Google+

2 mai 2016

Friptura de miel Retete de Pasti



Friptura De Miel La Cuptor Traditionala Romaneasca Pentru Masa De Paste


friptura de miel la cuptor cu vin alb, retete cu miel, fripturi, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete de mancare, mancare de pasti, retete traditionale romanesti,

     Cu ocazia Pastelui printre felurile de mancare gustoase si numeroasele preparate din miel, felul doi si predominant este delicioasa friptura cu carne de miel preparata la cuptor in tava sau la ceaun. Friptura de miel se prepara cel mai simplu, de la miel alegem pentru friptura pulpele si coastele mielului care sunt cele mai bune, dar putem folosi orice carne de miel ne place. Dintre condimente avem nevoie de usturoi verde (obligatoriu), usturoi uscat, sare, piper macinat, cimbru macinat, boia de ardei dulce sau iute, ulei de masline, vin alb de calitate. Condimentele le folosim asa cum sunt sau putem face din ele un bait cu care vom unge carnea de miel pentru friptura, baitul il preparam amestecand intr-un vas 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru, ½  lingurita sare, 2 catei de usturoi zdrobiti. Carnea se impaneaza cu catei de usturoi si fire de usturoi verde apoi se unge cu baitul preparat, dar eu n-am folosit nici-un bait si pentru friptura am ales partea dorsala de la pulpele din spate si cateva coaste si a iesit o minunatie de friptura gustoasa si aspectoasa. 
retete cu miel, preparate din miel, retete culinare, retete cu carne de miel, preparate din carne de miel, miel,

retete cu usturoi verde catei de usturoi vin piper sare si cimbru, retete culinare, cu ce condimentam friptura de miel,

     Cum facem o friptura de miel traditionala romaneasca pentru masa de Pasti. Alegem carnea pentru friptura si o saram, o lasam sa prinda gust de sare timp de 15 minute, timp in care ungem o tava de cuptor cu 2 linguri de ulei, curatam 5 catei de usturoi si 5 fire de usturoi verde. Condimentam carnea dupa gust cu piper, boia si cimbru, o frecam bine in maini ca sa intre condimentele in ea. Cu un cutit subtire facem incizii in carne si o impanam cu bucati de usturoi, atat verde cat si uscat. Asezam carnea in tava, punem o cana de apa si o bagam la cuptor la 180-200 grade pentru 40 minute. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intoarcem carnea, printre bucatile de carne asezam cateva fire de usturoi verde impletite sub forma de coronite, mai adaugam si o cana de vin alb si continuam coacerea inca 30 minute.
Depinde de carnea aleasa si marimea ei, bucatile de carne se mai pot intoarce inca o data, stropim carnea cu inca o cana cu vin iar cand friptura este frumos rumenita o scoatem din cuptor si o servim calda fiind delicioasa alaturi de o salata de sezon cu de toate (salata verde, ceapa, rosii, ridichii, castraveti, marar si patrunjel verde) si un pahar de vin alb binenteles. Dar friptura de miel ca orice alta friptura este tot la fel de buna si rece. 
salata de sezon, salata de rosii ceapa verde ridichii castraveti salata verde marar si patrunjel, retete culinare, regim, cura, dieta,

     Friptura de miel la cuptor, o reteta de friptura gustoasa si aromata din carne de miel preparata de Pasti atunci cand mielul are gustul cel mai bun, o mancare traditionala din bucataria romaneasca, un preparat romanesc fara egal pe care nu-l poti refuza niciodata si il mananci oricand cu placere alaturi de familie si de cei dragi. Hristos a Inviat!
Pofta Buna!
friptura de miel la cuptor cu vin alb, retete cu miel, fripturi, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete de mancare, mancare de pasti, retete traditionale romanesti,

fripturi, friptura de miel la cuptor cu vin alb, retete cu miel, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete de mancare, mancare de pasti, retete traditionale romanesti,

friptura de miel, retete cu miel, fripturi, preparate din miel, retete de paste, retete de pasti, retete culinare, retete de mancare, mancare de pasti, retete traditionale romanesti,

Un comentariu: