22 mai 2017

Cum facem un pate de casa reusit

Reteta Pate Din Ficat De Pui Preparat Acasa


Reteta pate de pui retete pate de casa din ficat,

O reteta de mancare foarte gustoasa si consistenta, un aperitiv si o gustare pe care o servesti oricand cu pofta si placere, este reteta de pate de casa fie el de porc sau de pasare. Cum se face simplu si usor un pate de casa gustos urmareste reteta mea de pate de pui.

Ingrediente
  • 500g ficatei de pui
  • 2 cepe galbene potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 50ml vin alb
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita piper macinat


Mod de preparare
Ceapa taiata julien se caleste intr-o tigaie cu ulei incins timp de 2-3 minute apoi se adauga ficateii de pui spalati si curatati. 
Retete ficat la tigaie cu ceapa preparare,

Ficateii se prajesc amestecand periodic pana cand nu mai lasa sange si prind culoare, apoi se stropesc cu vin si se condimenteaza cu sare si piper. 
Reteta ficat la tigaie retete preparare pate de casa,

Dupa ce vinul s-a evaporat se scot 4-5 linguri de grasime si sos din tigaie, peste ficatei se pun 2 oua si se amesteca bine, se mai lasa 2-3 minute pe foc pana cand compozitia o sa se lege. 
Retete si preparare pate de casa,

Reteta compozitie pate preparare,

Se ia tigaia de pe foc si se mixeaza compozitia cat este fierbinte cu ajutorul unui mixer vertical, se adauga din zeama scoasa din tigaie pana la consistenta dorita, se potriveste gustul de sare si piper si se pastreaza la rece. 

Pate de pasare, un preparat delicios care se poate servi pe tartine de paine prajita sau paine proaspata ornat cu feliute de castraveti murati, gogosari in otet, ceapa verde, rosii sau diverse branzeturi.
Pofta Buna! 
Preparare pate de casa reteta pate de pui,

Pate de casa din ficat de pui reteta,

Pate de casa reteta,

Retete pate de casa reteta pate de pui,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu