2 iunie 2013

Cotlet de porc la gratar

Cum Se Prepara Cotletul De Porc La Gratar - Retete Si Preparate Culinare - Cum Preparam Cotletul De Porc La Gratar



Ingrediente:

  • cotlet de porc
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • sare

Mod de preparare:

     Cotletul de porc se taie in felii de 1,5-2 cm grosime, se sareaza, se condimenteaza cu piper, cimbru si boia, se lasa la rece pentru 15-30 minute. Tigaia gril sau gratarul bine incins se unge cu o bucata de sunca(grasime). Se asaza carnea, se frig intoarcand fiecare bucata pe ambele parti pana cand este gata, dupa preferinta, mai in sange sau mai rumenita. Se servesc cu orice garnitura dorim, dar sa nu uitam de berea sau vinul rece. Merge cu o garnitura de ciuperci la cuptor umplute cu:  Ciuperci umplute cu oua de prepelita., sau Ciuperci umplute cu ceapa verde, marar si cascaval., sau Ciuperci umplute cu kaiser si cascaval. si cu un sos: Sos din smantana cu usturoi si marar., sau Sos de iaurt cu marar si usturoi., sau Sos Tatichi., sau Mujdei de usturoi. 
POFTA BUNA!








Crema de zahar ars

Retete Culinare Crema De Zahar Ars - Dulciuri - Prajituri



Ingrediente:

  • 2 litri de lapte
  • 20 oua
  • 1 cana de zahar pentru compozitie
  • ½ cana de zahar pentru ars
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • ½ sticluta de esenta de rom


Mod de preparare:

     Laptele se fierbe si se raceste. Intr-o oala incapatoare ardem zaharul (1/2 cana zahar), il intindem pe pereti pana sus inclinand si rotind cu grija oala. Dupa ce am intins zaharul ars, lasam oala sa se raceasca, o introducem 5-10 minute la rece in frigider pana cand zaharul ars o sa inceapa sa trosneasca si o sa crape (e foarte important acest lucru deoarece daca zaharul ars nu crapa atunci crema de zahar ars se va lipi de peretii vasului). Intr-un castron se bat ouale (10-15 oua la un litru de lapte) cu mixerul, se adauga cana de zahar, esenta de rom, coaja de lamaie rasa,  laptele si se amesteca bine. Turnam compozitia in oala peste zaharul ars si introducem in cuptorul incins timp de 40-45 de minute. 
     Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece. Se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinand astfel un aspectos si delicios tort de crema de zahar ars. Crema de zahar ars este un desert delicios cu un gust deosebit.
POFTA BUNA!

crema de zahar ars, ingrediente crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

zahar ars, crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, cum facem zahar ars, cum facem crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi, preparare crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort de crema de zahar ars, tort, deserturi,

crema de zahar ars, ingrediente crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars, tort din crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

crema de zahar ars, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, retete de torturi, zahar ars, retete crema de zahar ars,

Dulceata de soc

Cum Se Prepara Dulceata Din Fructe De Soc - Cum Facem Dulceata De Soc - Retete Si Preparate Culinare



Ingrediente:

  • 1 kg fructe de soc
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare lamaie

Mod de preparare:

     Se aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam intr-o strecuratoare sub jet de apa. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de apa. Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de zagar – fructe - zahar, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se miscacu grija  vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea de lamaie. Se mai pot adauga dupa gust: zahar vanilat, zeama de lamaie. Se toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capac. O dulceata gustoasa, cu un gust aparte, bogata in vitamine.
POFTA BUNA!








Chec

Cum Se Prepara Chec-ul - Retete Chec Cu Cacao Si Nuca - Cum Facem Chec Cu Nuca


Ingrediente:

  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita ulei
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • nuca prajita
  • coaja de lamaie rasa


Mod de preparare:

     Ingredientele sunt pentru o tava mare. Spalam bine ouale si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu ½ cana de zahar, o lingurita de ulei si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul si isi modifica putin culoarea. Adaugam peste ele esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecand bine. Separat batem intr-un castron mai mare albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma, dupa care adaugam si restul de zahar ramas, continuand sa le batem pana cand devin consistente. Amestecam faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma, adaugam galbenusurile si amestecam usor de sus in jos cu o furculita, avand grija sa ramana compozitia aerata. Dupa ce s-au amestecat galbenusurile, adaugam si faina amestecand pana cand s-a incorporat. 
     Se opreste o parte din aceasta compozitie si se amesteca bine cu cacao. Pregatim o forma de kek tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia alba in forma, dupa care presaram bucatele de nuci. Deasupra turnam si compozitia de cacao, si cu ajutorul unui betisor formam spirale in compozitie de jos in sus, astfel incat cele doua compozitii colorate sa se intrepatrunda frumos in timpul coacerii. Presaram deasupra restul de nuci. Coacem tava in cuptorul incins timp de 35-40 minute. Se incearca daca este copt cu un pai, iar daca nu se mai ia aluat pe el, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a-l taia felii.
 POFTA BUNA!















30 mai 2013

Suberec Retete Suberek

Cum Se Prepara Suberec - Retete Si Preparate Culinare Turcesti Si Tataresti Din Dobrogea - Cum Facem Suberec



Ingrediente:

  • 1 kg carne oaie/vita/porc/pui
  • 1 kg ceapa
  • cimbru
  • piper
  • sare


·        1 kg faina
·        1 lingurita sare
·        apa


Mod de preparare:

     Carnea se taie si se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ceapa o sa dea tot gustul suberecului. Se amesteca carnea cu ceapa, se adauga dupa gust: sare, piper, putin cimbru. Daca folosim carne de vita, deoarece nu este grasa adaugam putin ulei si un strop de apa. Daca folosim carne de oaie, adaugam si cateva frunze de menta. Pentru un gust bun, umplutura se potriveste putin mai sarata si mai condimentata. Lasam umplutura sa prinda gust si miros cat timp preparam aluatul. Aluatul se prepara simplu si usor, doar din faina, apa si sare. Framantam bine aluatul pana nu mai este lipicios si il impartim in bilute. Presaram faina pe masa si cu sucitorul intindem fiecare biluta de aluat, facem foile subtiri si rotunde. Pe fiecare foaie de aluat punem cate 1-2 linguri de umplutura, umplutura o punem doar pe jumatatea foii. Tragem deasupra cealalta jumatate, taiem surplusul de coca cu un cutit special de patiserie(cutitul de cornulete). Surplusul de coca se prajeste in ulei, fiind crocante si nostime datorita formelor diferite, fiind apreciate de copii mici si nu numai. Suberecul astfel obtinut trebuie sa aiba forma unei jumatati de cerc. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, ulei suficient cat sa le cuprinda. Se rumenesc pe ambele parti, se scot intr-un castron in care am asezat un servetel inainte, ca sa absoarba surplusul de ulei. Se pot acoperii 5-10 minute cu un capac inainte de a fi servite. Se servesc fiebinti, dar sunt foarte gustoase si reci. 
POFTA BUNA!