7 februarie 2013

Negresa

Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa Reteta Prajitura Negresa


Prajitura negresa reteta,

Ingrediente prajitura negresa
  • 300g faina
  • 1 pachet margarina
  • ½ pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 400g zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare prajitura negresa glazurata
Laptele se amesteca intr-o cratita pe foc cu margarina, untul, cacaoa si zaharul. Se amesteca usor pana cand se dizolva toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot de cateva ori. Se opreste o cana din compozitia negresei pentru glazura, iar restul se pune la racit. Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu ouale, unul cate unul, se adauga praful de copt amestecat cu faina si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins timp de 30-35 de minute. 
Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se toarna peste ea cat timp este calda cana de compozitie oprita. Cand prajitura s-a racit se taie in bucati si se poate servi. Prajitura Negresa, o prajitura de casa deosebit de gustoasa si apreciata de la mic la mare, un desert delicios cu multa ciocolata binevenit oricand ne este pofta de ceva bun si dulce. Pofta Buna! 

Un comentariu:

  1. Este o prajitura foarte usor de realizat. Am urmat intocmai pasii si pot spune ca in 40 de min a fost gata(acum depinde si de cuptor). Dar pe langa cana de compozitie care se toarna pe deasupra drept glazura am mai adaugat o crema de cacao(glazura unui tort) Va recomand sa incercati si voi!! :*

    RăspundețiȘtergere