4 mai 2013

Cozonac cu nuca

Cozonac - Cozonac Pufos - Cozonac De Casa


cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

Ingrediente aluat (pentru doi cozonaci):

·         1 kg de faina alba (si o mana daca este tava mare)
·         4 oua (2 intregi si 2 galbenusuri)
·         300 g de zahar (se poate depasi putin)
·         400 ml de lapte
·         3 cuburi de drojdie
·         4 linguri de smantana
·         unt cat o nuca 
·         100 ml de ulei caldut
·         1 lingurita de sare
·         coaja de lamaie rasa (cam 1/2 de la o lamaie mare)
·         esenta de rom (1/2 sticluta mica)
·         zahar vanilat - 1 plic sau 2


Ingrediente umplutura:

·        300 g de nuca macinata prin masina
·        2 linguri de cacao
·        300 g de zahar
·        2 albusuri de ou
·        un pic de ulei
·        sare
·        esenta de rom si scortisoara
·       lapte (1/2 cana  fierbinte)

Pentru uns: 1 ou


Mod de preparare cozonac:

          Cand preparam coznacii trebuie sa avem grija sa fie cald in bucatarie, pentru ca altfel cozonacii vor creste mai greu. Cernem faina si o punem intr-un vas incapator. Adaugam sarea si in mijlocul fainii facem o gropita in care punem drojdia topita cu putin zahar si dizolvata cu lapte fierbinte. Acoperim drojdia cu faina si introducem vasul intr-o punga de plastic pentru a creste mai repede. Punem laptele pe foc si cand este fierbinte adaugam zaharul si amestecam bine pana cand zaharul se dizolva complet. Il lasam sa se raceasca putin. Separam ouale si le batem bine cu putina sare, dupa care le adaugam in laptele caldut impreuna cu coaja de la o lamaie rasa si amestecam bine. Pregatim uleiul (care trebuie sa fie caldut), untul moale si smantana. 
          Dupa ce a crescut drojdia, adaugam esenta de rom, esenta de vanilie, laptele caldut si amestecam totul pana se incorporeaza toate ingredientele. Framantam putin si adaugam smantana, untul topit, uleiul caldut putin cate putin. Se framanta totul bine aproximativ 30 de minute pana cand devine un aluat elastic, potrivit de moale. Se tranteste aluatul de 2 ori si se mai framanta putin. Cand aluatul este gata, se pune vasul intr-o punga de plastic sa creasca mai repede si mai bine.
            Cat timp creste aluatul de cozonac pregatim umplutura pentru cozonac. Intr-un castron punem zahar si cacao si le amestecam. Incalzim foarte bine laptele si il turnam fierbinte peste zahar si cacao, amestecam bine pana cand se dizolva complet. Nucile le macinam si le adaugam peste amestecul obtinut anterior impreuna cu esenta de rom, scortisoara si putin ulei. Batem bine albusurile spuma si le adaugam peste continutul care s-a racit camplet, amestecand pana cand se omogenizeaza bine totul si se obtine o crema consistenta.
            Dupa ce a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei (din belsug) si se imparte aluatul in 4 parti egale, cate 2 pentru fiecare cozonac. Intindem o bucata de aluat potrivit de mare (de dimensiunea tavii de copt, dar mai lata) si intindem ¼ din umplutura pe toata suprafata aluatului. Continuam la fel si cu ce-a de-a doua bucata de aluat, dupa care le rulam (ca pe rulada), obtinand astfel 2 rulade pe care le vom impleti una peste cealalta, formand astlel un cozonac impletit. Continuam la fel si cu cel de-al doilea, dupa care ii asezam in tavi tapetate cu hartie de copt unse cu unt. Se lasa cozonacii in tavi sa mai creasca inca 15 minute. Inainte de a-i introduce in cuptorul incins se ung cu putin ou batut si se presara, dupa preferinta cu mac sau susan. Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc potrivit aproximativ 50 de minute, pana cand trec testul cu paiul. Cand cozonacii sunt gata, se scot din cuptor si se ung imediat cu ou batut si se presara cu zahar. Se acopera si se lasa sa se raceasca. POFTA BUNA!

cozonac, aluat de cozonac, preparare cozonac, retete cozonac, cum se face cozonacul, cum se prepara cozonacul, reteta cozonac, coca de cozonac,

aluat de cozonac, aluat cozonac, aluat pentru cozonac, cozonac, cozonac pufos, cozonac cu nuca, dulciuri, prajituri, aluaturi, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete de craciun, retete cozonac,

umplutura pentru cozonac, cozonac, preparare cozonac, retete cozonac, cum se face cozonacul, cum se prepara cozonacul, reteta cozonac, umplutura de nuca si cacao pentru cozonac,

cozonac, aluat de cozonac, preparare cozonac, retete cozonac, cum se face cozonacul, cum se prepara cozonacul, reteta cozonac, coca de cozonac,

cozonac, aluat de cozonac, preparare cozonac, retete cozonac, cum se face cozonacul, cum se prepara cozonacul, reteta cozonac, coca de cozonac,

cozonac, aluat de cozonac, preparare cozonac, retete cozonac, cum se face cozonacul, cum se prepara cozonacul, reteta cozonac, coca de cozonac, cozonac impletit,

aluat de cozonac, aluat cozonac, aluat pentru cozonac, cozonac, cozonac pufos, cozonac cu nuca, dulciuri, prajituri, aluaturi, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete de craciun, retete cozonac,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

 cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, retete cozonac, reteta cozonac, retete de paste, retete de craciun, dulciuri, prajituri, cozonac cu rahat, cozonac cu nuca, cozonaci, cozonaci de casa, cozonac retete, cozonac reteta,

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca - Pasca Cu Branza Dulce Si Stafide - Reteta Pasca



Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g de faina alba
  • 3 oua
  • 200 ml de lapte
  • 25 ml de ulei
  • 100 g de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • 25 g de drojdie
  • 1 lingurita de sare


Ingrediente pentru umplutura:

  • 400 g de branza dulce
  • 4 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 g de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g de stafide
  • 50 g de rahat
  • 1/2 esenta de rom


Mod de preparare:

     Aluatul pentru pasca se prepara la fel ca cel de cozonac. Pentru umplutura, punem ouale intr-un castron si le batem bine cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat. Dupa ce s-au batut bine ouale si zaharul s-a topit se adauga branza de vaci si esenta de rom si se amesteca bine pana cand se obtine o pasta de branza. Stafidele se pun putin la muiat in apa calda cu putin rom, iar rahatul se taie bucatele. 
     Pregatim o tava rotunda tapetata cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt. Aluatul de pasca il intindem de marimea tavii, dar oprim o parte mai mica si pentru decor.  Pe marginea tavii se pune putin aluat rulat de grosimea unui deget. Presaram deasupra aluatului jumatate din stafide si bucatele de rahat, si turnam deasupra pasta de branza. In mijloc punem o cruce din aluat si presaram restul de stafide si bucatelele de rahat ramase. Coacem tava in cuptorul incins aproximativ 50 de minute pana cand pasca este coapta. Paste Fericit! 
HRISTOS A INVIAT!

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste, ingrediente pentru pasca,

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste,

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste, dulciuri, pasca de casa, cum se prepara pasca,

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste,

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste, pasca de casa, dulciuri, dulciuri de casa,

pasca, reteta pasca, retete pasca, pasca cu branza, pasca cu stafide, aluat pasca, aluat de pasca, pasca cu aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete de paste, retete paste, retete de pasti, meniu de paste, pasca de casa, dulciuri, dulciuri de casa,

Foisor pentru gradina din lemn

Cum Construim Un Foisor - Cum Ne Construim Singuri Un Foisor - Cum Facem Un Foisor Pentru Gradina


  • 13 bucati Grinda -  80 x 80 mm x 4m
  • 8 bucati Coltar Lemn Tip 4N - 105 x 105 x 90 x 3mm
  • 70  bucati Suruburi Autoforante - 4,8 x 35 mm
  • 2 bucati Role Ondulate Din PVC Si Fibra pentru acoperis - 2 x 5 m
  • 10 bucati Suruburi Cu Piulita(cap rotund) - 16-20 cm lungime
  • 16 bucati Suruburi Cu Piulita(cap rotund) – 10 cm lungime

  • 3 roabe piatra pentru stalpi
  • 2 saci ciment pentru stalpi
  • 4 roabe nisip pentru stalpi

  • 4 saci ciment pentru placa
  • 12 roabe nisip pentru placa
  • 8 roabe piatra si pietris pentru placa

  • Lambriuri din lemn(aproximativ 16 m2) pentru ingradit foisorul
  • 5 litri ulei de in pentru lemn
  •  2 litri lac pentru lemn

     

     Mai sus am enumerat materialele necesare construirii foisorului.  Un foisor cu forma de patrat, avand latura de 3,6 m  si inaltimea de 2,5 m, cred ca ofera un spatiu generos si foarte suficient pentru toate gusturile si pretentiile. Am ales forma patrata, folosirea suruburilor, folosirea coltarelor, folosirea rulourilor din pvc si fibra de sticla frumos colorate pentru acoperis, deoarece e mult mai simplu si mai usor de realizat, iar aspectul este pe masura.


     In primul rand masuram si taiem 4 grinzi la dimensiunea de 3 m lungime pentru stalpii foisorului, 50 cm o sa intre in sol(pamant). Montam intai 2 pereti(2 laturi). Pentru un perete avem nevoie de:  


·         2 stalpi(grinzi) de 3 m lungime
·         o grinda de 4 m lungime montata in partea de sus(lasam 20 cm pentru strasina la ambele capete). Grinda se prinde de stalpi cu suruburile de 20 cm lungime si o montam lasand 8 cm liberi la ambii stalpi. Peste ea se va monta cealalta latura.
·         o grinda de 3,44 m lungime care o sa fie montata la 1 m de la sol(deci la 1,5 m masurand de jos in sus). Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime.


     Masuram si sapam pentru stalpii foisorului 4 gropi cu adancimea de 50 cm, la distanta de 3,60 m una de alta, in forma de patrat. Ridicam unul cate unul cei doi pereti, verificam sa fie drepti, intarim si consolidam cu piatra mare si pietris. Umplem aproximativ 40 cm gropile cu piatra, o batem bine pana cand stalpii foisorului sunt consolidati foarte bine si nu se mai misca. Montam al treilea perete. Pentru al treilea perete folosim: 


·         o grinda de 4 m lungime, care o asezam pe celelalte doua grinzi montate la primii doi pereti. Grinda o prindem de stalpii foisorului folosind 2 suruburi de 20 cm lungime.
·         o grinda de 3,44 m lungime(e bine sa masuram inainte sa nu cumva sa difere putin dimensiunea din cauza gropilor).  Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime, se prinde in continuarea celorlalte doua.


      Acum montam al patrulea perete unde o sa fie si intrarea foisorului. Montam in partea de sus o grinda de 4 m lungime, care o asezam pe celelalte doua grinzi montate la primii doi pereti. Grinda o prindem de stalpii foisorului folosind 2 suruburi de 20 cm lungime. Tot acum mai montam o grinda de 4 m lungime pe mijlocul foisorului(acoperis). Grinda o montam folosind doua suruburi de 20 cm lungime. Pe aceasta grinda o sa prindem una peste alta rulourile din pvc(acoperisul).  Lasam pentru intrare un spatiu de 1 m stanga sau dreapta. Sapam o groapa de 50 cm adancime unde introducem si consolidam un stalp de 1,5 m lungime. De acest stalp o sa montam o grinda de aproximativ 2,44 m lungime(se masoara inainte). Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime, se prinde in continuarea celorlalte.
     Acum putem monta acoperisul. Desfacem rulourile din pvc si le prindem de cele trei grinzi care formeaza acoperisul. Rulourile le prindem cu ajutorul  suruburilor autoforante. Pe grinda din mijloc rulourile se vor suprapune si se vor prinde una peste alta. La capete putem rula capetele rulourilor si le putem prinde de partea de sub stalpi. Daca acoperisul foisorului nu are nici un fel de panta(scurgere) atunci putem prinde pe doua grinzi cate o scandura(sipca) subtire, iar peste ele prindem rulourile din pvc.
     La fiecare stalp vom face cate un cofrag de jur imprejur de 15 cm si inalt de 10 cm si vom turna beton. Pentru confectionarea betonului vom folosi 2 cantitati de nisip si una de ciment. Betonul il vom face putin mai moale ca sa intre printer pietre. Dupa indepartarea cofragelor, vom turna o placa jos de beton inalta de 10 cm. Pentru placa vom folosi 3 roabe de nisip la un sac de ciment.
     Montam un gardulet de jur imprejurul foisorului, din scandura sau sipca. Vopsim toata structura foisorului pentru a rezista conditiilor meteo. In interiorul foisorului asezam mese, scaune, bancute. Acum ne putem bucura de o bautura rece impreuna cu familia, dar sa nu uitam de un gratar pentru gradina care este indispensabil in preajma foisorului.























24 aprilie 2013

Pizza cu legume Retete Pizza De Post

Retete De Post - Pizza De Post - Pizza Cu Legume



Ingrediente:

  • 1 foaie pizza
  • kechup sau suc de rosii
  • 2 cepe mari
  • 3-4 ardei
  • 2-3 rosii
  • 500 g de ciuperci
  • 100 g de masline
  • 1-2 linguri de bulion
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de cimbru

Mod de preparare:

     Prepararea blatului de pizza o gasiti aici: Blat de pizza de casa. Prepararea kechup-ului o gasiti aici: Ketchup de casa. Ceapa se curata, se spala si se taie solzi. Ardeii si rosiile se spala, se curata si se taie feliute subtiri. Ciupercile se curata, se spala foarte bine in apa si se taie feliute. Se pune o tigaie pe foc, se adauga ulei, se caleste putin ceapa (dar nu de tot), se adauga sare, se pun deasupra si ardeii, se amesteca bine si se mai lasa sa se caleasca impreuna 5 minute. La sfarsit se adauga si ciupercile si se calesc si ele inca 5 minute. 
     Maslinele se curata de samburi si se taie bucatele. Se intinde blatul de pizza si se asaza intr-o tava unsa cu putina margarina. Se inteapa aluatul cu o furculita si se unge cu o lingura de bulion sau kechup, se condimenteaza cu piper si cimbru dupa gust. Se aseaza toate ingredientele pe toata suprafata blatului de pizza, se mai condimenteaza putin dupa gust si se mai stropeste cu putin ulei de masline deasupra. Se coace tava in cuptorul incins timp de 30 de minute. Se serveste fierbinte adaugand kechup sau suc de rosii (Suc de rosii de casa.) deasupra.  
POFTA BUNA!

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

aluat de pizza, pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,

pizza, pizza de post, retete pizza, reteta pizza, retete culinare, retete de mancare, preparate culinare, legume pizza de post,ingrediente pizza de post,