Google+

12 februarie 2013

Ceafa de porc la cuptor


Ingrediente: 

  • 1,5-2 kg ceafa de porc
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de cimbru
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de boia
  • 2 foi de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml de vin
  • cartofi, carnati, ciuperci, slaninuta, 

Mod de preparare: 

     Ceafa de porc se spala, se taie in 2-3 bucati sau se lasa intreaga. Usturoiul se curata, se piseaza, se amesteca cu putin ulei, sare, piper, cimbru, boia, se unge bine carnea si se lasa 30 minute sa prinda gust si miros. Se asaza carnea intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropeste cu vin, se pune dafin si se introduce la cuptor dinainte incins. Dupa 30 minute se intoarce carnea, se pun cartofi daca vrem, se mai stropeste cu vin si se introduce la cuptor. Mai ungem din cand in cand carnea cu sosul format. Adaugam dupa gust carnati, ciuperci si slaninuta deasupra. Mancarea se serveste fierbinte fiind deosebit de gustoasa. 
POFTA BUNA!

friptura de porc la cuptor, fripturi, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de porc, prepoarate din carne de porc, retete de craciun, mancare de craciun,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu