Google+

3 februarie 2016

Ciorba cu afumatura Retete ciorba cu costita afumata



 Retete Ciorba Taraneasca Cu Afumatura De Porc - Reteta Ciorba De Oase Afumate


retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita afumata, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bors de afumatura, zeama,

     O reteta de ciorba taraneasca mai deosebita este ciorba cu afumatura de porc sau bors de afumatura, in care pentru preparare se foloseste carne si oase de porc afumate (afumatura, oase garf afumate, costita afumata,). Ciorba se face ca orice ciorba de cartofi cu bors si carne si merge servita foarte bine dreasa cu smantana. Pentru a face o ciorba buna trebuie sa avem niste costite de porc afumate (semipreparate) sau costite de porc proaspete, in jur de 500g -1 kg (dupa gust), 4 cartofi rosii, 2 cepe mari, 2 morcovi, 1 ardei, 1 bucata de telina radacina, 1 rosie, 2 lingurite orez, 2 litri de bors proaspat de casa, 2 oua, ½ lingurita sare.
     Spalam si taiem costitele de porc afumate in bucati si le punem sa fiarba intr-o oala cu putina apa. In timpul acesta curatam zarzavatul si il taiem in bucati ca la orice ciorba si apoi le punem in oala peste costite. Dupa ce au fiert legumele impreuna cu costitele, se scot costitele pe un tocator si se dezoseaza, taind carnea in bucati potrivit de mari, iar daca dorim putem sa lasam si oasele pentru cine prefera sa le roada fiind foarte gustoase. Dupa ce am taiat carnea o adaugam din nou in ciorba si turnam deasupra borsul fiert separat. Mie imi place ciorba cu carne sa fie alba, dar cine prefera ciorba rosie poate pune si o lingura de bulion. Cand a inceput sa fiarba punem orezul si lasam totul sa dea cateva clocote impreuna, timp in care intr-un castron batem bine ouale impreuna cu putina sare. Daca dorim putem sa adaugam putina smantana sau iaurt si sa le batem impreuna cu ouale. Amestecam treptat ouale cu putina ciorba ca sa nu se taie si apoi le turnam in oala si mai lasam sa dea 2 clocote, dupa care gustam si potrivim gustul de sare si oprim ciorba, o lasam putin sa se raceasca apoi o putem manca impreuna cu un ardei iute si un paharel de tuica buna de casa.
     Ciorba de costite afumate, un bors taranesc cu oase de porc, o reteta de ciorba foarte buna si simplu de preparat, gustoasa si aromata de care nu te mai saturi mancand, atat este de minunata.

Pofta Buna! 
ciorba cu afumatura, retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bucate alese, zeama, acreala, bors de afumatura,

ciorba cu afumatura, retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita afumata, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bors de afumatura, retete simple, retete cu porc, zeama,

ciorbe, supe, borsuri, retete, retete culinare, food, recipes, soup, retete de mancare, ciorba cu oase afumate, retete cu porc, retete cu afumatura, retete cu oase de porc afumate, ciorba taraneasca, mancare traditionala din bucataria romaneasca,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu