1 martie 2013

Friptura din cotlet de porc la cuptor

Reteta Friptura De Pui Si Porc Cu Cartofi La Cuptor 


Cotlet de porc cu cartofi la cuptor reteta,
Ingrediente friptura la cuptor
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 4 copane de pui 
  • 5 catei de usturoi 
  • 250ml vin alb demisec
  • 4 cartofi normali
  • 1 lingurita cimbru 
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita piper 

Mod de preparare friptura de porc si pui la cuptor
Cotletele de porc se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Copanele de pui se spala, se condimenteaza dupa gust cu sare, cimbru si piper si se asaza in tava langa cotletele de porc. Cartofii se curata, se spala, se taie in 2-4 bucati, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se asaza printre bucatile de carne. Se stropesc cu jumatate din cantitatea de vin, se pun cateva boabe de piper si se adauga usturoiul taiat felii. Se introduce tava in cuptorul incins pentru 20 de minute la 220 grade celsius. Apoi se scoate tava, se intoarce carnea, se adauga restul de vin si se introduce din nou in cuptor pentru 20-30 minute pana cand carnea este frumos rumenita. Friptura de porc si de pui la cuptor, o reteta de mancare gustoasa si aromata pe care o mananci oricand cu placere si satisfactie. Pofta Buna! 
Friptura de pui si porc cu cartofi la cuptor reteta,

Friptura de porc cu cartofi la cuptor reteta,

Oua umplute Preparate Culinare

Retete Culinare Aperitive De Casa Reteta Oua Umplute


Oua umplute reteta,
Ingrediente oua umplute
  • 5 oua fierte tari 
  • 1 pate de ficat mic 
  • 1 lingurita mustar 
  • 3 linguri maioneza 
  • 5 linguri smantana sau iaurt 
  • sare dupa gust 
  • piper macinat dupa gust 
  • patrunjel verde pentru ornat 

Mod de preparare oua umplute cu pate
Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se scot galbenusurile. Se amesteca galbenusurile cu pate, mustar, o lingura de maioneza, sare, piper, patrunjel taiat mic, pana se obtine o pasta, apoi se gusta si se potriveste gustul dorit. Se umple fiecare albus de ou cu pasta obtinuta si se asaza pe un platou cu umplutura in jos. Se amesteca 5 linguri de smantana cu 2 linguri de maioneza si sare dupa gust, se toarna in platou peste oua, apoi se orneaza fiecare ou cu cate o frunza de patrunjel verde. Oua umplute, o reteta de aperitiv de casa foarte simplu si usor de preparat care ar trebui sa nu lipseasca de la mesele noastre festive. Pofta Buna!
Ingrediente oua umplute reteta,

Oua umplute preparare reteta,

Oua umplute preparare reteta,

Oua umplute cu pate reteta,

Oua umplute cu sos de smantana si maioneza reteta,

Oua umplute de casa reteta,

Oua umplute aperitiv reteta,

Oua umplute in sos alb reteta,