Google+

11 aprilie 2013

Nalangate Retete Gogosi Dobrogene

Retete Dulciuri De Casa - Reteta Nalangate Sau Gogosi Dobrogene



Ingrediente:

  • 400-500 g de faina alba
  • 1 borcan cu 800 g de iaurt
  • 4 oua
  • 50 g de drojdie de bere
  • zahar pudra pentru pudrat
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lamaie rasa
  • ulei pentru prajit gogosile


Mod de preparare:

     Vom prepara o reteta de gogosi cu iaurt sau gogosi cu lingura. Se dizolva drojdia cu putin zahar. Se bat ouale spuma si se amesteca bine cu drojdia, iaurtul, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine o pasta de aluat putin mai groasa ca smantana. Se lasa compozitia pentru gogosi la crescut. 
     Intr-o tigaie mai adanca incingem ulei. Pregatim un castron unde o sa scoatem nalangatele, un castron cu zahar pudra, o cana cu apa si o lingura. Inmuiem lingura in apa si o scuturam, luam o lingura de aluat si o turnam in tigaia cu ulei incins. Repetam pana umplem tigaia cu gogosi. Trebuie sa iasa niste (diverse) forme rotunde. Uleiul nu trebuie sa fie prea incins pentru ca se vor rumeni prea repede iar mijlocul o sa ramana crud. Daca coca de nalangate este prea vartoasa atunci nalangatele vor iesi mai tari. Daca coca de nalangate este prea moale atunci vor inghiti ulei mai mult. 
     Se intorc gogosile pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat. Gogoselele se servesc si fierbinti dar si reci. Este un desert delicios incredibil de bun, se pot prepara nalangate sau gogosi dobrogene si de post (nalangate de post) si sunt la fel de gustoase (atat de bune ca n-ai zice ca-i o reteta de post).
POFTA BUNA!

nalangate, gogosi dobrogene, gogosi, gogosi cu iaurt, gogosi cu lingura, reteta gogosi, retete gogosi, dulciuri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosele, gustari,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu