Google+

24 iulie 2015

Friptura de gasca la cuptor

Retete Gasca Cu Mere La Cuptor - Friptura De Gasca La Cuptor Umpluta Cu Mere


gasca la cuptor, fripturi, friptura, fripturi la cuptor, retete de mancare, gasca umpluta, friptura de gasca umpluta cu mere la cuptor, retete culinare, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, gasca cu mere la cuptor, mancaruri cu carne, food, recipes,
Ingrediente: 

  • o gasca intreaga de 4-5 kg 
  • 1 kg de mere pentru umplut gasca 
  • 1 kg de cartofi pentru garnitura 
  • ½ varza rosie pentru salata 
  • 1 lingura de rozmarin uscat 
  • 1 lingura de maghiran uscat 
  • 1 lingura de sare 
  • 1 lingurita de piper 
  • ulei, sare si otet pentru salata 
  • sare, unt, piper si boia pentru cartofi 
ingrediente friptura de gasca la cuptor umpluta cu mere, retete culinare, retete de mancare, cum se face friptura de gasca, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca,

Mod de preparare: 

     O carne delicioasa, mai gustoasa decat carnea de rata, curcan sau pui, este carnea de gasca. Gasca se poate prepara in multe feluri, dar o reteta de friptura din carne de gasca foarte gustoasa este friptura de gasca intreaga la cuptor umpluta cu mere. 
     Gasca proaspata sau congelata, se curata foarte bine si apoi se spala cu multa apa, dupa care se lasa putin la scurs. Dupa ce sa scurs de apa, se freaca bine cu sare atat in interior cat si la exterior, dupa care se pastreaza la rece timp de 1-2 ore bune sau pana a doua zi. 
carne de gasca, gasca intreaga, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, retete culinare, pasare domestica gasca, preparate din gasca, retete cu gasca, carne de gasca pentru gatit,

     Merele se spala, se curata de coaja si cotor si se taie felii. Se scoate gasca de la frigider, se condimenteaza dupa gust cu rozmarin, maghiran si putin piper macinat atat in interior cat si la exterior. Se umple interiorul gastii cu felii de mere si apoi se coase frumos cu ata de bucatarie gaura prin care s-au introdus merele. 
felii de mere pentru umplut gasca, retete cu mere, preparate din mere, fructe, umplutura din mere pentru friptura de gasca, retete culinare,

preparare gasca umpluta cu mere, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, retete culinare, retete de mancare, cum se face friptura de gasca la cuptor, preparare fripturi, recipes, food,

preparare gasca umpluta, preparare gasca umpluta cu mere, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, retete culinare, retete de mancare, cum se face friptura de gasca la cuptor, preparare fripturi,

     Se asaza gasca cu pieptul in jos intr-o tava de cuptor si se coace in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 de grade timp de 150 de minute. In prima jumatate de timp se poate acoperi tava cu hartie de copt. In timpul coacerii, gasca se unge din cand in cand cu sosul format in tava. La final se intoarce gasca cu pieptul in sus si se continua coacerea inca 15 minute, pana cand gasca este frumos rumenita, crusta va fi rumenita si usor crocanta iar carnea moale. Gasca se portioneaza, se asaza pe un platou inconjurata de mere (merele din interiorul ei). Untura de gasca topita se aduna cu o lingura din tava si se pastreaza fiind foarte gustoasa, vor iesi aproximativ doua cani de untura (500 g), in functie de cat de grasa a fost gasca
     Cat timp friptura de gasca este la cuptor se prepara salata de varza rosie si cartofii pentru garnitura. Varza se curata, se spala si se taie fideluta. Se pune intr-un castron mare si se condimenteaza dupa gust cu sare, ulei, otet si putin zahar, dupa care se amesteca bine si se asaza in castronase in care va fi servita. Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se presara peste ei sare, boia de ardei dulce, piper macinat, putin unt si se amesteca bine, apoi se pun intr-o tava si se coc la cuptor pana cand sunt usor rumeniti. 
salata de varza rosie preparare, salate, retete culinare, reteta salata, salata, retete salate, retete cu varza rosie, preparate din varza rosie, salate pentru fripturi si gratare, salata pentru friptura si gratar, varza rosie,

     Friptura de gasca umpluta cu mere se serveste cu cartofi copti la cuptor sau prajiti si salata de varza rosie. Gasca umpluta la cuptor, o friptura excelenta, o reteta de mancare sanatoasa de care nu te mai saturi mancand. Gasca umpluta cu mere, o combinatie reusita din carne de gasca si mere aromate, o friptura la cuptor aspectuasa si delicioasa ideala pentru ocazii festive si nu numai. 
POFTA BUNA! 
gasca la cuptor, fripturi, friptura, fripturi la cuptor, retete de mancare, gasca umpluta, friptura de gasca umpluta cu mere la cuptor, retete culinare, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, gasca cu mere la cuptor, mancaruri cu carne, friptura de gasca la cuptor, food, recipes,

gasca la cuptor, fripturi, friptura, fripturi la cuptor, retete de mancare, gasca umpluta, friptura de gasca umpluta cu mere la cuptor, retete culinare, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, gasca cu mere la cuptor, mancaruri cu carne, friptura de gasca la cuptor, food, recipes,

friptura de gasca cu mere cartofi si salata de varza rosie, gasca la cuptor, fripturi, friptura, fripturi la cuptor, gasca umpluta, friptura de gasca umpluta cu mere la cuptor, retete culinare, retete cu carne de gasca, preparate din carne de gasca, gasca cu mere la cuptor, mancaruri cu carne, friptura de gasca la cuptor, food, recipes,

Un comentariu:

  1. O adevarata friptura festiva pentru un eveniment deosebit in familie!

    RăspundețiȘtergere