Google+

23 aprilie 2016

Retete de Paste Pregatirea mielului de Pasti



Sfintele Pasti - Retete Cu Carne De Miel - Meniu De Pasti


Sarbatoarea Sfintelor Paste

sfintele pasti, iisus hristos fiul lui dumnezeu, icoana cu iisus, poza cu iisus, imagine cu iisus, fotografie cu iisus, isus, dumnezeu, inviere, viata, bucurie, sarbatoarea sfintelor paste, pasti, paste,

     In cele sapte saptamani dinaintea Pastelui, crestinii se pregatesc prin post si rugaciune pentru cea mai importanta sarbatoare religioasa din timpul anului bisericesc. Iisus Hristos s-a nascut om din Sfanta Fecioara in pestera si a trait printre noi oamenii dorind ca noi sa ne pocaim in fata lui Dumnezeu si sa invatam sa fim vrednici Imparatiei Sale. Dar a fost vandut pe 30 de arginti de ucenicul cel viclean Iuda, ca sa ne rascumpere pe noi pacatosii de sub puterea diavolului. A luat Cina cea de pe urma cu ucenicii sai si cu mare umilinta le-a spalat picioarele lor si a celui ce l-a vandut. Apoi luand paine si vin in mainile sale cele Sfinte le-a binecuvantat cu puterea Sa cea Dumnezeieasca si le-a facut insusi Trupul si Sangele sau.
A fost rastignit pe Cruce, a patimit si a luat moartea pentru pacatele noastre. Preacinstita Cruce a lui Hristos pe care a fost ridicat si pironit fiind Domnul, a mantuit lumea. Cate rani, cate scuipari si cata ocara a rabdat pentru pacatele noastre, dandu-ne pilda de rabdare in suferintele si necazurile vietii. A fost pus in mormant de Iosif si Nicodin, a coborat in Iad cu Sfantul si Indumnezeiescul sau suflet si de acolo a departat intunericul cu Lumina Dumnezeirii si a adus bucurie nespus de mare. A treia zi a inviat din morti si la inaltarea sa a fost vazut suindu-se de la pamant la cer, insotit de Sfintii Ingeri.
Pastele a fost serbat inca din cele mai vechi timpuri, fiind marcat inca din vechime de multe obiceiuri care se practica si astazi. In afara de Slujbele religioase care au loc mai ales in ultima saptamana, denumita si sapatamana mare sau saptamana patimilor, Deniile din fiecare seara culmineaza cu ingroparea mantuitorului cand credinciosii trec pe sub masa cu o lumanare aprinsa in mana, se canta Prohodul si se ocoleste biserica, iar la miezul noptii celebram Invierea Domnului, cand toata lumea se bucura, preotii impart Lumina si se canta “Hristos a Inviat!”. Toti credinciosii iau de la biserica Sfintele Pasti (paine stropita cu vin). Duminica Invierii marcheaza inceputul Saptamanii Luminate. 

sfintele pasti, iisus hristos fiul lui dumnezeu, hristos, icoana cu iisus, poza cu iisus, imagine cu iisus, fotografie cu iisus, isus, dumnezeu, inviere, viata, bucurie, sarbatoarea sfintelor paste, pasti, paste,

iisus, hristos, dumnezeu, sfintele pasti, iisus hristos fiul lui dumnezeu, icoana cu iisus, poza cu iisus, imagine cu iisus, fotografie cu iisus, isus, inviere, viata, bucurie, sarbatoarea sfintelor paste, pasti, paste,

sfintele pasti, iisus hristos fiul lui dumnezeu, icoana cu iisus, poza cu iisus, imagine cu iisus, fotografie cu iisus, isus, hristos, dumnezeu, inviere, viata, bucurie, sarbatoarea sfintelor paste, pasti, paste,

fiul lui dumnezeu, iisus hristos, sfintele pasti, icoana iisus, iconita iisus, tablou iisus, poza iisus, isus, imagine iisus, pasti, paste,


Obiceiuri Traditionale Romanesti Privind Pregatirea Bucatelor Pentru Sfintele Pasti. Pregatirea Mielului De Paste.

     In cinstea Invierii, crestinii pregatesc si cele mai gustoase si deosebite bucate pentru masa de Pasti cum ar fi: cozonac, oua rosii, colaci, pasca si renumitul miel pe care-l sacrificam conform traditiei. Dar si aici sunt o serie de secrete in pregatirea lor ca ele sa fie perfecte atat la gust cat si la aspect.
Cum procedam, in primul rand trebuie sa stim sa alegem un miel bun:
-trebuie sa aiba macar 10kg;
-sa aiba carnea alba si rinichii acoperiti de grasime;
De la miel se pastreaza toate maruntaiele (ficat, plamani, inima, rinichi, mate). Matele se taie in bucati egale apoi cu un cutit le taiem prin interior de la un cap la altul. Matele se freaca cu sare si se spala de mai multe ori cu apa calduta. Dupa ce le spalam bine le punem langa celelalte maruntaie. Apoi portionam mielul si repartizam bucatile pentru diferite preparate pe care le vom gati:
-capul, gatul, partea inferioara a picioarelor, coada si capul de piept, le repartizam pentru borsul de miel;
-cotletele de miel sunt delicioase la gratar;
-pulpele si coastele de miel pentru friptura la tava; 
carne miel, carne de miel pentru bors, retete cu miel, preparate din miel, retete de pasti, cap de miel, retete bors de miel, retete culinare, picioare de miel, coada de miel,

carne miel, pulpe de miel, coaste de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare, retete de pasti, retete fripturi,

maruntaie miel, inima de miel, rinichi de miel, ficat de miel, plamani de miel, mate de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare, retete de pasti,

cotlete de miel, antricoate de miel, coaste de miel, carne de miel, retete cu miel, preparate din miel, retete culinare, retete de pasti, carne de friptura, carne de gratar,


    
retete friptura de miel la cuptor pentru masa de paste, meniu de paste, mabcare de paste, retete de pasti, retete de paste, retete cu miel, preparate din miel, retete, retete culinare, mancaruri cu carne de miel, fripturi, pulpe de miel la cuptor,

   Friptura de miel, pregatirea mielului pentru friptura. Pentru friptura de miel alegem pulpa de miel si in special coasta de miel care este delicioasa preparata la cuptor. In tava de friptura punem putin ulei, asezam carnea condimentata cu sare, cimbru, piper, boia, usturoi si o cana de apa. Mai adaugam si coronite de usturoi verde, se impletesc coronite din usturoi verde si se baga pe sub carne. Sosul fripturii va fi deosebit de gustos dupa ce adaugam si un pahar de vin alb mai spre sfarsit, cand carnea este facuta. Friptura de miel se poate face in tava la cuptor sau in ceaun. O reteta simpla de friptura cu carne de miel este si aici.


carnati, retete carnati din carne de oaie pentru pasti si craciun, retete turcesti si tataresti, retete, retete culinare, retete pentru gratar, mancare de paste, meniu de paste si craciun,

  Carnati de oaie. In special turcii si tatarii cu ocazia Pastelui sau a Craciunului pregatesc carnatii de oaie. Carnatii de oaie se fac din carne de oaie tocata cu grasime (seu) si condimente, in mate subtiri de oaie. Sunt niste carnati deliciosi, grasi si condimentati, care merg la fel ca si carnatii de porc preparati prajiti sau la gratar. Daca vrei sa faci carnati subtiri cu carne de oaie citeste si aici.


bors de miel, ciorbe, borsuri, retete cu miel, preparate din miel, retete de pasti, retete de paste, retete culinare,

  Bors de miel, pregatirea mielului pentru ciorba de miel. Cea mai buna carne pentru ciorba de miel este: capul intreg, gatul, coada, capul de piept, partea inferioara a picioarelel. La renumita ciorba cu carne de miel in afara de zarzavaturile specifice (ceapa, morcovi, ardei, putin orez, nu se pun cartofi sau bulion), se pune bors de casa acru si proaspat, se pun 1-2 maini de maruntaie fierte si tocate marunt, putem adauga din maruntaiele fierte si tocate pregatite pentru drob. De asemeni nu se discuta de bors de miel fara leustean verde mult. La sfarsit se bat si 1-2 oua, vom avea o ciorba de miel alba (nu rosie), foarte aspectoasa si tare gustoasa, este felul intai nelipsit din meniul de Pasti. Daca vrei sa faci un bors traditional romanesc citeste si aici.


retete drob din maruntaie de miel pentru masa de paste, meniu de pasti, mancare de paste, aperitive de paste, retete, retete culinare, retete de paste, retete de pasti, preparate din miel, retete cu miel, drob de casa, drob reteta, drob din carne de miel,

   Drob de miel. Pentru drobul de miel se fierb maruntaiele toate plus partea de piele care atarna in in zona burtii pe langa coaste. Maruntaiele se fierb, se spumeaza, se toaca cubulete mici si se adauga la ele si verdeata prospata tocata marunt (ceapa verde, marar verde, patrunjel verde). Se amesteca toate adaugand sare, piper, boia, cimbru si oua proaspete. Se intinde prapurele intr-o tava, se pune continutul si se asaza bine, apoi se inveleste in prapore si se coace la cuptor. Prapurele trebuie tinut inainte in apa rece 1-2 ore. Inainte de folosire se baga in apa calduta (nu fierbinte) ca sa fie moale si sa se intinda usor. Daca nu avem prapure putem folosi si foaie din aluat sau foi de placinta de cumparat. Este un aperitiv nelipsit din meniul de Pasti, gustos si aspectuos, o reteta usoara de drob cu maruntaie de miel este si aici.


cotlet de miel, antricoate de miel, carne de miel, retete culinare, retete cu miel, preparate din miel, retete de pasti, retete pentru gratar,

  Gratar de miel, pregatirea mielului pentru gratar. Cotletele de miel la gratar sunt foarte gustoase, iar fripte la gratar sunt cele mai bune. Se aleg cotletele, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se prepara la gratar. Se servesc calde fiind minunate, alaturi de o salata de sezon sau un mujdei de usturoi, o reteta simpla este aici.  



retete friptura de miel la cuptor pentru masa de paste, reteta stufat de miel cu ceapa si usturoi verde la cuptor, meniu de paste, mabcare de paste, retete de pasti, retete de paste, retete cu miel, preparate din miel, retete, retete culinare, mancaruri cu carne de miel, fripturi, pulpe de miel la cuptor,

   Stufat de miel. Tot din carne de miel se poate prepara si stufatul la care folosim carne ca la friptura, ceapa verde, usturoi verde, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Se prepara la cuptor si este o mancare din carne de miel foarte gustoasa si aromata. Daca vrei sa prepari stufat cu carne de miel pentru masa de Pasti citeste si aici



bauturi, vin, sampanie, vin spumant, vin rosu, vin alb, vin sec, vin demidulce, bauturi alcoolice, alegerea vinurilor pentru masa de sarmatori, alegerea bauturilor,

  Alegerea bauturilor pentru masa de Paste
Pentru masa de Paste este bine sa stim sa alegem si vinurile, ele sa fie potrivite la felul de mancare, renumite si cat mai vechi, astfel:
-la ciocnitul oualor se serveste un vin alb sec;
-drobul, stufatul si friptura le servim cu un vin rosu sec;
-cozonacul il servim cu un vin alb dulce;
-sampania sau alte vinuri spumante seci se servesc ca aperitiv la oua rosii sau branzeturi;
-la desert se recomanda sampania sau spumantele demisec si demidulce care merg de minune langa cozonac si alte dulciuri. 
Daca cauti mesaje, urari si felicitari de Pasti citeste si aici
Sarbatori Fericite! Hristos a Inviat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu