2 iunie 2013

Dulceata de soc

Retete Culinare Dulceata Din Fructe De Soc Pentru Iarna Reteta De Casa


Dulceata de casa din soc reteta,

Ingrediente dulceata ce soc
  • 1kg fructe de soc
  • 1kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare dulceata din fructe de soc
Se aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam intr-o strecuratoare sub jet de apa rece. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de apa. 
Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de zahar si fructe, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Dupa acest timp se pune vasul la fiert la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se misca cu grija vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea de lamaie. Se mai poate adauga dupa gust: zahar vanilat si zeama de lamaie. Se toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capace. Dulceata de soc preparata acasa, o dulceata gustoasa, cu un gust aparte, bogata in vitamine care nu se compara cu cea din comert, pofta buna!.
Fructe de soc coapte reteta,

Soc reteta,

Fructe de soc reteta,

Dulceata de soc pentru iarna reteta,

Dulceata din fructe de soc reteta,

Dulceata de soc reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu