25 mai 2013

Biscuiti de casa

Retete Culinare Biscuiti Fragezi De Casa Cu Untura Reteta Traditionala


Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Ingrediente biscuiti de casa
  • 700g faina alba cat cuprinde
  • 10 oua
  • 2 linguri amoniac
  • 1 lingura otet
  • 20 linguri zahar tos
  • 15 linguri untura de porc
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare biscuiti cu untura
Se amesteca faina cu sarea, untura de porc topita (untura din osanza de porc este cea mai buna), ouale batute cu zaharul, amoniacul stins in otet, coaja de lamaie rasa. Se framanta compozitia pana cand se obtine un aluat pentru biscuiti mai tare. Se pune aluatul de biscuiti la frigider pana pregatim masina de tocat. Se monteaza masina de tocat cu forma speciala pentru biscuiti si se alege dupa preferinta forma dorita. 
Se scoate de la frigider cate putin aluat de biscuiti si se da prin masina, formandu-se biscuitii de lungimea preferata. Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins aproximativ 20 de minute la 220 grade celsius, pana cand sunt gata rumeniti. Biscuitii de casa se servesc dupa ce s-au racit, fiind deosebiti de fragezi si gustosi. Biscuiti de casa cu untura, un desert delicios cu o aroma si o savoare specific biscuitilor preparati in casa. 
POFTA BUNA!
Biscuiti de casa ingrediente reteta,

Aluat pentru biscuiti preparare reteta,

Untura de porc pentru biscuiti reteta,

Aluat de biscuiti de casa cu untura faina zahar amoniac si otet reteta traditionala taraneasca retete culinare aluaturi patiserie,

Aluat de biscuiti de casa cu untura faina zahar amoniac si otet reteta traditionala taraneasca retete culinare aluaturi patiserie,

Biscuiti de casa preparare cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti preparare reteta de casa cu untura de porc traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti reteta de casa cu untura de porc traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti fragezi de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie pufosi desert gustare dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Ciorba de burta

Reteta Ciorba De Burta - Ciorba De Burta Cu Ciocanele De Porc


ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta,
Ingrediente:

  • 3-4 picioare de porc
  • 1 kg de burta de vita
  • 5 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de orez
  • usturoi  
  • hrean
  • smantana

Mod de preparare:

     Picioarele de porc se parlesc, se curata si se spala bine. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Punem intr-o oala la fiert picioarele de porc si spumam, adaugam ceapa si morcovii si fierbem 1-2 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os. Daca burta de vita o cumparam de la Supermarket, curatata, prefiarta si taiata fideluta, atunci doar o mai oparim 5 minute (in apa cu 2 linguri de otet) si o scurgem de apa. Daca burta o cumparam din piata, atunci o curatam, o spalam bine, o fierbem in apa cu otet, o clatim si o taiem fideluta. Usturoiul se curata, se piseaza si se face mujdei. Daca ne place ciorba mai groasa, putem adauga si un rasol de porc.
     Scoatem picioarele de porc cand sunt fierte si le lasam sa se raceasca cateva minute. Separam oasele de carne. Carnea o taiem bucatele mici de marimea bucatilor de burta si le introducem inapoi in oala care fierbe. Introducem in oala si burta si continuam fierberea. Potrivim de sare si adaugam orezul (orezul o sa se farame si o sa albeasca ciorba). Cand si burta este fiarta, oprim si adaugam ouale batute spuma, avem grija sa nu le taiem (cand batem ouale adaugam putina apa rece). Ciorba de burta, o reteta de ciorba foarte gustoasa, se serveste fierbinte dreasa cu smantana, mujdei de usturoi, hrean in otet, otet, dupa gustul dorit. 
POFTA BUNA!

picioare porc, ciocanele porc, adidasi porc, ciocanele de porc, carne de porc, retete cu porc, retete si preparate culinare din picioare de porc,

rasol de porc, retete cu rasol, preparate din rasol, rasol de vita, rasol pentru ciorba de burta, carne de porc, carne, retete si preparate culinare din rasol,




burta, burta vita, burta de vita taiata fideluta, burta fideluta, burta de vita pentru ciorba de vita, retete cu vita, retete cu burta de vita, preparate din vita, retete si preparate culinare burta de vita,


ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

Alte retete:  Ciorba de ciocanele

Pui umplut cu orez, ficat si ciuperci

Retete Cu Pui - Pui Umplut Cu Legume La Cuptor


retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,

Ingrediente:

  • 1-2 pui intregi
  • 1 ceasca de orez
  • 8 ficatei de pui
  • 6 ciuperci mici
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita de cimbru
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 kg de cartofi noi mici
  • 4-5 morcovi

Mod de preparare:

     Puiul se parleste, se curata, se spala si se fierbe 5 minute in apa cu putina sare. Se scurge, se condimenteaza in interior si exterior cu sare, cimbru, piper si boia de ardei si se lasa cateva ore la rece. Oprim 3 cesti de supa pentru umplutura si 2 cesti de supa pentru tava de friptura. Cartofii noi se curata si se spala, o sa-i punem intregi in jurul puiului. Morcovii se curata, se spala si se taie in 2-3 bucati pe lung, 2-3 morcovi o sa-i punem sub fiecare pui, iar restul printre cartofi. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-3 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege si se spala. 
     Pentru umplutura: Intr-o tigaie topim o lingura de unt, adaugam ceapa si o calim putin, adaugam ciupercile si amestecam de cateva ori. Adaugam ceasca de orez si 3 cesti de supa de carne si continuam fierberea la foc mic pana scade zeama si orezul este fiert avand aspectul unui pilaf. Ficatul de pui se spala si se opareste 5 minute in apa.
     Ungem o tava de cuptor bine cu unt. Luam puii si ii ungem cu unt in interior si in exterior. Mai condimentam daca mai este nevoie. Umplem pe rand fiecare pui cu pilaf si ficatei si ii coasem cu un ac si ata. Ii asezam in mijlocul tavii pe un strat de morcovi. Cartofii si morcovii ii frecam cu untul ramas, ii condimentam cu sare, piper si boia si ii asezam in jurul puilor. Adaugam 2 cesti cu supa si ii introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, intoarcem puii cu grija sa nu-i rupem si mai continuam coacerea inca 30 de minute. Pui umplut la cuptor, o friptura de pui excelenta, merge foarte bine cu un sos de iaurt cu marar si usturoi, sau sos tatichi, sau sos din smantana cu usturoi si marar.
POFTA BUNA!

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

orez, retete cu orez, retete de mancare, retete si preparate culinare cu orez,


ficat, ficat de pui, ficatei de pui, retete cu ficat, retete cu ficatei de pui, retete de mancare, retete si preparate culinare cu carne de pui,

supa, supa de carne, supa de carne de pui, retete de mancare, retete si preparate culinare,

morcovi, retete cu morcovi, morcovi proaspeti, mancare cu morcovi, retete si preparate culinare cu morcovi, retete de mancare,

cartofi, cartofi noi, retete cu cartofi, retete si preparate culinare cu cartofi, retete de mancare, cartofi pentru mancare,


retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,

sos tatichi, reteta sos tatichi, retete sos tatichi, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, retete grecesti, retete straine,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,

Salata boeuf

Salata De Boeuf - Retete Aperitive Si Garnituri - Reteta Salata Boeuf


salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,
Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • ½ kg de morcovi
  • ½ kg de albitura
  • ½ telina
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui mare
  • 1 copan mare de pui 
  • 1 bucata de rasol de vita
  • 1 cutie mica de mazare (dupa preferinta)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de mustar
  • ½ lingurita cu sare de lamaie
  • 1 borcan de castraveti acri
  • 1 borcan de gogosari in otet
  • 3 muraturi mari
  •  300-400 ml de maioneza

Mod de preparare:

     Bucatile de carne de pui si carne de vita se spala bine si se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba, se spumeaza bine de spuma neagra rezultata. Legumele se curata de coaja si se spala bine. Cartofii, morcovii si albitura se vor lasa intregi, numai telina se va proportiona in bucati pentru a fierbe mai repede. Dupa ce carnea s-a spumat se adauga toate legumele sa fiarba impreuna cu carnea, mai putin cartofii care se vor adauga mai tarziu, deoarece acestia fierb mai repede si trebuie sa ramana intregi (sa nu fie sfaramati). 
     Dupa ce au fiert toate, se scot din oala si se lasa sa se raceasca. Carnea se dezoseaza si se taie bucatele mici, la fel si legumele care se taie cubulete la fel de mici ca si carnea. Mazarea se spala, se opareste la foc mic cateva minute, se aleg cojile care se ridica deasupra in timpul fierberii si se pune la racit. Castravetii, gogosarii si muraturile se taie si ele in bucatele mici, dupa care se storc bine de zeama. Muraturile se adauga in proportia dorita in functie de gustul dorit, mai acrisor sau mai putin acrisor. Intr-un castron mare se pun legumele, carnea si acriturile, se adauga dupa gust sare, piper, mustar si se amesteca bine compozitia. 
     Separat se prepara maioneza. Dupa ce maioneza este gata, se adauga 3-4 linguri cu varf de maioneza (dupa gustul fiecaruia) peste amestecul obtinut anterior, amestecam totul si mai gustam daca salata obtinuta este potrivit de sarata, piperata si acra. Daca nu este, mai completam cu ce trebuie. Pentru ornarea salatei de boef folosim platouri sau castronele, dupa preferinta. Asezam salata in platoul sau castronul dorit, nivelam bine si garnisim cu un strat de moioneza nu prea gros. Pentru ornare folosim castraveti murati, gogosari in otet taiati feliute sau tocati marunt (in functie de imaginatia fiecaruia) si ornam salata dupa preferinta. Se mai pot folosi pentru ornare oua fierte tari taiate sub diferite forme, albus de ou fiert in apa cu putina sare si apoi tocat marunt, frunze de patrunjel sau feliute de morcovi murati
     Oricum am orna salata de boef, este foarte gustoasa, este un preparat special si se poate servi ca aperitiv sau ca o garnitura. Salata boeuf este nelipsita de la orice masa de sarbatoare, sau de la orice alt eveniment, fiind binevenita oricand.
POFTA BUNA!

piept pui, piept de pui, carne pui, carne de pui, retete cu pui, retete si preparate culinare cu carne de pui, carne pentru salata boeuf, retete de mancare,

legume, legume pentru sala boeuf, retete si preparate culinare cu legume, retete de mancare, retete cu cartofi, retete cu telina, retete cu morcovi,

muraturi pentru salata boeuf, retete cu muraturi, retete si preparate culinare cu muraturi, retete cu castraveti murati, retete cu castraveti acri, retete cu gogosari acri, retete cu gogosari murati,

retete cu muraturi, retete si preparate culinare cu muraturi, retete cu gogonele, muraturi de casa,

carne si legume fierte pentru salata boeuf, ingrediente pentru salata boeuf, carne fiarta, legume fierte, retete de mancare, reteta salata de boeuf, retete salata de boeuf,

ingrediente pentru salata boeuf, retete de mancare, reteta salata de boeuf, retete salata de boeuf, muraturi pentru salata de boeuf, acritura pentru salata de boeuf,

ingrediente pentru salata boeuf, retete de mancare, reteta salata de boeuf, retete salata de boeuf, muraturi pentru salata de boeuf, acritura pentru salata de boeuf,

preparare salata de boeuf, preparare salata boeuf, retete si preparate culinare aperitive si garnituri, reteta salata boeuf, retete salata boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, cum se face salata de boeuf,

preparare salata de boeuf, preparare salata boeuf, retete si preparate culinare aperitive si garnituri, reteta salata boeuf, retete salata boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, cum se face salata de boeuf,

preparare salata de boeuf, preparare salata boeuf, retete si preparate culinare aperitive si garnituri, reteta salata boeuf, retete salata boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, cum se face salata de boeuf,

preparare salata de boeuf, preparare salata boeuf, retete si preparate culinare aperitive si garnituri, reteta salata boeuf, retete salata boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, cum se face salata de boeuf,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,

salata boeuf, salata de boeuf, retete salata de boeuf, reteta salata de boeuf, salata de boeuf retete, salata de boeuf reteta, retete salata boeuf, reteta salata boeuf, retete aperitive, reteta aperitive, aperitive garnituri, retete culinare, preparate culinare, retete cu pui, retete cu vita, retete si preparate culinare cu carne de vita si pui,