Google+

9 decembrie 2013

Fantezii din foietaj cu gem de prune

Cum Se Prepara Fantezii Din Foietaj - Cum Facem Fantezii Din Foietaj Cu Gem De Prune 



Ingrediente:


Mod de preparare:

     Aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete, dupa care se intinde pe masa de lucru si se taie din el bucati dreptunghiulare de dimensiunea dorita. In mijlocul fiecarui dreptunghi se pune cate o lingurita de gem de prune, dupa care se iau doua colturi opuse de aluat si se lipesc deasupra, inchizand gemul intr-un fel de barcuta(fantezie). Se continua la fel cu tot aluatul. Se ia o tava de cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea “fanteziile” la distanta unele de altele, pentru ca in timpul coacerii ele isi vor mari volumul. Se incinge bine cuptorul si se introduce  tava la cuptor pentru a se coace aproximativ 15- 20 de minute. Cand sunt gata, se scot fierbinti din tava si se pudreaza cu zahar pudra, dupa care se lasa sa se raceasca putin. Sunt deosebit de crocante si de delicioase, simplu si usor de preparat. POFTA BUNA!  
Alte retete:  Fantezii din foietaj cu gem de caise   Fantezii din foietaj cu dulceata de afine   Pateuri din foietaj cu ciuperci   Saratele din foietaj cu mac   Saratele din foietaj cu chimen   









Un comentariu: