Google+

27 decembrie 2015

Tiramisu cu portocale

Prajitura Tiramisu Cu Portocale - Retete De Torturi Si Prajituri


prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu, tort tiramisu, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri, retete cofetarie si patiserie,

     O reteta de tiramisu deosebit de gustoasa si aromata este reteta de tiramisu cu fructe, mascarpone, frisca, oua si anume tiramisu cu portocale. Tot secretul unui tiramisu reusit sta in creme, daca acestea ne-au reusit atunci rezultatul este desavarsit. Cum facem un tiramisu bun? Foarte simplu, prajitura tiramisu cu portocale se prepara asemanator ca orice reteta de tiramisu clasica, numai ca vom inlocui esenta de rom, amaretto, cu suc de portocale natural, iar pentru un gust si o aroma mai intensa vom pune si putina coaja de portocala rasa. Dupa gustul fiecaruia se poate adauga in crema mascarpone si portocala taiata cubulete mici. 
     Pentru prepararea prajiturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 400g piscoturi de sampanie, 5 oua, 6 linguri de zahar, 400ml smantana pentru frisca sau frisca lichida, 1 portocala normala, 500g mascarpone, 1 lingura de cacao pudra, 2 lingurite de cafea, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de unt sau margarina, 1 ceasca de apa. 
ingrediente necesare pentru a prepara o prajitura tiramisu de casa sau un tort tiramisu cu portocale retete culinare de patiserie si cofetarie,

Cum procedam ca sa ne reuseasca acest desert italian minunat care este tiramisu? Prajitura tiramisu se face foarte simplu in maxim 30 de minute si este dupa parerea mea desertul cel mai simplu si usor de preparat, iar gustul nu se compara cu a altor prajituri sau torturi la care poate muncesti mult mai mult. 
        In primul rand se mixeaza smantana pentru frisca sau frisca lichida pana cand se obtine o frisca de casa reusita foarte cremoasa si pufoasa, apoi o pastram la rece. 
frisca, frisca de casa, frisca reusita, cum facem frisca, frisca pentru torturi si prajituri, retete culinare de deserturi si dulciuri, frisca mai buna si mai sanatoasa ca la cofetarie,

Facem o cafea concentrata din 2 lingurite de cafea si o ceasca de apa, o dam in clocot apoi o lasam sa se raceasca. Portocala o radem usor pe razatoarea mica, apoi o taiem pe jumatate si jumatate o stoarcem de zeama. 
arome pentru tiramisu, cafea, suc de portocale, coaja de portocale rasa, retete culinare arome pentru prajituri si torturi ca la cofetarie,

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua castroane. Castronul cu albusuri il pastram la rece si incepem sa mixam galbenusurile. Adaugam un praf de sare si 3 linguri de zahar si le mixam pana cand devin cremoase iar zaharul este dizolvat complet. 
galbenusuri frecate cu zahar pentru reteta de tiramisu, galbenusuri batute cu zagar pana devin cremoase, retete culinare de creme pentru tiramisu exact ca la cofetarie,

Adaugam peste crema de galbenusuri crema mascarpome si coaja de portocala rasa si mixam usor, apoi adaugam suc de portocale si frisca si mixam pana cand toate ingredientele s-au incorporat. Pastram compozitia la rece si acum mixam albusurile cu un praf de sare, cand sunt foarte bine batute adaugam 3 linguri de zahar si le mixam pana cand zaharul este complet dizolvat si obtinem o bezea din albusuri consistenta. 
albusuri mixate cu zahar pana au devenit bezea, albusuri de ou batute cu zahar pana sunt bezea, retete culinare de crema pentru tiramisu identica ca la cofetarie,

Rasturnam bezeaua peste compozitia preparata anterior si amestecam usor cu o lingura de sus in jos, identic ca la compozitia de pandispan. Crema trebuie la final sa fie aerata, nu trebuie amesecata repede si mult sa se lase. 
creme, crema, crema mascarpone, umplutura tiramisu, cum se face crema pentru tiramisu, retete tiramisu, reteta tiramisu, crema tiramisu din mascarpone frisca si oua, retete culinare, dulciuri, deseruri, crema prajituri, crema torturi, retete cofetarie,

     Ungem o tava, sau o forma de tort cu margarina si asezam un strat de piscoturi foarte putin inmuiate in cafea (1 secunda) fara sa lasam loc intre ele. Peste randul de piscoturi asezate cu zaharul in sus turnam jumatate din crema de tiramisu, apoi asezam inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea si alt rand de crema tiramisu
tiramisu, prajitura tiramisu preparare, tort tiramisu preparare, cum se face tiramisu, retete tiramisu, reteta tiramisu, retete culinare, retete cofetarie, preparare tiramisu cu mascarpone frisca oua si portocale, preparare deserturi prajituri si torturi de casa,

Nivelam frumos deasupra si pudram cu cacao, apoi pastram tiramisu la rece pana a doua zi cand il putem taia si servi cu feliute de portocale alaturi. Este un desert racoros, dulce si usor aromat, una dintre multele prajituri sau torturi aniversare pe care le manaci oricand cu multa placere si nu le poti refuza niciodata. 
Pofta Buna! 
prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu cu portocale, tort tiramisu, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri,

prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu, tort tiramisu cu portocale, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri, retete de cofetarie,

prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu, tort tiramisu, tiramisu cu portocale, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri,

prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu, tort tiramisu, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri,

prajituri, torturi, deseturi, tiramisu, prajitura tiramisu, tort tiramisu, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu reteta originala italiana, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri, retete cofetarie,

prajituri, torturi, deseturi, tiramisu cu portocale, prajitura tiramisu, tort tiramisu, tiramisu cu fructe, tort cu fructe, prajitura cu fructe, prajitura cu portocale, retete culinare, retete tiramisu, reteta tiramisu, tiramisu cake, tiramisu recipe, tort aniversar, tiramisu ricetta, tiramisu recette, prajituri de casa cu fructe, tiramisu cu mascarpone frisca si piscoturi, retete cu portocale, dulciuri, tiramisu cu suc de portocale, cofetarie,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu