23 aprilie 2013

Bors Retete Bors De Casa

Bors De Casa - Bors - Reteta Bors Acru De Casa



Ingrediente:

  • 10 litri de apa
  • 2 galetuse de husti (tarate acrite)
  • 3 cani de malai
  • 4 cani de tarate de grau
  • 2 crengute de visin (optional)
  • 2 linguri de cimbru uscat sau o crenguta de cimbru
  • 2 linguri de leustean uscat sau o legatura de leustean verde
  • 2 felii de paine neagra sau paine cu tarate
  • 2 felii de lamaie (fara coaja)

Mod de preparare:

     Apa se pune la fiert si se dau 2 clocote. Taratele de grau si malaiul se pun in vasul in care vom face borsul, se amesteca si se inmoaie cu apa calduta. Se lasa asa timp de 15 minute sa se umfle bine. Se adauga 1-2 crengute de visin, cimbruleustean verde sau uscat (uscat este mai bun), feliile de lamaie si de paine, vor da un miros si un gust deosebit borsului. Se toarna peste ele apa fiarta, se amesteca bine si se acopera vasul cu un capac. Se lasa apa sa se raceasca dar nu de tot, ci atat cat poti sa tii mana in apa si sa nu te friga. Acum se adauga si galetusele cu husti (tarate acrite). Se amesteca bine compozitia, se acopera vasul cu un capac si se infasoara in paturi sa ramana cald cat mai mult timp. Se lasa asa 24-48 de ore, se amesteca de 2-3 ori pe zi si se gusta de acru dupa 24 de ore deoarece borsul ar trebui sa fie gata acrit
     Cand borsul de casa este acru dupa gustul nostru, se desface din paturi, se mai amesteca o data si se lasa sa se limpezeasca. Cand borsul s-a limpezit se strecoara si se pune in sticle. Peste continutul din vas se adauga din nou apa fiarta (10 litri). Se amesteca bine, se infasoara in paturi si se tine asa pana cand borsul se acreste din nou. Se scoate borsul in sticle si apoi se mai poate repeata inca o data operatiunea. Cele trei serii de bors de casa se pot amesteca ca sa fie tot borsul la fel de acru. 
Borsul se pastreaza in sticle la rece. Dupa a treia serie de bors se opresc 2 galetuse de husti din tarate necesare pentru alta serie proaspata de bors acru de casa, restul de continut se arunca. Galetusele cu husti din tarate de grau oprite se pastreaza acoperite la rece si pot tine fara probleme si 1-2 luni. Din 10 litri de apa vor iesi 6-7 litri de bors. Reteta de bors natural se poate folosi (consuma) ca o bautura in dietele de slabit, cure de slabire, dar si la prepararea unor minunate ciorbe gustoase de casa.

malai si tarate de grau, ingrediente bors, retete culinare, retete,

preparare bors, malai si tarate de grau pentru bors, retete, retete culinare,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, bors din tarate si malai, husti,

11 aprilie 2013

Paine Retete Paine De Casa

Retete De Paine - Paine De Casa - Retete Colaci Impletiti


colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,
Ingrediente:

  • 1 kg de faina alba +1 mana
  • 0,5 l de apa calduta
  • 60 g de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare


Mod de preparare:

     Se dizolva drojdia de bere cu putin zahar si apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia topita in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand creste drojdia (maiaua). Dupa ce drojdia a crescut, se adauga in faina sare si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se scoate aluatul din vas si se framanta si pe masa, se tranteste de cateva ori, se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune in vas, se acopera si se lasa la crescut intr-un loc calduros. 
     Dupa ce coca a crescut, se ruleaza aluatul si se taie in doua bucati. Fiecare bucata se imparte in trei bucati si se impletesc intru-un spic formandu-se o paine impletita foarte frumoasa. Tapetam doua tavi de cozonac cu ulei si faina. Punem aluatul de paine in tavi si-l mai lasam sa creasca 15 minute. Se coc la cuptorul incins timp de 30 de minute. Se incearca cu un pai daca painile sunt coapte. Cand sunt gata se scot tavile cu paine din cuptor si se acopera cu un prosop sa se abureasca. Paine de casa, un produs de panificatie preparat in casa, o mancare hranitoare traditionala romaneasca nelipsita de la orice masa.
POFTA BUNA!

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

aluat paine, aluat pentru paine, coca paine, coca pentru paine, retete culinare, paine, paine de casa, preparate culinare, aluat, coca,

impletite, paine impletita, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, aluat paine, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colac, colaci, paine colac, paini colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

colaci, colaci de casa, reteta colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa, retete paine impletita,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

impletita, paine impletita, paine impletita de casa, paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

paine, paine de casa, retete paine, reteta paine, retete de paine, retete culinare, preparate culinare, retete paine de casa,

colaci, paine, colaci de casa, paine de casa, colaci impletiti, paine impletita, turte si colaci, colaci si produse impletite, colaci parastas, cum se fac colacii, retete si preparate culinare de post, retete colaci, reteta colaci, reteta paine, retete paine, paine de casa impletita,

cruce din aluat de paine, retete si preparate culinare cruce din aluat de paine pentru parastas, reteta paine impletita de casa, paine si impletite de casa, retete de post,

prescura, retete prescura, reteta prescura, retete si preparate culinare prescura, prescura cu aluat de paine, retete de post, cum se face prescura, cum se prepara prescura, prescura de casa, prescura parastas, colac parastas,

Alte retete de paine:  Paine cu tarate  Chifle de casa  Paine cu seminte