Google+

5 decembrie 2013

Pateu de ciuperci


Ingrediente:

  • 500 g de ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita de cimbru
  • ½ lingurita de piper

Mod de preparare:

     Ciupercile se curata, se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim cu un strop de apa si putina sare. Cand ceapa este gata adaugam ciupercile si condimentam cu cimbru si piper. Acoperim cu un capac si continuam fierberea inabusit 20 de minute, stropind din cand cu apa daca este nevoie. Daca continutul este prea zemos atunci ultimile 5-10 minute fierbem fara capac. Cand este gata, reglam gustul si lasam sa se raceasca. Mixam totul la blender pana cand obtinem pateul de ciuperci. Pateul de ciuperci de post se serveste pe felii de paine, mai ales in zilele de post. In compozitie se poate adauga dupa gust marar proaspat tocat marunt. Pateul de post din ciuperci este un aperitiv de post foarte bun si merge foarte bine cu castraveti murati sau gogosari in otet
POFTA BUNA! 











retete culinare, retete de post, aperitive de post, retete cu ciuperci


2 comentarii:

  1. ce usor se prepara ! cred ca este un aperitiv grozav :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un aperitiv simplu de preparat si foarte gustos, merita incercat :)

      Ștergere