26 martie 2013

Placinta cu mere Retete Placinta De Mere

Reteta Placinta Cu Mere - Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa



Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de placinta
  • sau 3 foi placinta de casa
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • zahar tos dupa gust
  • nuca dupa gust
  • ulei


Mod de preparare:

     Merele se spala bine si se rad pe razatoarea mare intr-un castron. Nucile se curata de coaja si se maruntesc. Se ia o foaie de placinta de casa, se stropeste cu putin ulei, se presara deasupra putin zahar tos peste care se adauga mar ras, scortisoara, nuci si din nou zahar. Reteta pentru foi de placinta de casa este aici. Daca foile sunt de cumparat atunci se pun cate 4 foi de placinta stropite cu ulei unele peste altele dupa care se presara cu zahar tos, se adauga mar ras, scortisoara, nuci si din nou zahar tos. Se ruleaza foaia obtinuta de la un capat pana la jumatate si se continua la fel din celalalt capat, obtinandu-se astfel un sul dublu de placinta. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de placinta. Se pregateste o tava de cuptor si se asaza in ea sulurile de placinta pana cand se umple tava. Se incinge bine cuptorul, se introduce tava si se coace timp de 30 de minute. Dupa ce placinta cu mere este gata, se presara zahar pudra deasupra si se taie in bucati. Placinta se serveste atat calda cat si rece fiind la fel de gustoasa.
POFTA BUNA!

mere, mere pentru placinta, retete cu mere, mere rosii, retete si preparate culinare cu mere, mere pentru placinta cu mere, fructem fruct,

foaie de placinta, foaie de placinta de casa, foi de placinta, foi de placinta de casa, retete si preparate culinare foiae de placinta de casa, foaie pentru placinta, foi pentru placinta,

preparare placinta cu mere, preparare placinta de mere, cum se prepara placinta cu mere, cum facem placinta cu mere, retete si preparate culinare placinta cu mere, preparare strudel,

preparare placinta, preparare placinta cu mere, preparare placinta de mere, cum se prepara placinta cu mere, cum facem placinta cu mere, retete si preparate culinare placinta cu mere, preparare strudel,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere, strudel cu mere,

placinta, placinta cu mere, placinta de mere, retete placinta, reteta placinta, srudel, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare placinta cu mere, reteta placinta cu mere,

Cornuri cu gem de caise Retete Cornuri Cu Gem

Cum Se Prepara Cornurile Cu Gem - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Cornuri Cu Gem 



Ingrediente:

  • 700g faina alba
  • 1 cana apa calduta
  • gem de caise
  • 35 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • mac/zahar pudra


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia cu putin zahar sau apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand creste drojdia (maiaua). Se adauga in faina sare, ulei si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se asaza aluatul in vas, se acopera cu un prosop si se lasa la caldura sa creasca 30 minute, pana cand isi mareste volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se fac din acestea niste bile. Se ia fiecare bila si se intinde pe masa presarata cu faina, obtinandu-se un cerc mai mare care se taie cu un cutit special in 4-6 bucti(ca la cornulete). In fiecare triunghi obtinut se asaza 1-2 lingurite gem de caise Gem de caise. sau de prune Gem de prune. se se ruleaza de la capatul lat spre centru, pana cand se obtine un corn. Capetele cornului se curbeaza putin, pentru a se obtine un corn cat mai frumos. Se asaza cornurile intr-o tava unsa cu margarina(sau tapetata cu hartie de copt) si se mai lasa 15 minute la caldura sa mai creasca. Se face un sirop din 2 linguri zahar si o lingura de apa, dupa care se ung cornurile si se presara cu mac. Se incinge bine cuptorul, se introduce tava in cuptor si se lasa sa se coaca la foc potrivit timp de 30-40 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scoate tava, se ung cornurile cu putin ulei pentru a deveni lucioase si se introduce din nou in cuptor. Cand sunt gata, se scot din tava si se servesc calde. Se mai pot pudra si cu zahar pudra.
POFTA BUNA!