6 februarie 2013

Gogosari in otet

Cum Se Pun Gogosarii In Otet Pentru Iarna Reteta Gogosari Cu Hrean


Gogosari in otet reteta,
Ingrediente gogosari in otet
  • 6 kg gogosari 
  • 1 litru otet alb 9 grade
  • 1 kg zahar tos
  • 300g sare mare pentru muraturi neiodata 
  • 300g hrean radacina 
  • 3 linguri piper boabe 
  • 15 foi de dafin 
Gogosari reteta,

Mod de preparare gogosari in otet pentru iarna 
Gogosarii se spala bine sub jet de apa rece, se taie in 2 sau in 4, in functie de marimea lor si se curata de cotor si de seminte. Sarea si zaharul se dizolva foarte bine in otet, se adauga piperul boabe si foile de dafin. Se asaza gogosarii intr-un lighean mare si se toarna otetul peste ei, se lasa timp de 24 ore sa-si lase zeama amestecandu-i periodic. 
Gogosari cu hrean in otet preparare reteta,

Hreanul se curata si se spala, apoi se rade pe razatoarea mare. Se asaza frumos intr-un borcan mare un strat de gogosari si un strat de hrean si se continua pana cand se umple borcanul, apoi se toarna zeama ramasa de la gogosari peste ei si se acopera borcanul cu o farfurioara. Gogosari cu hrean in otet, o reteta simpla de gogosari in otet care tin fara fierbere, o reteta delicioasa de conserve si muraturi pentru iarna fara conservanti. 

Gogosari cu hrean in otet reteta,

Muraturi reteta,

Gogosari murati reteta,

2 comentarii:

  1. Buna reteta a-ti vrea si voi sa incercati?, sa ne dam cu parerea despre aceasta bucatareasa....minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au iesit foarte buni, dulci si acrisori si au tinut foarte bine dupa aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere