Google+

7 iunie 2014

Prajitura cu nuca de cocos


dulciuri, prajituri, deserturi, prajitura cu nuca de cocos, prajitura, retete si preparate culinare cu dulciuri si prajituri de casa, prajituri cu nuca de cocos, retete cu nuca de cocos, reteta prajituri, reteta dulciuri, reteta deserturi,

Ingrediente pentru primul blat:

  • 3 oua
  • 50 g de cacao
  • 300 g de faina
  • 150 g de zahar
  • 1 praf de copt mic

Mod de preparare primul blat:

     Praful de copt se amesteca in faina, tot in faina se amesteca si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, iar cand nu se mai simte zaharul se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o coca nu prea tare. Coca pentru blat se imparte in doua bilute, din ele se vor intinde doua foi pentru prajituri despre care vorbim mai tarziu. 


Ingrediente pentru al doilea blat (din bezea):

  • 5 albusuri (cele 5 galbenuse se pastreaza pentru crema fiarta)
  • 200 g de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 g de nuca de cocos

Mod de preparare al doilea blat:

     Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga si zaharul pudra si se bat pana cand se obtine o bezea tare. In bezea se adauga amestecand usor cu o lingura de jos in sus nuca de cocos si se pune la rece.

     In continuare se procedeaza astfel: se unge o tava de cuptor potrivita cu putin unt. Pe masura tavii se taie o foaie de copt care se lasa pe masa. Pe hartia de copt se presara putina faina si direct pe ea se intinde dintr-una din bilute prima foaie de prajitura de marimea tavii. Se ia hartia cu foaia de prajitura pe ea si se aseaza in tava. Peste aceasta foaie se intinde blatul de bezea cu nuca de cocos. Peste blatul de bezea se pune a doua biluta de blat. Aceasta a doua foaie pentru prajitura se intinde pe masa presarata cu putina faina. Ea nu se va putea ridica intreaga de pe masa, dar nu conteaza. Se vor lua bucati si se vor aseza peste bezea. Chiar daca nu se acopera toata suprafata si mai raman locuri goale nu conteaza, coapta va arata interesant. Tava se introduce in cuptor si se va coace foarte repede. Dupa 15-20 de minute se scoate tava din cuptor si se observa foarte usor daca bezeaua s-a intarit si prajitura e coapta. Prajitura cu cocos se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit prajitura se pune deasupra si crema.

  
Ingrediente pentru crema fiarta:

  • 75 g de faina
  • 300 ml de lapte
  • 5 galbenuse
  • 150 g de zahar
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare crema fiarta:

     Galbenusurile se bat cu zaharul. In laptele rece se dizolva faina si pe foc se fierbe continutul 5-10 minute si apoi se lasa la rece. Nu este nevoie sa fie rece de tot, doar atat cat sa punem si ouale si sa nu se taie. Deci in compozitia de lapte se adauga galbenusurile frecate cu zahar si cu mixerul se bate totul foarte bine. Abia acum se lasa la racit foarte bine.


Ingrediente pentru crema rece:

  • 200 g de unt la temperatura camerei
  • 200 g de zahar pudra

Mod de preparare crema rece:

     Se mixeaza untul cu zaharul foarte bine pana cand nu se mai simte zaharul. Acum se amesteca prima crema pentru prajitura care s-a racit cu crema de unt si se mixeaza bine. Crema rezultata se intinde deasupra prajiturii si se presara peste ciocolata rasa. Prajitura se taie in patrate sau romburi dupa preferinta. Este bine ca prajitura cu nuca de cocos sa fie pregatita cel putin cu o zi inainte de a fi servita. Prajitura cu nuca de cocos, o prajitura delicioasa cu multa nuca de cocos si o crema fina de lamaie si vanilie, minunata pentru un desert perfect, un desert reusit. 
POFTA BUNA! 

dulciuri, prajituri, deserturi, prajitura cu nuca de cocos, prajitura, retete si preparate culinare du dulciuri si prajituri de casa, prajituri cu nuca de cocos, retete cu nuca de cocos, reteta prajituri, reteta dulciuri, reteta deserturi, prajitura cu cocos,

Un comentariu: