Google+

18 februarie 2013

Mucenici Dobrogeni si Muntenesti

Reteta Mucenici Dobrogeni - Reteta Mucenici Muntenesti



Ingrediente pentru mucenici:

  • 250 g de mucenici
  • 200 g de zahar (dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de rom
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lamaie
  • 200 g de nuci macinate
  • 2-3 litri de apa


Mod de preparare mucenici:

    Punem apa la fiert cu zaharul si sarea. Dupa cateva clocote adaugam mucenicii si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic. Dupa ce mucenicii au fiert oprim focul, adaugam esenta de rom si coaja de lamaie si zeama de lamaie, amestecam si acoperim pentru 20 de minute. Adaugam scortisoara si nuca pisata, amestecam bine pana se amesteca toate ingredientele. Tot gustul este dat de scortisoara si nuca, care trebuiesc adaugate la sfarsit si nu trebuiesc fierte. Se servesc si reci dar sunt la fel de buni si calzi.
POFTA BUNA!

mucenici, mucenici dobrogeni, mucenici muntenesti, reteta mucenici, mucenici fierti, mucenici reteta, retete culinare

mucenici, retete culinare, reteta mucenici, mucenici dobrogeni, mucenici muntenesti, mucenici fierti

Alte retete de mucenici: Mucenici moldovenesti de post   Mucenici moldovenesti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu