Google+

6 februarie 2013

Cornulete de post

Cornulete de post reteta,

Ingrediente:

  • 1 kg faina alba (aproximativ)
  • 1 cana bors
  • 1 pachet margarina
  • 300g rahat taiat bucatele
  • 50g alune decojite
  • 25g drojdie (dintr-un pachet  mare drojdie se taie 1 cm grosime)
  • zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare:

     Se amesteca faina cu sarea, drojdia topita cu putin zahar, margarina topita si borsul. Se amesteca bine, se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se fac bile din aluat care se intind cu sucitorul sub forma de cerc si se taie cu ajutorul unui cutit special. Pe fiecare se pune aproape de margine cate 1 bucatica de rahat si o aluna, se poate folosi si gem sau magiun. Se ruleaza de la exterior la interior formandu-se cornuletele. Se asaza in tava si se dau la cuptorul incins bine aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au rumenit se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. 
POFTA BUNA!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu