8 mai 2016

Friptura de miel la ceaun de Pasti

Reteta Friptura De Miel La Ceaun Cu Legume Si Sos De Vin Alb Retete Pentru Masa De Pasti


Friptura de miel la ceaun reteta,

Friptura de miel la ceaun cu trei arome, o friptura din carne de miel cu legume gatita la ceaun in stil ciobanesc ca la stana de oi. Carnea de miel gatita la ceaun in sos de vin alb cu legume si usturoi asa cum o prepara ciobanii la stana de oi este atat de frageda ca nici nu apuci bine sa-i simti gustul ca ti se topeste in gura si daca nu ai paharul cu bautura aproape ramai cu el neatins. Mancarea o poti prepara pentru masa de Paști sau oricand ai pofta de o friptura traditionala romaneasca, o mancare gustoasa cum numai la noi in Romania gasesti. 

Pentru preparare avem nevoie in primul rand de un ceaun incapator, apoi
-3kg carne de miel macra si cu os (pulpa de miel)
-2 cepe potrivite
-150ml ulei
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-5 catei de usturoi
-3 ardei capia normali
-6 rosii cherry
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita cimbru macinat
-1 ceasca apa (150ml)
-2 cani vin alb de calitate (500ml)

Eu o sa mut putin stana la mine in bucatarie, o sa modific putin reteta si o sa fac o friptura de miel la ceaun cu trei arome (piper, cimbru si usturoi), sper sa-mi reuseasca reteta pe care am gustat-o la o stana din Romania, acolo unde preparatul este mancarea obisnuita de zi cu zi a ciobanilor romani. Reteta cu carne de miel este foarte simpla si usor de facut si seamana putin cu o tochitura de carne, iar legumele sunt adaugate doar pentru gust si aroma si vor lasa carnii un sos gustos de te lingi pe degete. 

Friptura de miel la ceaun ingrediente reteta,

Cum procedam, eu am folosit pulpele din spate de la miel si o pulpa din fata, am taiat pulpele in 3 bucati deoarece sunt mult mai gustoase taiate decat daca le-am pune intregi, le-am presarat putina sare si le-am lasat sa prinda gust cat timp am pregatit legumele. Am curatat si am taiat marunt doua cepe potrivite, usturoiul uscat l-am curatat si l-am zdrobit, ardeiul l-am curatat de cotor si l-am taiat pe jumatate, iar restul legumelor (rosii, ceapa si usturoi verde) le-am lasam intregi, usturoiul si ceapa verde se pot taia pe jumatate daca va deranjaza ca sunt prea lungi. 

Incingem ulei intr-un ceaun si prajim carnea inabusit la foc mediu, amestecam carnea periodic si o stropim cu apa pana cand carnea este aproape gata, apoi adaugam toate legumele, toate condimentele si o cana de vin. Amestecam carnea si legumele in ceaun iar dupa ce vinul scade mai adaugam o cana de vin, iar cand carnea este foarte bine patrunsa oprim focul. 
Friptura de miel la ceaun preparare reteta,

Friptura de miel la ceaun cu legume preparare reteta,

Totul este gata in aproximativ trei ore, servim friptura la ceaun calda cu muraturi (gogosari si castraveti murati sau muraturi asortate), sau cu o salata asortata de vara, merge chiar si cu o salata de varza proaspata si cativa cartofi noi prajiti. 
Friptura de miel preparata la ceaun, o mancare traditionala romaneasca pregatita in special cu ocazia Pastelui, o friptura cu carne de miel gustoasa si aromata de care nu te saturi niciodata, daca cauti o reteta de friptura de miel incearca reteta mea! 
Friptura de miel la ceaun este o friptura delicioasa, sanatoasa si consistenta care te imbie cu mirosul placut de miel si arome de condimente bine alese care merge cu un pahar de vin bun de casa. Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete de Paști aiciPofta Buna! 
Tochitura de miel reteta,

Friptura de miel reteta,

Friptura de miel de Paște reteta,

Friptura de miel de Paști reteta,

Miel la ceaun reteta,

Friptura de miel la ceaun cu legume reteta,

Garnitura la friptura reteta,

Friptura de miel la ceaun cu sos de vin alb reteta,

Tochitura de miel al ceaun reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu