Google+

7 iunie 2013

Inghetata de cacao cu lapte

Retete Inghetata De Cacao Cu Lapte



Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare:

     Intr-o cratita fierbem laptele la foc mic si dupa ce a fiert adaugam zaharul, vanilia si il mai lasam sa dea in clocot inca 2-3 minute. Intr-un vas batem bine cu mixerul ouale intregi si turnam treptat peste ele laptele fierbinte. Amestecam continuu cu mixerul, dupa care turnam compozitia obtinuta intr-o cratita si o mai punem putin pe foc, dar avand grija sa nu mai dea in clocot, cand este aproape de fierbere oprim focul. Strecuram compozitia printr-o sita si o punem la racit. 
Dizolvam cacaoa cu 2 linguri de apa calduta si o incorporam in compozitie. Taiem ciocolata in bucatele mici, sau o taiem in fasii dupa preferinta. Cand compozitia de inghetata s-a racit complet adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam bine dupa care o turnam in caserole si o dam la congelator. 
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu