7 iunie 2013

Inghetata de vanilie

Retete Inghetata De Vanilie Si Lapte



Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g smanta
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

     Ouale se spala si se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si galbenusurile, se amesteca bine si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa, avand grija sa nu dea mai mult de 2 clocote in fiert. Se lasa cratita sa se racesca foarte bine. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana devin spuma. Smantana se bate cu mixerul pana cand se obtine frisca. Dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu albusurile spuma, frisca si esenta de vanilie pana cand devine o compozitie omogena. Se toarna intr-o caserola cu capac si se introduce in congelator pentru a se ingheta. Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

inghetata, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu