14 mai 2016

Tiramisu cu capsuni

Reteta Tiramisu Cu Ciocolata Si Capsuni Retete Desert Prajitura Tort De Casa Cu Fructe 


Tiramisu cu capsuni reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea retete prajitura desert tort,

Despre binecunoscutul desert traditional italian Tiramisu a auzit toata lumea si nu cred ca prajitura mai are nevoie de vreo lauda sau descriere, este un desert delicios indragit de la mic la mare iar preparat in combinatie cu capsuni este desertul perfect pe care l-ai visat.


Ingrediente tiramisu cu capsuni

  • 500g branza mascarpone
  • 30 bucati piscoturi
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar tos
  • 200g frisca
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom (250ml)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 ciocolata amaruie
  • 500g capsuni proaspete

Mod de preparare tiramisu cu capsuni de casa

Cum facem simplu si usor o prajitura tiramisu sau un tort tiramisu cu capsuni suficient pentru 8 portii. Cum procedam, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Separam ouale, galbenusele le frecam cu cantitatea de zahar pana-si schimba consistenta si culoarea. Cu mixerul amestecam in galbenuse branza mascarpone, apoi si frisca batuta cu zaharul vanilat. Batem din albusuri o bezea tare si peste ea incorporam continutul obtinut anterior amestecand aerat cu grija cu o lingura de jos in sus, apoi punem crema de mascarpone obtinuta la frigider.
Pregatim cacaua foarte concentrata fara zahar in care punem esenta de rom. Ungem o tava cu unt si apoi pregatim piscoturile. Scoatem crema de la frigider si incepem sa montam prajitura. Piscoturile nu le tinem mult in cacaua concentrata, ci doar le trecem rapid prin ea si le asezam unele langa altele in tava. Punem peste piscoturi ciocolata razuita si apoi crema si un strat de feliute de capsuni. Inca un strat de piscoturi trecute prin cacao, ciocolata razuita si un strat de crema. Peste ultimul strat de crema se cerne cacao pudra si apoi deasupra se orneaza tiramisu cu capsuni taiate pe jumatate acoperind toata suprafata tortului. Se tine totul la frigider minim 1-2 ore si apoi se poate servi cu placere. 
Tiramisu cu capsuni, un desert minunat, fin si rafinat, cu un gust proaspat, aromat si racoros cu adevarat deliciu pe care-l mananci cu pofta si placere alaturi de cei dragi. Pofta Buna! 
Prajitura tiramisu reteta de casa cu capsuni oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea retete prajituri desert tort,

Tiramisu cu ciocolata si capsuni reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea retete prajitura desert tort,

Tiramisu reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea capsuni retete prajitura desert tort,

Tort tiramisu reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea capsuni retete prajitura desert,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu