Google+

24 februarie 2013

Friptura de curcan la cuptor cu mere si cartofi copti

Cum Se Prepara Friptura De Curcan La Cuptor – Cum Facem Friptura De Curcan



Ingrediente:

  • 3-4 pulpe de curcan
  • 1 lingurita cimbru
  • 5-6 catei usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 1  lingurita boia
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline/ulei
  • 250 ml vin alb 
  • 3-4 mere
  • 1 kg cartofi
  •  unt
  • cascaval
  • branza


Mod de preparare:

      Pulpele de curcan se curata, se spala, se oparesc cateva minute in apa cu sare, se spumeaza, se opresc 1-2 cani din zeama rezultata. Se unge o tava cu ulei, carnea se condimenteaza si se asaza in tava. Punem o cana din supa oprita, jumatate din vin, foi de dafin, usturoi si merele intregi curatate de cotor cu un cutin special. Se coace la cuptorul dinainte incins. Dupa 30 minute intoarcem carnea si mai adaugam vinul si supa ramasa. Mai scoatem tava si mai ungem carnea cu sosul din tava pana este gata.  
     
     Cartofii se spala, se taie in doua,  se ung cu ulei si se presara cu sare. Se dau la cuptor pana se coc si prind o crusta. Inainte cu 5 minute sa fie gata, se cresteaza,  se adauga unt,  branza si cascaval dupa preferinta. Se servesc fierbinti! 
POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu