Google+

30 aprilie 2016

Drob de Paste Retete de Pasti



Drob De Miel In Prapure Reteta Traditionala Romaneasca


drob, retete drob, drob de miel in prapure, reteta drob, drob de miel, drob de miel reteta, drob de miel traditional, retete, retete culinare, retete de pasti, drob de miel romanesc, retete de paste, aperitive, meniu paste, retete cu miel, preparate din miel, mancare cu carne de miel,

     Un preparat din organe de miel delicios, un aperitiv nelipsit pentru masa de Pasti este drobul de miel. Drobul se poate face in prapurele mielului sau intr-o foaie de placinta, dar mult mai gustos este in prapure.
Cum facem un drob de miel traditional romanesc pentru masa de Pasti. Drobul se prepara foarte simplu, la drob punem toate maruntaiele mielului: ficat, plamani, rinichi, mate si pielea din jurul coastelor de la burta mielului. Spalam toate maruntaiele foarte bine cu apa rece, iar de mate ne ocupam putin mai mult. Crestam matele de la un capat la altul cu un cutit sau le taiem pur si simplu cu o foarfeca mare, apoi le frecam cu sare si le spalam cu apa calduta de mai multe ori, framantam matele in mana pana cand apa iese curata, apoi le asezam cat de cat intr-o ordine si le legam sa nu se desfaca in timpul fierberii. Prapurele se tine in apa rece si cand este aproape de folosire se introduce in apa calduta, el se va inmuia si se va intinde foarte frumos pe tava in care-l vom coace. 
maruntaie de miel, mate de miel, prapure de miel, verdeata pentru drob, ceapa verde, marar verde, patrunjel verde, retete culinare,

     Toate maruntaiele de miel se pun la fiert in apa cu sare, le spumam ca la orice carne apoi le verificam la un moment dat daca sunt fierte, cand sunt fierte le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca. 
maruntaie de miel pentru drob preparare, retete culinare, cum facem compozitia pentru drob de miel, retete cu miel, preparate din miel,

Intre timp curatam si spalam si zarzavatul: 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar verde, 1 legatura de patrunjel verde. Tocam zarzavatul foarte marunt si-l lasam pana cand tocam si maruntaiele care se toaca si ele foarte marunt si cat mai egale bucatelele intre ele. Intr-un vas mai mare amestecam tocatura de maruntaie si verdeata, peste acestea spargem 8-10 oua si amestecam foarte bine compozitia, potrivim de sare, piper macinat si boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta. 
preparare compozitie pentru drob, organe de miel fierte si tocate amestecate cu verdeata proaspata si oua cu condimente, retete culinare,

organe de miel fierte si tocate amestecate cu oua si verdeata proaspata condimentata dupa gust, retete culinare, cum facem compozitia pentru drobul de miel pentru pasti,

     Eu la toata cantitatea am pus 2 lingurite sare, 2 lingurite piper macinat si 1 lingurita boia de ardei dulce, iar dintr-un miel de 11kg mi-a ajuns compozitia de drob rezultata pentru o tava de cuptor dreptunghiulara de ceramica mare 28/32 cm. Ungem o tava de cuptor cu foarte putin ulei si intindem prapurele pe ea, punem continutul si impaturim bine si-l introducem la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute la o temperatura de 180 grade. 
retete drob de miel in prapure, reteta drob de miel pentru pasti, retete culinare, cum facem drob de miel in prapure pentru masa de paste,

retete drob de miel in prapure, reteta drob de miel pentru pasti, retete culinare, cum facem drob de miel in prapure pentru masa de paste,

Cand drobul s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor, scurgem toata grasimea iar drobul il punem pe un platou, este nemaipomenit de bun cald dar si rece se poate servi cu o salata de sezon. 
     Drob de miel preparat in prapure, o reteta de Pasti romaneasca gustoasa si delicioasa cu un gust minunat de miel si multa verdeata aromata si parfumata. Daca vrei sa faci un drob de Pasti incearca reteta mea!
Pofta Buna! 
retete drob de miel pentru pasti, reteta drob de miel in prapure pentru masa de paste, retete culinare, retete traditionale romanesti, retete de paste, retete de pasti, retete cu miel, preparate din miel, aperitive de pasti,

drob, drob de miel, drob de pasti, retete cu miel, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete romanesti traditionale pentru masa de pasti,

drob de miel, drob de pasti, retete cu miel, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete romanesti traditionale pentru masa de pasti,

drob reteta, drob de miel, retete, retete culinare, aperitive, preparate din miel, retete de pasti, retete de paste, retete cu miel, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

drob de miel, retete, retete culinare, aperitive, preparate din miel, retete de pasti, retete de paste, retete cu miel, retete traditionale romanesti, mancare romaneasca,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu