Google+

2 aprilie 2016

Ghiudem afumat Retete ghiudem turcesc de casa


Reteta Ghiudem – Ghiudem De Casa Uscat Si Afumat


ghiudem, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine,

     Un ghiudem perfect preparat acasa cu un gust minunat de carne placut aromata si condimentata este ghiudemul uscat si afumat. Ghiudemul se prepara dintr-o carne rosie dar la fel de bine se poate face din orice carne ne place, iar pentru un gust mai special pe langa cantitatea de carne se adauga si cateva bucati de carne afumata.
Pentru preparare avem nevoie de 5 kg carne (vita, porc, oaie, cal, capra), ½ kg afumatura (costita afumata), 5 catei usturoi, 8 lingurite sare mare neiodata, 10 lingurite piper negru macinat, 10 lingurite boia de ardei dulce, 1 lingurita cimbru macinat, 250 ml apa, 5m mate de porc. Linguritele cu sare si condimente se pun cu varf iar din toata cantitatea de carne ies aproximativ 10 bucati de ghiudem marisoare (40 cm lungime), depinde si de grosimea matelor. Vor fi frumos colorati si placut mirositori ca niste preparate de casa adevarate si naturale, nimic nu se compara cu ceva facut de mana ta. 
de ce ingrediente avem nevoie pentru ghiudem, retete cu carne si afumatura de posc, retete cu cimbru usturoi piper si boia, retete culinare, cum facem ghiudem de casa,

Cum facem un ghidem bun de casa. In primul rand curatam cateii de usturoi si ii zdrobim intr-un castron, adaugam cantitatea de sare si ii frecam bine, punem cana de apa calda si lasam asa compozitia amestecand din cand in cand pana ce sarea este complet dizolvata iar apa capata aroma de usturoi. Lasam usturoiul in apa timp de 60 minute sa prinda gust si miros si ne ocupam de carne. Carnea macra si proaspata o taiem bucatele si o alegem cat de cat de grasime, apoi o tocam adaugand si bucata de afumatura. O punem intr-un vas incapator si o amestecam foarte bine, adaugam condimentele si zeama de usturoi cu sare strecurata (fara usturoi). 
amestec carne tocata cu piper cimbru boia si usturoi pentru carnati uscati sau ghiudem, cum facem ghiudem de casa, retete culinare, cum facem umplutura de ghiudem si carnati,

Amestecam foarte bine compozitia pentru ghiudem aproximativ 20-30 minute apoi o pastram la rece sa se odihneasca timp de 15 minute dupa care o gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Pastram amestecul de carne tocata la rece pana cand pregatim matele de porc si montam masina de tocat fara cutit si sita, doar cu palnia pentru carnati
amestec carne tocata cu piper cimbru boia si usturoi pentru carnati uscati sau ghiudem, cum facem ghiudem de casa, retete culinare, cum facem umplutura de ghiudem si carnati,

Matele de preferinta de cumparat gata curatate se pun in apa calda timp de 5 minute apoi se desfac, se sufla in ele si se se pun pe palnie unul cate unul. Procedam la fel ca la prepararea carnatilor de casa, se da carnea prin masina de tocat umpland matele nu prea indesat, apoi se inoada capetele matului. Ghiudemul il facem la dimensiunea dorita, de obicei un mat are lungimea de 1m, il putem taia in 2-3 bucati, lasam la capete liber 2-3cm de mat pe care il inodam dupa ce l-am umplut cu carne tocata. Capetele matului inodate le legam intre ele cu o ata rezistenta aducand bucata de carnat sub forma unei potcoave, respectiv bucata de ghiudem
carnati de casa, ghiudem de casa, cum facem ghiudem turcesc si tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, retete, retete culinare, bucataria romaneasca,

Atarnam bucatile de ghiudem proaspat preparati la aer in balcon sau in curte la uscat iar din a doua zi incepem sa-i presam zilnic usor cu o vergea dandu-le forma specifica turtita. Uscam ghiudemul atat cat ne place iar cand a ajuns la consistenta dorita ii bagam la afumat. Afumam ghiudemul timp de 2 zile la fum usor cate 2-3 ore pe zi. Pentru afumat folosim lemn de fag care este cel mai bun, dar putem la fel de bine folosi si lemn de mar, cires sau visin. Ghiudemul afumat se pastreaza la rece (5-15 grade C) atarnati cu spatiu intre ei pentru a circula aerul, sau se pot inveli in hartie si pastrati la frigider. Ghiudemul se consuma asa cum este crud si uscat, sau se poate incalzi foarte putin la tigaie sau gratar. Poate vrei sa vezi si alte retete: carnati de casa romanesti, ghiudem de vita si porc.
Pofta Buna! 
ghiudem, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc reteta, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine,

ghiudem, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine,

ghiudem, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa reteta, retete turcesti, retete straine, carnati de casa,

ghiudem, ghiuden reteta, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine,

ghiudem, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem reteta, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine, carnati de casa,

ghiudem reteta, ghiuden, carnati, retete, retete culinare, ghiudem turcesc, ghiudem retete, ghiudem afumat, retete de craciun, carnati uscati, ghiudem tataresc, retete ghiudem, reteta ghiudem, ghiudem de casa, retete turcesti, retete straine, carnati de casa,

carnati, ghiudem de casa, carnati uscati, ghiudem afumat, retete, retete culinare, carnati uscati si afumati, ghiudem turcesc si tataresc, carnati de porc,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu