Google+

15 martie 2015

Placinta de spanac

Placinta Cu Spanac De Post - Retete Placinta De Spanac


placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,
Ingrediente placinta: 

  • 500 g de faina 
  • 250 ml de apa 
  • 50 g drojdie de bere (2 cuburi) 
  • 1 lingurita de zahar 
  • ½ lingurita de sare 
  • 100 ml de ulei 
  • 1 kg de spanac proaspat 
  • 4 cepe 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½ lingurita boia de ardei iute piper 
  • ½ lingurita de piper 
ingrediente pentru aluat de placinta de post cu spanac si ceapa, retete culinare, preparate culinare, retete de post,

ingrediente pentru umplutura placinta cu spanac, retete culinare, retete cu spanac, preparare din spanac, retete culinare, spanac,


Mod de preparare: 

     Aluatul este asemanator cu cel preparat pentru placinta cu urzici si se prepara din 500 g faina, 250 ml apa, 100 ml ulei si 50 g drojdie. Reteta de aluat de placinta este foarte simpla si se face foarte usor si repede: intr-un castron se pune drojdia faramitata impreuna cu putin zahar. Apa calduta se amesteca cu ulei apoi se pune peste drojdie si se amesteca pana cand drojdia se dizolva bine. Se adauga faina, sare si se incepe sa se framante pana cand se obtine un aluat elastic, consistent care nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul la crescut in castron, se presara cu putina faina deasupra si se acopera cu un prosop dupa care se lasa sa creasca la loc calduros pana cand creste si isi dubleaza volumul. 
preparare aluat de placinsta de casa pentru placinta de post cu spanac si ceapa, retete de post, coca placinta, aluat placinta, retete culinare, foi de placinta,

     Umplutura pentru placinta se prepara astfel: spanacul se curata de codite, se pune in chiuveta si se spala cu multa apa rece, apoi se scoate intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Intr-o cratita se pune putina apa cu sare la fiert, iar cand apa a dat in clocot se adauga spanacul si se lasa sa se opareasca 5- 10 minute. Se scoate apoi intr-o sita si se lasa sa se scurga de zeama si sa se raceasca putin. 
spanac, retete cu spanac, preparate din spanac, spanac proaspat pentru mancare si gatit, spanac oparit, spanac congelat, retete culinare,

     Dupa ce s-a mai racit spanacul se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se mai lasa inca 5 minute pe foc, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei si piper si se lasa compozitia sa se raceasca. 
preparare umplutura pentru placinta de spanac cu ceapa de post, retete de post, retete cu spanac, preparate din spanac, spanac, mancaruri de post,

     Cand aluatul a crescut se presara putina faina pe masa si se mai framanta putin apoi se imparte aluatul in doua. Fiecare bucata  de coca se modeleaza sub forma unei bile care apoi se intinde cu vergeaua de dimensiunea tavii de cuptor. Se unge o tava rotunda de cuptor cu putina margarina apoi se pune prima foaie de aluat. Se intinde peste aluat umplutura de spanac si ceapa, apoi se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat
preparare placinta de spanac de post cu ceapa, retete placinta, reteta placinta, retete culinare, retete de post, placinta de post, retete cu spanac, preparate din spanac,

     Se inteapa aluatul cu furculita si se introduce in cuptorul preincalzit sa se coaca aproximativ 40 de minute, pana cand placinta de post cu spanac si ceapa se rumeneste frumos. Dupa ce placinta cu spanac este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pentru a se putea taia frumos dupa preferinta in patrate sau romburi. 
     Placinta de spanac, o placinta gustoasa si consistenta, foarte hranitoare si sanatoasa care se prepara mai ales primavara in timpul postului, atunci cand organismul are mai multa nevoie de vitamine si minerale, in special fier. Placinta cu spanac de post, o reteta de post preparata acasa cu un gust deosebit. 
POFTA BUNA! 
placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,

placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,

placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,

placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,

placinta de spanac, placinta cu spanac, placinta cu spanac de post, placinta de post cu spanac, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, reteta placinta, retete placinta, placinte, placinta, retete cu spanac, preparate din spanac, retete machidonesti, retete de mancare,

Un comentariu: