3 aprilie 2013

Fasole facaluita Retete Fasole Facaluita Cu Ceapa Si Usturoi

Cum Se Face Fasole Facaluita - Fasole Facaluita - Fasole Batuta 



fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, fasole frecata,

Ingrediente:

  • 1 kg de fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 6 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei kapia
  • 3 linguri de bullion
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita de boia
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingurita de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare


Mod de preparare:

     Fasolea se alege, se spala si se opareste 5-10 minute. Apoi se scurge, se clateste si se pune intr-o oala mare la fiert cu suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe parcurs. Ca sa fiarba mai repede, fasolea se tine cateva ore in apa inainte s-o gatim. Sau seara o oparim, ii schimbam apa si o lasam asa toata noaptea, iar dimineata o gatim. Daca am avut probleme sau avem probleme cu fierea sau ficatul: fasolea este bine sa se aleaga pe cat posibil de coji, din cauza cojilor de la fasole ne balonam! Dupa ce oparim fasolea, turnam apa rece peste ea si o amestecam cu putere cu o lingura sau cu mana, cojile se vor desprinde de pe boabe si se ridica deasupra apei. Repetam de cateva ori pana eliminam aproape toate cojile. 
     Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate marunt, 2 ardei si morcovii taiati cubulete, 2 linguri de ulei (uleiul o s-o inmoaie mai repede). Restul de ardei o sa-l adaugam cu 20 de minute inainte ca mancarea sa fie gata, o sa-i dea o aroma deosebita. Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de sare si una de zahar (deci se caleste, nu se prajeste). Cand este calita ceapa se adauga bulionul, putin piper si boia dupa gust, se amesteca si se mai dau cateva clocote. Fasolea se fierbe la foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand este aproape fiarta se adauga restul de ardei si se continua fierberea. Usturoiul se curata si se freaca cu sare si ulei pana obtinem o crema. Cand fasolea este bine fiarta, separam fasolea de zeama. Din zeama care a ramas putem pregati o gustoasa supa sau ciorba de fasole: supa de fasole. Bobele de fasole se paseaza, se mai adauga supa, sare dupa gust si crema de usturoi. Se amesteca bine, se asaza in farfirii sau castronase si se orneaza cu prajala de ceapa. Prajala de ceapa se mai poate prepara si fara bulion. Se pastreaza la rece. 
Fasole facaluita sau fasole batuta, o reteta de mancare de post foarte gustoasa. 
POFTA BUNA! 

fasole, fasole boabe, fasole fiarta, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, retete culinare,

ceapa taiata, ceapa taiata marunt, retete cu ceapa, ceapa galbena, preparate din ceapa, retete culinare, ceapa pentru gatit, ceapa pentru mancare,

morcovi taiat cubulete, retete cu morcovi, preparate din morcovi, morcovi, morcovi pentru mancare, morcovi pentru gatit,

ardei taiat cubulete, ardei kapia, ardei pentru gatit, ardei pentru mancare, retete cu ardei, preparate din ardei,

catei de usturoi, usturoi pentru mancare, usturoi pentru gatit, retete cu usturoi, preparate din usturoi,

usturoi frecat, pasta de usturoi, mujdei de usturoi, usturoi, usturoi pisat, usturoi frecat cu sare si ulei,

prajeala de ceapa, ceapa calita cu bulion, ceapa calita, ceapa prajita cu bulion, prajeala de ceapa pentru fasolea facaluita, cu ce se orneaza fasolea facaluita,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, preparare fasole facaluita,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, crema de fasole,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, fasole frecata,

fasole, fasole batuta, fasole facaluita cu prajeala de ceapa si bulion, retete culinare, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, preparate culinare, retete mancare, mancare de fasole, retete cu fasole, retete de fasole, preparate din fasole, fasole frecata,

30 martie 2013

Scovergi Retete Culinare Scovergi

Scovergi De Casa Traditionale Romanesti Reteta De Post Retete De Patiserie


Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Ingrediente scovergi de post

-700g faina alba
-1 cana apa calduta
-2 linguri ulei
-50g drojdie de bere
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-250ml ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare scovergi de casa

Cum se fac niste scovergi reusite, fragede si pufoase, reteta langosi de casa, gogosi, scovarda, scoverzi, etc. Cum se procedeaza, mai intai se dizolva drojdia cu putin zahar. Apoi se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se toarna drojdia dizolvata in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand drojdia creste. Se adauga in faina sare, putin ulei si apa calduta, se amesteca bine compozitia si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera aluatul pentru scovergi si se lasa la crescut intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce coca pentru scovergi a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile de aluat care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa ce si-au marit volumul bilele din aluat se intind cu vergeaua usor. Scovergile obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura scovergile de surplusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Scovergile se servesc fiebinti, simple sau presarate cu zahar, gem, branza, fineti, sunt foarte bune cu mujdei de usturoi, etc.

Scovergi, o reteta de post usor de preparat, super gustoasa, la indemana oricui, 
o mancare rapida, un desert si o gustare stradala, scovergile fragede si pufoase sunt desertul copilariei noastre, alte retete de scovergi si aici. Pofta Buna!
Aluat dospit de post pentru scovergi langosi paine gogosi reteta de casa,

Scovergi de post preparare reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,

Scovergi de post reteta de casa fragede pufoase scovarda scoverzi gogosi langosi retete patiserie desert gustare mancare stradala,