Google+

1 iulie 2017

Merluciu la tigaie


Merluciu prajit la tigaie cu lamaie reteta,

O reteta de peste rapida este urmatoarea reteta de merluciu prajit la tigaie servit cu lamaie si mujdei de usturoi. Merluciu este un peste slab cu o carne alba si fara oase.

Ingrediente
  • 1 peste merluciu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru macinat 
Peste merluciu retete,

Mod de preparare
Pestele curatat si spalat foarte bine se portioneaza in bucati de 3-4 degete grosime, apoi deoarece pestele este slab se ung bine cu ulei de masline bucatile de peste si se condimenteaza cu sare, cimbru si piper. Se lasa sa intre aromele in el 30 minute, timp suficient pentru prepararea unui mujdei de usturoi.
Merluciu preparare reteta,

Se incinge putin ulei intr-o tigaie ceramica si se asaza bucatile de peste in ea, se acopera cu capac si se prajesc pestele la foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile de merluciu sunt frumos rumenite. 
Merluciu la tigaie reteta,

Merluciu prajit reteta,

Peste la tigaie reteta,

Peste prajit reteta,

Se serveste pestele cald cu zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Un preparat din peste gustos si sanatos foarte indicat pentru diete si regim cu o carne fara grasimi pe care o mananci cu multa placere. 
Pofta Buna! 
Peste prajit la tigaie cu lamaie reteta,

Retete peste reteta merluciu prajit,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu