3 august 2014

Pesmeti de post

Pesmeti De Post Cu Ceapa Si Ciuperci - Pesmeciori Cu Ceapa


pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori de post, pesmeciori cu ceapa,
Ingrediente:

  • 700 g de faina alba
  • 1 cana de apa calduta
  • 50 g de drojdie de bere
  • 2 linguri de ulei
  • ½ lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 700 g de ceapa
  • 200 g de ciuperci
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ciusca iute
  • 1 lingurita de cimbru

  • 2 linguri de bulion pentru uns
  • 2 linguri de cimbru pentru ornat

Mod de preparare:

     Aluatul pentru pesmeti este asemanator ca cel de scovergi. Umplutura pesmetilor se prepara din ceapa si ciuperci sau ceapa simpla. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt ( ca pentru mancare). Ciupercile se curata, se spala si se taie bucatele. Se incinge ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu lingurita de sare, pe parcurs se adauga si ciusca iute taiata bucatele. Cand ceapa este calita se adauga ciupercile, se condimenteaza cu cimbru si piper dupa gust. Dupa 5 minute se opreste focul si umplutura pentru pesmeti se lasa la racit.
     Dupa ce aluatul pentru pesmeti a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Se presara cu faina din belsug blatul de lucru si din fiecare bila de aluat se intinde cate o foaie de grosimea si dimensiunea dorita, dupa care se taie patrate potrivit de mari. Fiecare patrat de aluat se unge cu putin bulion (se poate folosi si mustar in loc de bulion), se pune in marginea lui cate o lingura de ceapa calita, dupa care se iau marginile opuse si se petrec (asemanator ca la branzoaice), inchizandu-se umplutura in mijloc, formand astfel un pesmet. Se procedeaza asemanator cu restul de aluat, dupa care se ia o tava de cuptor care se unge cu ulei si se aseaza pesmetii in tava unul langa altul. Se ung pesmetii de post deasupra cu putin ulei si se presara cu cimbru, dupa care se coc in cuptorul incins timp de aproximativ 30 de minute, pana cand se rumenesc putin.
     Cand sunt gata, se scoate tava cu pesmeti din cuptor si se acopera cu un servet pentru a se aburii putin. Pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, o reteta de post foarte simpla de preparat, se servesc usor calzi sau chiar reci, fiind foarte gustosi si usor crocanti, pe gustul tuturor, mai ales in perioada postului. Pesmeti cu ceapa, un aperitiv gustos, pufos si usor condimentat.
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci,

umplutura pentru pesmeti, ceapa calita pentru pesmeti, ceapa calita, ceapa calita si ciuperci pentru pesmeti,

aluaturi, aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa, cocaturi, cocaturi de post, cocaturi de casa,

aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa,

aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa, cocaturi, cocaturi de post, cocaturi de casa, aluaturi,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, placintute cu ceapa si ciuperci, placintele de post cu ceapa si ciuperci, pesmeciori de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de post, retete de mancaruri de post, retete culinare, retete cu ciuperci, preparate culinare,

Un comentariu: