5 decembrie 2015

Tochitura de peste

Retete Culinare Tochitura De Peste Reteta


Tochitura de peste reteta,

Un preparat din peste deosebit de gustos si simplu de preparat este tochitura de peste. Reteta se prepara foarte usor, iar pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: bucati de peste (crap, fitofag), 1 morcov, 1 ceapa, ¼ telina radacina, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, ½ lingurita faina, 2 linguri otet, 1 lingura vin alb, 1 ceasca apa, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper boabe, ½ lingurita cimbru macinat, 1 frunza de dafin. Mancarea de peste se prepara in aproximativ 30-40 minute, iar in functie de cantitatea de peste pe care o punem la mancare atatea portii ne ies. Reteta de tochitura se aseamana putin la gust din cauza otetului cu reteta de peste marinat, sau ostropel. 

Vom folosi un peste mai mare (eu am folosit crap si fitofag), care se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivit de mari, apoi se sareaza si se lasa 10 minute la rece sa prinda gust. Cat timp pestele sta la rece curatam legumele si le spalam, usturoiul il taiem feliute iar celelalte legume le lasam intregi. Din ceapa, telina si morcov vom face un piure. Intr-o craticioara punem ceapa, telina si morcovul sa fiarba in putina apa, iar cand legumele sunt fierte le scurgem de zeama si le pasam. Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele, iar cand pestele este frumos rumenit il scoatem pe o farfurie. 

Cum facem tochitura? Foarte simplu, avem toate ingredientele alaturi, pestele prajit, legumele pasate si multe condimente care vor da un gust si o aroma speciala atat carnii de peste cat si sosului. Intr-un vas incapator sau intr-un ceaun incingem 2-3 linguri de ulei (ulei in care am prajit pestele) si calim foarte putin usturoiul taiat feliute, adaugam faina si stingem cu otet. Trebuie sa ne miscam repede, amestecam bine compozitia, adaugam apa, vin si piureul de legume, trebuie sa iasa un sos bine legat, la final condimentam dupa gust cu sare, piper boabe, cimbru si dafin, mai adaugam otet si apa daca este cazul, punem bucatile de peste prajit si continuam fierberea 5-10 minute la foc potrivit. Mancarea se serveste fierbinte dar este la fel de buna si rece. 

Tochitura de peste, o reteta de peste mai speciala cu un gust deosebit, o tochitura gustoasa cu carne de peste, usturoi, otet si legume, o combinatie savuroasa care te incanta si te rasfata placut. Merge foarte bine alaturi de o mamaliguta calda si un vin bun. Alte retete de tochituri aici, retete de peste si preparate din peste aici
Pofta Buna!   
Peste tochitura retete,

Mancare de peste reteta,

Un comentariu: