Google+

2 iunie 2013

Dulceata de soc

Retete Dulceata Din Fructe De Soc - Cum Facem Dulceata De Soc



Ingrediente:

  • 1 kg fructe de soc
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare:

     Se aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam intr-o strecuratoare sub jet de apa. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de apa. 
Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de zagar si fructe, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Apoi se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se misca cu grija vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea de lamaie. Se mai pot adauga dupa gust: zahar vanilat si zeama de lamaie. Se toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capac. Dulceata de soc preparata acasa, o dulceata gustoasa, cu un gust aparte, bogata in vitamine.
POFTA BUNA!

fructe de soc, retete cu soc, preparate din soc, sanatate, naturist, retete culinare, plante medicinale,

soc, fructe de soc, plante medicinale, sanatate, retete cu soc, preparate din soc, natura,

soc, retete cu soc, preparate din soc, sanatate, retete, retete culinare, soc pentru dulceata,

dulceata de soc, dulceata din soc de casa, retete cu soc, preparate din soc, retete culinare,

dulceata de soc, dulceturi, desert, sanatate, dulceata de casa, retete cu soc,retete culinare,

dulceata de soc, sanatate, nutritie, retete, retete culinare, desert, dulceturi, reteta dulceata, retete cu soc, preparate din soc,

dulceturi, retete dulceata de soc, dulceata de casa, dulceata de fructe, retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu