Google+

5 iunie 2017

Parjoale cu sos

Retete Mancare Parjoale Moldovenesti Cu Sos De Bulion


Parjoale moldovenesti cu sos reteta,

Un preparat din bucataria romaneasca, o mancare gustoasa si satioasa care merge servita cu un piure de cartofi sau paste fainoase, este reteta de parjoale cu sos, in cazul de fata parjoale moldovenesti cu sos de bulion dulce, picant sau marinat. 

Ingrediente
  • 12 parjoale moldovenesti
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri vin rosu
  • 3 cani de apa
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita piper boabe

Mod de preparare
Avem parjoalele pregatite cu o zi inainte, reteta si modul de preparare foarte simplu este aici
Pârjoale reteta,

Pârjoale moldoveneşti reteta,

Intr-o craticioara facem un sos pentru parjoale preparat dupa preferinta dulce sau marinat. Calim la inceput o ceapa taiata marunt cu o lingurita de sare iar cand aceasta devine sticloasa punem o lingurita de zahar. 
Ceapa calita reteta,

Ceapa si usturoi calite reteta,

Caramelizam foarte usor ceapa apoi adaugam usturoiul taiat feliute pe care il tinem 2 minute in uleiul incins, apoi adaugam pe rand pasta de tomate si faina dizolvata in putina apa, restul condimentelor si 3 cani de apa. 
Sos de bulion preparare reteta,

Sos marinat preparare reteta,

Lasam sa fiarba 5-10 minute pana cand sosul se leaga, apoi punem parjoalele si lasam sa fiarba la foc moderat timp de 15 minute, la final mai potrivim gustul mancarii daca mai este nevoie si oprim focul. 
Retete parjoale cu sos preparare,

Parjoale cu sos de bulion reteta,

Pârjoale moldoveneşti cu sos, o mancare din bucataria traditionala romaneasca care-ti aduce bucuria in suflet si te face sa te gandesti mai frumos pe masura ce gusti tot mai mult din ele si iti plac, o mancare reusita si apreciata de cei dragi din jurul mesei. 
Pofta Buna! 
Parjoale cu sos reteta,

Parjoale cu sos si piure reteta,

Un comentariu: