2 iunie 2013

Dulceata de soc

Retete Culinare Dulceata Din Fructe De Soc Pentru Iarna Reteta De Casa


Dulceata de casa din soc reteta,

Ingrediente dulceata ce soc
  • 1kg fructe de soc
  • 1kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare dulceata din fructe de soc
Se aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam intr-o strecuratoare sub jet de apa rece. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de apa. 
Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de zahar si fructe, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Dupa acest timp se pune vasul la fiert la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se misca cu grija vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea de lamaie. Se mai poate adauga dupa gust: zahar vanilat si zeama de lamaie. Se toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capace. Dulceata de soc preparata acasa, o dulceata gustoasa, cu un gust aparte, bogata in vitamine care nu se compara cu cea din comert, pofta buna!.
Fructe de soc coapte reteta,

Soc reteta,

Fructe de soc reteta,

Dulceata de soc pentru iarna reteta,

Dulceata din fructe de soc reteta,

Dulceata de soc reteta,

Chec

Retete Chec Cu Cacao Si Nuca - Cum Facem Chec Cu Nuca


Ingrediente:

  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita ulei
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • nuca prajita
  • coaja de lamaie rasa


Mod de preparare:

     Ingredientele sunt pentru o tava mare. Spalam bine ouale si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu ½ cana de zahar, o lingurita de ulei si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul si isi modifica putin culoarea. Adaugam peste ele esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecand bine. 
Separat batem intr-un castron mai mare albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma, dupa care adaugam si restul de zahar ramas, continuand sa le batem pana cand devin consistente. Amestecam faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma, adaugam galbenusurile si amestecam usor de sus in jos cu o furculita, avand grija sa ramana compozitia aerata. Dupa ce s-au incorporat galbenusurile, adaugam si faina amestecand usor pana cand s-a incorporat si ea. 
     Se opreste o parte din aceasta compozitie si se amesteca bine cu cacao. Pregatim o forma de kek tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia alba in forma, dupa care presaram bucatele de nuci. Deasupra turnam si compozitia de cacao, si cu ajutorul unui betisor formam spirale in compozitie de jos in sus, astfel incat cele doua compozitii colorate sa se intrepatrunda frumos in timpul coacerii. Presaram deasupra restul de nuci. 
Coacem tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute. Se incearca daca este copt cu un pai, iar daca nu se mai ia aluat pe el inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a-l pudra cu zahar pudra si de a-l taia felii. 
Daca iti este pofta de ceva dulce, incearca aceasta reteta simpla de chec, o prajitura si un desert delicios. 
POFTA BUNA!

retete cu galbenusuri de ou, preparate din galbenusuri de ou, galbenuse, retete,




preparare chec de casa pufos cu nuca si cacao retete culinare dulciuri prajituri si deserturi,

preparare chec de casa pufos cu nuca si cacao, preparare retete dulciuri prajituri si deserturi de casa,

chec de casa, chec pufos, chec cu nuca si cacao, retete, prajituri, dulciuri, deserturi,



chec, chec pufos, desert, dulciuri, prajitura, retete, kek,
chec, kek, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, chec pufos,

chec de casa pufos cu nuca si cacao, prajituri, deserturi, dulciuri, retete,



kek, dulciuri, prajituri, deserturi, chec cu nuca si cacao, retete,