Google+

6 iunie 2013

Suberek cu branza

Cum Facem Suberec Cu Branza - Retete Suberek



Ingrediente: 

  • 700g faina 
  • apa calduta 
  • 300g branza telemea de oi, branza feta 
  • 1 ou (optional) 
  • ½ lingurita sare 
  • ulei pentru prajit 

Mod de preparare: 

     Intr-un vas punem faina, adaugam sare, turnam apa calduta si amestecam bine pana se omogenizaza complet faina, dupa care incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Presaram blatul de lucru cu faina si formam din aluat bile pe care le lasam putin sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura din branza. Intr-un castron radem branza pe razatoare sau o sfaramam cu furculita, dupa care o amestecam cu un ou batut bine pana cand devine o pasta mai consistenta. 
Intindem fiecare bila de aluat cu o vergea pana cand obtinem un cerc de aluat cat mai subtire. Punem o lingura de umplutura de branza pe jumatate de cerc si o intindem pana aproape de margini, dupa care indoim cealalta jumatate deasupra celeilate, lipim bine marginile, si taiem surplusul de aluat cu un cutit special de patiserie. 
Punem o tigaie cu ulei (suficient de mult) la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt pe un servetel (pentru a absorbi surplusul de ulei) si le acoperim cu un capac. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai delicioase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece! 
POFTA BUNA!


preparare suberek, reteta suberek, patiserie, bucatarie, retete, aluaturi, cocaturi, gastronomie, retete de mancare, preparare gustari,

suberec, suberek, patiserie, gastronomie, aluaturi, cocaturi, retete, retete culinare, bucataria romaneasca,

retete suberec, suberek cu branza, suberek turcesc, gustari, patiserie, aluaturi, retete de mancare, retete culinare, bucataria romaneasca,

suberec, suberek cu branza, retete, patiserie, gustare, retete de mancare, aluaturi, retete culinare, suberek turcesc si tataresc, reteta suberek,

suberek, suberec, retete suberek, suberek turcesc, retete patiserie, retete, retete de mancare, aluaturi, retete culinare, branzoaice in stil turcesc,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu