Google+

21 martie 2015

Branzoaice de post

Branzoaice De Post Coapte La Cuptor Cu Ceapa Sanac Si Ciuperci


branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, langosi,
Ingrediente: 

  • 500 g de faina 
  • 250 ml de apa 
  • 50 g drojdie de bere (2 cuburi) 
  • 1 lingurita de zahar 
  • 3 linguri de ulei 

  • 500 g de spanac proaspat 
  • 3 cepe 
  • 300 g de ciuperci champignon 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de piper macinat 
ingrediente branzoaice sau pateuri de post, ingrediente suberec si coltunas de post, retete cu spanac si ciuperci, preparate din spanac si ciuperci, retete de post,

Mod de preparare:

     Spanacul se curata de codite, se pune in chiuveta plina de apa rece si se lasa putin, dupa care se clateste bine cu apa pana cand este foarte curat. Dupa ce l-am spalat se scoate intr-o sita sa se scurga de apa. Se pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si dupa ce a apa a dat in clocot se adauga spanacul si se opareste putin, aproximativ 5 minute pentru a-si pastra atat proprietatile cat si culoarea. Dupa ce spanacul este oparit se scoate intr-o sita si se lasa putin sa se raceasca si sa se scurga de apa, dupa care se toaca marunt. Ceapa si ciupercile se curata de coaja, se spala bine si apoi se taie ceapa marunt iar ciupercile cubulete. 
spanac, ciuperci, retete cu spanac si ciuperci, preparate din spanac si ciuperci, retete de post, retete culinare, legume,

     Intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat si a devenit aurie se adauga ciupercile si se mai lasa putin, iar la sfarsit se adauga si spanacul si se amesteca toate impreuna, potrivind gustul de sare si piper. Se mai dau cateva clocote, iar dupa ce umplutura este gata se lasa sa se raceasca timp in care se pregateste aluatul
umplutura de branzoaice preparare, umplutura suberec de post, umplutura coltunas, umplutura din ceapa spanac si ciuperci pentru branzoaice si pateuri, retete culinare, retete de post, preparate de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac,

     Intr-un castron se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar. Apa se incalzeste pana cand devine caldura, se adauga in ea putina sare, apoi se amesteca si uleiul. Se toarna apa calduta peste drojdie si se amesteca cu mana pana cand s-a dizolvat complet. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand incepe sa se formeze un aluat. Se framanta aluatul pana cand devine elastic, consistent si nu se mai lipeste de maini. Se aseaza aluatul in castronul presarat cu faina, se presara faina si deasupra lui, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut in loc calduros pana cand isi dubleaza volumul. 
aluat de branzoaice, coca de branzoaice, coca sau aluat de casa, cum se face coca de casa, aluat de paine, coca de paine, retete culinare, retete de post, aluat suberec, aluat pateuri, aluat coltunas,

     Dupa ce aluatul de casa a crescut frumos se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin. Se modeleaza din el un sul care se taie in parti egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei bile, apoi se intinde cu vergeaua de dimensiunea dorita, la fel ca la branzoaice sau suberec. Se pune o lingura de umplutura pe jumatate din foaia intinsa, avand grija sa nu fie prea aproape de margini, apoi se petrece aluatul peste umplutura, la fel ca la branzoaice si suberek de casa. Se apasa usor marginile cu degetul si la sfarsit se taie surplusul de aluat cu un cutit special de bucatarie
branzoaice, suberec, pateuri, coltunas, placintele, pliculete, preparare branzoaice, preparare pateuri, cum se fac branzoaicele, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi si cocaturi, branzoaice cu spanac si ciuperci, retete cu spanac si ciuperci, preparare retete de mancare de post,

     Se procedeaza asemanator cu tot aluatul. Se ia o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina dupa care se aseaza branzoaicele de post cu spanac unele langa altele, lasand putin spatiu intre ele. Se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 30- 40 de minute, pana cand branzoaicele de post cu spanac s-au copt. 
branzoaice, suberec, coltunas, placintele, plicuri, branzoaice cu spanac si ciuperci coapte la cuptor, suberec la cuptor, branzoaice de post, pateuri, retete de post, mancaruri de post, aluaturi si cocaturi, cum se fac branzoaice, retete branzoaice, reteta branzoaice, mancaruri de post, retete culinare,

     Se scoate tava din cuptor si se pun branzoaicele de post intr-o fata de masa, ca sa devina mai moi si mai pufoase, dupa care se pot servi calde sau reci, fiind la fel de bune si gustoase
     Branzoaice de post cu ceapa spanac si ciuperci, un preparat din aluat de paine de casa sau scovergi, moale si pufos cu o umplutura sanatoasa si gustoasa de spanac, ceapa si ciuperci, foarte bune si gustoase care se mananca foarte usor, fiind foarte bune si consistente. Branzoaice sau suberec de post cu umplutura de spanac si ciuperci, o reteta de mancare de post de care nu te mai saturi de buna ce este! 
POFTA BUNA! 
branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, placintele, suberek, langosi,

branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, placintele, suberek, langosi,

Un comentariu: