Google+

1 august 2017

Porumb copt

Reteta Porumb Copt In Tigaie Pe Aragaz


Porumb copt reteta,

Cum faci simplu si usor cel mai bun porumb copt la tine in bucatarie indiferent ce modalitate de preparare alegi: pe grill sau gratar, direct in jar, fiert, la cuptor, in folie de aluminiu, sau pur si simplu copt in tigaie
De curand am avut o experienta placuta in zona Brasovului unde in piete se gaseste numai porumb zaharat cu bobul moale numai bun de consumat. L-am copt la tigaie pe aragaz iar gustul a fost extraordinar, mult mai bun decat cel fiert sau copt la gratar. Cum faci un porumb copt pe aragaz urmareste reteta mea. 
Porumb copt in tigaie reteta,

Pentru inceput trebuie ales porumbul care pentru reusita gustului trebuie sa fie in primul rand tanar adica un porumb in lapte cu bobul moale plin de un lichid laptos care atunci cand il intepi cu unghia se sparge. In al doilea rand trebuie cautat un porumb zaharat care difera foarte mult de cel clasic adica porumb furajerStiuletele de porumb zaharat este putin mai mic decat cel furajer, iar gustul este total diferit fiind mult mai dulce si mai hranitor.

Cum se face porumb copt in tigaie. Se curata fiecare stiulete de porumb de panusi si matase, apoi se pun intregi sau taiati pe jumatate intr-o tigaie incinsa unde se coc invartindu-i periodic pana cand boabele devin rumene. Se servesc fierbinti presarati cu sare fina. 
Daca insa iti place mai mult porumbul fiert atunci pune mai intai intr-un vas un strat de panusi apoi asaza porumbul curatat si completezi cu apa cat sa-l acopere, fierbi cu capac la foc mediu pana cand porumbul este gata. 
Pofta Buna! 
Preparare porumb copt reteta,

Porumb copt pe aragaz reteta,

Porumb copt reteta,

Porumb fiert reteta,

Porumb fiert cu sare reteta,

Un comentariu: