24 aprilie 2013

Pizza cu legume Retete Pizza De Post

Retete De Post - Pizza De Post - Pizza Cu Legume



Ingrediente:

  • 1 foaie pizza
  • kechup sau suc de rosii
  • 2 cepe mari
  • 3-4 ardei
  • 2-3 rosii
  • 500 g de ciuperci
  • 100 g de masline
  • 1-2 linguri de bulion
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de cimbru

Mod de preparare:

     Prepararea blatului de pizza o gasiti aici: Blat de pizza de casa. Prepararea kechup-ului o gasiti aici: Ketchup de casa. Ceapa se curata, se spala si se taie solzi. Ardeii si rosiile se spala, se curata si se taie feliute subtiri. Ciupercile se curata, se spala foarte bine in apa si se taie feliute. Se pune o tigaie pe foc, se adauga ulei, se caleste putin ceapa (dar nu de tot), se adauga sare, se pun deasupra si ardeii, se amesteca bine si se mai lasa sa se caleasca impreuna 5 minute. La sfarsit se adauga si ciupercile si se calesc si ele inca 5 minute. 
     Maslinele se curata de samburi si se taie bucatele. Se intinde blatul de pizza si se asaza intr-o tava unsa cu putina margarina. Se inteapa aluatul cu o furculita si se unge cu o lingura de bulion sau kechup, se condimenteaza cu piper si cimbru dupa gust. Se aseaza toate ingredientele pe toata suprafata blatului de pizza, se mai condimenteaza putin dupa gust si se mai stropeste cu putin ulei de masline deasupra. Se coace tava in cuptorul incins timp de 30 de minute. Se serveste fierbinte adaugand kechup sau suc de rosii (Suc de rosii de casa.) deasupra.  
POFTA BUNA!

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

aluat de pizza, pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

Piure de cartofi cu soia Retete Culinare De Post

Cum Se Prepara Soia Cu Sos Si Piure De Cartofi - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Soia Cu Sos Si Piure




Ingrediente pentru piure:

  • 8 cartofi mari
  • 1 cubulet margarina
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare:

     Cartofii se curata, se spala bine, se taie cubulete si se pun in apa cu putina sare la fiert. Cand sunt fierti bine si se sfarama cu furculita cand ii incercam, ii scurgem de zeama si incepem sa ii pisam bine cu ajutorul unui instrument special pentru piure. Adaugam sare dupa gust, margarina si putina zeama de la cartofi, amestecam totul bine pana cand cartofii sunt pisati complet, obtinand astfel piure-ul dorit. Cand nu este post, putem prepara un delicious piure de cartofi folosind unt si putin lapte.


Ingrediente pentru sosul cu soia:

  • 100–200 g soia cuburi
  • 2 cepe mari
  • putin ulei
  • 7 catei de usturoi
  • 3 linguri bullion
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru

Mod de preparare:

     Se pune soia sa fiarba intr-o cratita cu apa, sare si putin piper. Se lasa sa fiarba 30 minute pana cand isi mareste volumul. Cand este gata, se scoate cu o paleta si se scurge bine de zeama. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Intr-un ceaun se pune putin ulei, se caleste ceapa 5 minute, se adauga si soia si cateva feliute de usturoi si se continua calirea pana cand ceapa este gata si gustul a intrat bine in soia. Adaugam bulionul si condimentam cu sare, zahar, piper si cimbru dupa gust. Se adauga apa si se lasa sa fiarba bine, pana cand capata consistenta unui sos. Cand este aproape gata se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se serveste fierbinte peste piureul de cartofi.   
POFTA BUNA!








23 aprilie 2013

Bors Retete Bors De Casa

Bors De Casa - Bors - Reteta Bors Acru De Casa



Ingrediente:

  • 10 litri de apa
  • 2 galetuse de husti (tarate acrite)
  • 3 cani de malai
  • 4 cani de tarate de grau
  • 2 crengute de visin (optional)
  • 2 linguri de cimbru uscat sau o crenguta de cimbru
  • 2 linguri de leustean uscat sau o legatura de leustean verde
  • 2 felii de paine neagra sau paine cu tarate
  • 2 felii de lamaie (fara coaja)

Mod de preparare:

     Apa se pune la fiert si se dau 2 clocote. Taratele de grau si malaiul se pun in vasul in care vom face borsul, se amesteca si se inmoaie cu apa calduta. Se lasa asa timp de 15 minute sa se umfle bine taratele si malaiul. Se adauga 1-2 crengute de visin, cimbruleustean verde sau uscat (uscat este mai bun), feliile de lamaie si de paine, vor da un miros si un gust deosebit borsului. Se toarna peste ele apa fiarta, se amesteca bine si se acopera vasul cu un capac. Se lasa apa sa se raceasca dar nu de tot, ci atat cat poti sa tii mana in apa si sa nu te friga. Acum se adauga si galetusele cu husti (tarate acrite). Se amesteca bine compozitia, se acopera vasul cu un capac si se infasoara in paturi sa ramana cald cat mai mult timp. Se lasa asa 24-48 de ore, se amesteca de 2-3 ori pe zi si se gusta de acru dupa 24 de ore deoarece borsul ar trebui sa fie gata acrit
     Cand borsul de casa este acru dupa gustul nostru, se desface din paturi, se mai amesteca o data si se lasa sa se limpezeasca. Cand borsul s-a limpezit se strecoara si se pune in sticle. Peste continutul din vas se adauga din nou apa fiarta (10 litri). Se amesteca bine, se infasoara in paturi si se tine asa pana cand borsul se acreste din nou. Se scoate borsul in sticle si apoi se mai poate repeata inca o data operatiunea. Cele trei serii de bors de casa se pot amesteca ca sa fie tot borsul la fel de acru. Borsul se pastreaza in sticle la rece. Dupa a treia serie de bors se opresc 2 galetuse de husti din tarate necesare pentru alta serie proaspata de bors acru de casa, restul de continut se arunca. Galetusele cu husti din tarate de grau oprite se pastreaza acoperite la rece si pot tine fara probleme si 1-2 luni. Din 10 litri de apa vor iesi 6-7 litri de bors. Reteta de bors natural se poate folosi (consuma) ca o bautura in dietele de slabit, cure de slabire, dar si la prepararea unor minunate ciorbe gustoase de casa.

bors, bors de casa, bors acru de casa, ingrediente bors, ingrediente pentru bors, malai pentru bors, tarate pentru bors, tarate de grau pentru bors, tarate de grau, malai, retete culinare, preparate culinare,

preparare bors, bors, bors de casa, bors acru de casa, ingrediente bors, ingrediente pentru bors, malai pentru bors, tarate pentru bors, tarate de grau pentru bors, tarate de grau, malai, retete culinare, preparate culinare, bors natural, bors acrit natural,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, bors din tarate si malai, husti,

11 aprilie 2013

Paine Retete Paine De Casa

Retete De Paine - Paine De Casa - Retete Colaci Impletiti


colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,
Ingrediente:

  • 1 kg de faina alba +1 mana
  • 0,5 l de apa calduta
  • 60 g de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar si apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia topita in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand creste drojdia (maiaua). Dupa ce drojdia a crescut, se adauga in faina sare si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se scoate aluatul din vas si se framanta si pe masa, se tranteste de cateva ori, se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune in vas, se acopera si se lasa la crescut intr-un loc calduros. 
     Dupa ce coca a crescut, se ruleaza aluatul si se taie in doua bucati. Fiecare bucata se imparte in trei bucati si se impletesc intru-un spic formandu-se o paine impletita foarte frumoasa. Tapetam doua tavi de cozonac cu ulei si faina. Punem aluatul de paine in tavi si-l mai lasam sa creasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins timp de 30 de minute. Se incearca cu un pai daca painile sunt coapte. Cand sunt gata se scot tavile cu paine din cuptor si se acopera cu un prosop sa se abureasca. Paine de casa, un produs de panificatie preparat in casa, o mancare hranitoare traditionala romaneasca nelipsita de la orice masa.
POFTA BUNA!

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

aluat paine, aluat pentru paine, coca paine, coca pentru paine, retete culinare, paine, paine de casa, preparate culinare, aluat, coca,

impletite, paine impletita, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colac, colaci, paine colac, paini colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, reteta colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,

cruce din aluat de paine, retete si preparate culinare cruce din aluat de paine pentru parastas, reteta paine impletita de casa, paine si impletite de casa, retete de post,

prescura, retete prescura, reteta prescura, retete si preparate culinare prescura, prescura cu aluat de paine, retete de post, cum se face prescura, cum se prepara prescura, prescura de casa, prescura parastas, colac parastas,

Alte retete de paine:  Paine cu tarate  Chifle de casa  Paine cu seminte

Nalangate de post Retete Gogosi Dobrogene

Nalangate De Post - Gogosi De Post - Dulciuri De Post


dulciuri, prajituri, gogosi, gogosi de post, gogosi dobrogene, nalangate, nalangate de post, retete de post, mancaruri de post, deserturi de post, retete culinare, preparate culinare, dulciuri de post, prajituri de post, de post, gogosi cu lingura, reteta gogosi,

Ingrediente:

  • 500 g de faina alba
  • 1 litru de apa
  • 50 g de drojdie
  • zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • lamaie rasa
  • nuci pisate
  • ulei pentru prajit


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar. Se adauga apa calduta, zaharul vanilat, un praf de sare, coaja de lamaie rasa si nucile pisate. Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine o pasta putin mai groasa ca smantana. Se lasa compozitia de gogosi la crescut. Intr-o tigaie mai adanca incingem ulei. Pregatim un castron unde o sa scoatem nalangatele, un castron cu zahar pudra, o cana cu apa si o lingura.
     Inmuiem lingura in apa si o scuturam, luam o lingura de aluat si o turnam in tigaia cu ulei. Repetam la fel pana umplem tigaia cu gogosi. Trebuie sa iasa niste (diverse) forme rotunde. Uleiul nu trebuie sa fie prea incins pentru ca gogosile se vor rumenii prea repede iar mijlocul o sa ramana crud. Daca coca de gogosi este prea vartoasa atunci nalangatele vor iesi mai tari. Daca coca este prea moale atunci nalangatele vor inghiti ulei mai mult. Se intorc gogosile de post pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat. Nalangatele sau gogosile dobrogene se servesc si fierbinti dar sunt la fel de gustoase si reci. Se poate prepara si reteta cu iaurt (gogosi cu iaurt sau gogosi cu lingura):  nalangate sau gogosi dobrogene
POFTA BUNA!

dulciuri, prajituri, gogosi, gogosi de post, gogosi dobrogene, nalangate, nalangate de post, retete de post, mancaruri de post, deserturi de post, retete culinare, preparate culinare, dulciuri de post, prajituri de post, de post, gogosi cu lingura, reteta gogosi,

dulciuri, prajituri, gogosi, gogosi de post, gogosi dobrogene, nalangate, nalangate de post, retete de post, mancaruri de post, deserturi de post, retete culinare, preparate culinare, dulciuri de post, prajituri de post, de post, gogosi cu lingura, reteta gogosi,

dulciuri, prajituri, gogosi, gogosi de post, gogosi dobrogene, nalangate, nalangate de post, retete de post, mancaruri de post, deserturi de post, retete culinare, preparate culinare, dulciuri de post, prajituri de post, de post, gogosi cu lingura, reteta gogosi,

Nalangate Retete Gogosi Dobrogene

Retete Dulciuri De Casa - Reteta Nalangate Sau Gogosi Dobrogene



Ingrediente:

  • 400-500 g de faina alba
  • 1 borcan cu 800 g de iaurt
  • 4 oua
  • 50 g de drojdie de bere
  • zahar pudra pentru pudrat
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lamaie rasa
  • ulei pentru prajit gogosile


Mod de preparare:

     Vom prepara o reteta de gogosi cu iaurt sau gogosi cu lingura. Se dizolva drojdia cu putin zahar. Se bat ouale spuma si se amesteca bine cu drojdia, iaurtul, zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana se obtine o pasta de aluat putin mai groasa ca smantana. Se lasa compozitia pentru gogosi la crescut. 
     Intr-o tigaie mai adanca incingem ulei. Pregatim un castron unde o sa scoatem nalangatele, un castron cu zahar pudra, o cana cu apa si o lingura. Inmuiem lingura in apa si o scuturam, luam o lingura de aluat si o turnam in tigaia cu ulei incins. Repetam pana umplem tigaia cu gogosi. Trebuie sa iasa niste (diverse) forme rotunde. Uleiul nu trebuie sa fie prea incins pentru ca se vor rumeni prea repede iar mijlocul o sa ramana crud. Daca coca de nalangate este prea vartoasa atunci nalangatele vor iesi mai tari. Daca coca de nalangate este prea moale atunci vor inghiti ulei mai mult. 
     Se intorc gogosile pe toate partile pana se prajesc, se scurg bine de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat. Gogoselele se servesc si fierbinti dar si reci. Este un desert delicios incredibil de bun, se pot prepara nalangate sau gogosi dobrogene si de post (nalangate de post) si sunt la fel de gustoase (atat de bune ca n-ai zice ca-i o reteta de post).
POFTA BUNA!

nalangate, gogosi dobrogene, gogosi, gogosi cu iaurt, gogosi cu lingura, reteta gogosi, retete gogosi, dulciuri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosele, gustari,

Paste cu soia Retete Culinare De Post

Cum Se Prepara Pastele Cu Sos De Rosii Si Usturoi - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Pastele Cu Sos Si Soia 



Ingrediente:

  • 10 soia snitele
  • 500 g paste fainoase
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • 1-2 linguri bulion
  • 2 ceape
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei


Mod de preparare:

     Soia se fierbe 20-30 minute intr-o oala cu suficienta apa. Se adauga sare si piper. Dupa preferinta se mai pot adauga: boia, dafin, o ceapa taiata in patru, 2 catei usturoi taiat bucatele. Cand sunt fierte se scot si se scurg bine prin presare. Pastele se fieb in apa cu sare 8-10 minute, se clatesc cu apa rece si se scurg bine de apa. Intr-o craticioara incingem ulei, adaugam o ceapa taiata mic, 4-5 catei de usturoi taiati feliute, soia fiarta si scursa. Se calesc toate 5-10 minute. Se adauga bulionul si se amesteca. Adaugam apa si condimentam dupa gust cu piper, cimbru, sare. Continuam fierberea pana sosul este legat. Se pot amesteca pastele cu sosul direct in craticioara, sau se pot servi intr-o farfurie paste cu sos si soia deasupra. Sosul se serveste fierbinte.
POFTA BUNA!