24 aprilie 2013

Piure de cartofi cu soia Retete Culinare De Post

Cum Se Prepara Soia Cu Sos Si Piure De Cartofi - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Soia Cu Sos Si Piure




Ingrediente pentru piure:

  • 8 cartofi mari
  • 1 cubulet margarina
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare:

     Cartofii se curata, se spala bine, se taie cubulete si se pun in apa cu putina sare la fiert. Cand sunt fierti bine si se sfarama cu furculita cand ii incercam, ii scurgem de zeama si incepem sa ii pisam bine cu ajutorul unui instrument special pentru piure. Adaugam sare dupa gust, margarina si putina zeama de la cartofi, amestecam totul bine pana cand cartofii sunt pisati complet, obtinand astfel piure-ul dorit. Cand nu este post, putem prepara un delicious piure de cartofi folosind unt si putin lapte.


Ingrediente pentru sosul cu soia:

  • 100–200 g soia cuburi
  • 2 cepe mari
  • putin ulei
  • 7 catei de usturoi
  • 3 linguri bullion
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru

Mod de preparare:

     Se pune soia sa fiarba intr-o cratita cu apa, sare si putin piper. Se lasa sa fiarba 30 minute pana cand isi mareste volumul. Cand este gata, se scoate cu o paleta si se scurge bine de zeama. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Intr-un ceaun se pune putin ulei, se caleste ceapa 5 minute, se adauga si soia si cateva feliute de usturoi si se continua calirea pana cand ceapa este gata si gustul a intrat bine in soia. Adaugam bulionul si condimentam cu sare, zahar, piper si cimbru dupa gust. Se adauga apa si se lasa sa fiarba bine, pana cand capata consistenta unui sos. Cand este aproape gata se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se serveste fierbinte peste piureul de cartofi.   
POFTA BUNA!








23 aprilie 2013

Bors Retete Bors De Casa

Bors De Casa - Bors - Reteta Bors Acru De Casa



Ingrediente:

  • 10 litri de apa
  • 2 galetuse de husti (tarate acrite)
  • 3 cani de malai
  • 4 cani de tarate de grau
  • 2 crengute de visin (optional)
  • 2 linguri de cimbru uscat sau o crenguta de cimbru
  • 2 linguri de leustean uscat sau o legatura de leustean verde
  • 2 felii de paine neagra sau paine cu tarate
  • 2 felii de lamaie (fara coaja)

Mod de preparare:

     Apa se pune la fiert si se dau 2 clocote. Taratele de grau si malaiul se pun in vasul in care vom face borsul, se amesteca si se inmoaie cu apa calduta. Se lasa asa timp de 15 minute sa se umfle bine. Se adauga 1-2 crengute de visin, cimbruleustean verde sau uscat (uscat este mai bun), feliile de lamaie si de paine, vor da un miros si un gust deosebit borsului. Se toarna peste ele apa fiarta, se amesteca bine si se acopera vasul cu un capac. Se lasa apa sa se raceasca dar nu de tot, ci atat cat poti sa tii mana in apa si sa nu te friga. Acum se adauga si galetusele cu husti (tarate acrite). Se amesteca bine compozitia, se acopera vasul cu un capac si se infasoara in paturi sa ramana cald cat mai mult timp. Se lasa asa 24-48 de ore, se amesteca de 2-3 ori pe zi si se gusta de acru dupa 24 de ore deoarece borsul ar trebui sa fie gata acrit
     Cand borsul de casa este acru dupa gustul nostru, se desface din paturi, se mai amesteca o data si se lasa sa se limpezeasca. Cand borsul s-a limpezit se strecoara si se pune in sticle. Peste continutul din vas se adauga din nou apa fiarta (10 litri). Se amesteca bine, se infasoara in paturi si se tine asa pana cand borsul se acreste din nou. Se scoate borsul in sticle si apoi se mai poate repeata inca o data operatiunea. Cele trei serii de bors de casa se pot amesteca ca sa fie tot borsul la fel de acru. 
Borsul se pastreaza in sticle la rece. Dupa a treia serie de bors se opresc 2 galetuse de husti din tarate necesare pentru alta serie proaspata de bors acru de casa, restul de continut se arunca. Galetusele cu husti din tarate de grau oprite se pastreaza acoperite la rece si pot tine fara probleme si 1-2 luni. Din 10 litri de apa vor iesi 6-7 litri de bors. Reteta de bors natural se poate folosi (consuma) ca o bautura in dietele de slabit, cure de slabire, dar si la prepararea unor minunate ciorbe gustoase de casa.

malai si tarate de grau, ingrediente bors, retete culinare, retete,

preparare bors, malai si tarate de grau pentru bors, retete, retete culinare,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

husti, husti acrite, tarate acrite, tarate de grau acrite, husti pentru bors, husti din tarate, husti din tarate de grau, cum se prepara hustile, cum facem husti, cum facem bors, cum se prepara borsul, bors, bors acru de casa,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, borsi din tarate si malai, husti,

bors, bautura bors, bautura, bauturi, retete bors, reteta bors, bors acrit natural, bors natural, bors acru, bors acru de casa, bors de casa, diete de slabit, cura cu bors, cure de slabit, retete culinare, preparate culinare, bors din husti, bors din tarate si malai, husti,