13 ianuarie 2015

Madlene

Madlene Cu Stafide - Madlene Cu Stafide Si Scortisoara


retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene briose cu stafide si scortisoara de casa
Ingrediente:

  • 150 g de faina
  • 3 oua
  • 125 g de unt
  • 150 g de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 2 linguri de stafide 
retete si preparate culinare ingrediente pentru madlene sau briose cu stafide si scortisoara de casa


Mod de preparare:

     Reteta este pentru 17 madlene cu stafide si scortisoara fragede si pufoase. Untul se taie bucatele si apoi se pune intr-o craticioara pe foc sa se topeasca, dupa care se lasa sa se raceasca. 
retete si preparate culinare unt topit pentru dulciuri si prajituri de casa madlene sau briose

     Faina se pune intr-un castronel si se amesteca cu praful de copt. Ouale intregi se bat spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul tos, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie pana cand se albesc si zaharul s-a topit complet. Peste ouale batute spuma se adauga treptat faina, continuand sa se amestece pana cand faina s-a incorporat complet, iar la sfarsit se adauga untul topit. Se amesteca bine ingredientele pana cand se obtine o compozitie cremoasa, de consistenta unei smantani groase. 
retete si preparate culinare aluat compozitie madlene briose de casa preparare

     Se ia o forma speciala pentru madlene (forma de briose), se aseaza hartiutele speciale in fiecare forma de madlena, dupa care se pune in fiecare cate 2 linguri de compozitie. Se presara peste fiecare madlena cateva stafide care se imping putin in interior cu o scobitoare, iar la sfarsit se presara scortisoara macinata deasupra pentru a obtine madlene mai crocante si frumos aspectoase dar si foarte aromate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de 15- 20 de minute. Pentru a fi pufoase, madlenele nu trebuiesc rumenite. 
retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene sau briose cu stafide si scortisoara preparare

retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene sau briose cu stafide si scortisoara preparare


     Cand madlenele sunt gata, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se pot servi. Madlene, un desert dulce si pufos, cu o aroma de vanilie si scortisoara, cu stafide diafane in interior si o aroma placuta de scortisoara, care sunt pe gustul fiecarui amator de dulciuri fine si delicate. Madlene cu stafide, foarte delicioase alaturi de o ceasca de lapte cald, lapte cu cacao, cafea sau cappuccino. 
POFTA BUNA!  

retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene briose cu stafide si scortisoara de casa

retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene briose cu stafide si scortisoara de casa

retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene briose cu stafide si scortisoara de casa

retete si preparate culinare dulciuri deserturi prajituri madlene briose cu stafide si scortisoara de casa



Un comentariu: