Google+

17 aprilie 2014

Pasca

Pasca Fara Aluat - Reteta Pasca - Pasca Cu Branza Si Smantana


pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,
Ingrediente:

  • 500 g de branza de vaci
  • 200 g de smantana
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 50 g de stafide
  • 25 g de rahat
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lamaie
  • 50 ml de rom sau esenta de rom
  • ½ sticluta de esenta de vanilie
  • ½ lingurita de sare
  • 1 cub de unt

Mod de preparare:

     Zaharul se rasneste pana se obtine zahar pudra. Ouale proaspete de tara se separa, galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala si i se rade coaja pe razatoarea mica. Stafidele se pun la inmuiat in rom aproximativ 15-20 de minute. Rhatul se taie bucatele mici si se pudreaza putin cu faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana cand devin spuma si se inataresc. Dupa ce s-au intarit se tin la frigider pana cand se vor folosi. 
     Intr-un castron se pun galbenusurile cu un praf de sare si se mixeaza putin, dupa care se adauga zaharul pudra, esenta de vanilecoaja rasa de lamaie si se amesteca compozitia. Separat se amesteca bine branza de vaci cu smantana, dupa care se rastoarna peste compozitia obtinuta anterior. Se omogenizeaza bine toate ingredientele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt dupa care se adauga treptat in compozitie si se mixeaza bine. Se adauga stafidele scurse de zeama si bucatelele de rahat si se amesteca. La sfarsit se pun si albusurile spuma si se amesteca usor cu o furculita pana cand s-au incorporat complet. 
     Se ia o forma cu peretii detasabili (forma de tort), se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faina, dupa care se toarna in ea compozitia de pasca. Se pune forma in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade) pentru 15 minute, dupa care se mai tine inca 40-45 de minute la foc mai mic (160 de grade). Se incearca cu un pai pasca daca este gata, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand pasca fara aluat s-a racit bine, se portioneaza in felii si se serveste. Pasca cu branza de vaci si smantana este o prajitura traditionala de Paste care nu trebuie sa ne lipseasca, avand un gust delicios si o aroma deosebita. Pasca cu branza si stafide este foarte gustoasa! Alta reteta de pasca: pasca cu aluat de cozonac.
POFTA BUNA! 

pasca ingrediente, ingrediente pentru pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, ingrediente pentru pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca preparare, preparare pasca, retete pasca, reteta pasca, pasca, cum se face pasca, cum se prepara pasca, cum facem pasca, retete de paste, retete culinare, preparate culinare, pasca fara aluat,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

pasca, pasca fara aluat, pasca cu smantana, retete pasca, reteta pasca, pasca retete, pasca reteta, retete de paste, retete de pasti, pasca de paste, retete culinare, preparate culinare, preparate de paste, pasca cu branza si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

Un comentariu:

  1. Am incercat reteta ta de Pasca fara aluat si toata lumea a fost foarte incantata de cat de buna a iesit! Bravo, este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum!

    RăspundețiȘtergere