2 mai 2016

Friptura de miel Retete de Pasti

Reteta Friptura De Miel La Cuptor Traditionala Romaneasca Retete Pentru Masa De Paste



Friptura de miel reteta,

Cu ocazia Paștelui printre felurile de mancare gustoase si numeroasele preparate din miel, felul doi predominant este delicioasa friptura cu carne de miel preparata la cuptor in tava sau la ceaun. Friptura de miel se prepara cel mai simplu, de la miel alegem pentru friptura pulpele si coastele mielului care sunt cele mai bune, dar putem folosi orice carne de miel ne place. Dintre condimente avem nevoie obligatoriu de usturoi verde, usturoi uscat, sare grunjoasa, piper macinat, cimbru uscat, boia de ardei dulce sau iute, ulei de masline, vin alb demisec de calitate
Condimentele le folosim asa cum sunt sau putem face din ele un bait foarte bun pentru ungerea carnii de miel, baitul il preparam amestecand intr-un vas 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru, ½  lingurita sare si 2 catei de usturoi zdrobiti. Carnea se impaneaza cu catei de usturoi si usturoi verde apoi se unge cu baitul preparat, dar eu n-am folosit nici un bait si pentru friptura am ales partea dorsala de la pulpele din spate si cateva coaste si a iesit o minunatie de friptura gustoasa si aspectoasa. 
Carne de miel pentru friptura reteta,

Condimente pentru friptura de miel reteta,

Cum se face o friptura de miel traditionala romaneasca gatita special pentru masa de Paști. Alegem carnea pentru friptura si o saram, o lasam sa prinda gust de sare timp de 15 minute, timp in care ungem o tava de cuptor cu 2 linguri de ulei, curatam 5 catei de usturoi si 5 fire de usturoi verde. Condimentam carnea dupa gust cu piper, boia si cimbru si o frecam bine in maini ca sa intre condimentele in ea. Cu un cutit subtire facem incizii in carne si o impanam cu bucati de usturoi, atat verde cat si uscat. Asezam carnea in tava, punem o cana de apa si o bagam la cuptor la 200 grade celsius pentru 40 minute. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intoarcem carnea, printre bucatile de carne asezam cateva fire de usturoi verde impletite sub forma de coronite, mai adaugam si o cana de vin alb si continuam gatirea inca 30 minute. 
Depinde de carnea aleasa si marimea ei, bucatile de carne se mai pot intoarce inca o data, stropim carnea cu inca o cana cu vin iar cand friptura este frumos rumenita o scoatem din cuptor si o servim calda fiind delicioasa alaturi de o salata de sezon cu de toate, salata verde, ceapa, rosii, ridichii, castraveti, marar si patrunjel verde, impreuna cu un pahar de vin alb bineinteles. Dar friptura de miel ca orice alta friptura este la fel de buna si rece. 
Salata reteta,

Friptura de miel la cuptor, o reteta de friptura gustoasa si aromata din carne de miel in sos de vin preparata pentru Pasti atunci cand mielul are gustul cel mai bun, o mancare traditionala din bucataria romaneasca, un preparat culinar romanesc fara egal pe care nu-l poti refuza niciodata si il mananci oricand cu placere alaturi de familie si de cei dragi. 
Alte retete de mancare romaneasca, retete cu carne de miel aici, retete de fripturi aici, retete pentru masa de Paști aici. Pofta Buna! Hristos a Inviat! 
Friptura de miel pentru Pasti reteta,

Friptura de miel la cuptor reteta,

Friptura de miel in sos de vin reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu