13 mai 2013

Snitele din piept de pui

Snitel De Pui - Cum Facem Snitele Din Piept De Pui


Snitele de pui reteta,
Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 1 ceasca de lapte
  • 5 linguri de faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie felii subtiri. Fiecare felie de piept de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de batut carnea pentru a se fragezi. Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare si piper pe ambele parti si se pune intr-o farfurie acoperita la frigider timp de 30 de minute sa prinda gust. Intr-un castron se bat bine ouale, se adauga laptele si faina amestecand compozitia pana cand devine consistenta ca o smantana mai groasa care curge. 
Pe o farfurie punem putina faina si trecem prin ea fiecare bucata de carne, dupa care o introducem in amestecul de ou batut si o prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc frumos. Din tigaie se scot snitelele pe un platou acoperit cu un servetel pentru a se scurge surplusul de ulei. 
Snitel de pui, o mancare foarte deosebita care se serveste atat calda cat si rece, in ambele cazuri fiind foarte gustoasa si usoara. Snitel din piept de pui, o reteta de snitele cu un gust aparte. 
POFTA BUNA!

ingrediente snitele din piept de pui

carne, carne pui, carne de pui, piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, carne de pui pentru snitele, piept de pui pentru snitele,

carne, carne pui, carne de pui, piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, carne de pui pentru snitele, piept de pui pentru snitele,

compozitie aluat pane pentru snitele din piept de pui

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

Sos de iaurt cu marar si usturoi

Reteta Sos De Iaurt Cu Marar Si Usturoi - Sos De Iaurt



Ingrediente:

  • 1 pahar mare de iaurt gras
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare:

     Mararul verde se spala bine si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu putina sare exact ca la mujdeiul de usturoi. Intr-un castron se amesteca iaurtul de casa cu sarea, piperul, mararul si usturoiul si se omogenizeaza toate pana cand se obtine un sos delicios, foarte racoritor, ideal pentru orice friptura sau garnitura. Sos de iaurt cu marar si usturoiun preparat foarte gustos din iaurt gras de tara care se serveste ca sos pentru preparate din carne si legume la cuptor sau gratar. 
POFTA BUNA!

marar verde, marar proaspat, marar de gradina, retete cu marar, preparate din marar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar, retete cu iaurt de casa, retete cu usturoi, sos de iaurt pentru fripturi si carne la gratar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar, retete cu iaurt de casa, retete cu usturoi, sos de iaurt pentru fripturi si carne la gratar,

Sos Tatichi Retete Sos Grecesc Tzatziki

Retete Culinare Straine - Retete Sos Grecesc Tzatziki - Retete Sosuri Si Dressinguri


sosuri, dressinguri, sos grecesc tzatziki, sos tatichi, sos tzatzichi, sos tzatziki, tzatziki, tatichi, sos, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare, retete grecesti, sosuri pentru fripturi, sos pentru gratar, iaurt cu marar si usturoi, cure, diete,

Ingrediente pentru Sos Tatichi: 

  • 1 pahar mare de iaurt gras 
  • 2 castraveti 
  • 1/2 legatura de marar 
  • 1/2 capatana de usturoi 
  • sare 
  • piper 
Mod de preparare Sos Tzatziki: 

     Castravetii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, dupa care se pun intr-o sita si se storc bine de zeama. Mararul se spala bine si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza ca la mujdei. Intr-un castron se amesteca iaurtul cu sarea, piperul, castravetii, mararul si usturoiul si se omogenizeaza toate pana cand se obtine un sos tatichi delicious, foarte racoritor, ideal pentru orice friptura sau garnitura.
POFTA BUNA!





retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

sosuri, dressinguri, sos grecesc tzatziki, sos tatichi, sos tzatzichi, sos tzatziki, tzatziki, tatichi, sos, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare, retete grecesti, sosuri pentru fripturi, sos pentru gratar, iaurt cu marar si usturoi, cure si diete, cura, dieta,

4 mai 2013

Cozonac cu nuca

Retete Cozonac Pufos Cu Nuca Si Cacao Reteta De Casa Pentru Craciun Si Paști


Cozonac reteta,

Ingrediente aluat pentru doi cozonaci

-1kg faina alba (si o mana daca este tava mare)
-4 oua (2 intregi si 2 galbenusuri)
-300g zahar tos
-400ml lapte
-3 cuburi drojdie
-4 linguri smantana
-unt cat o nuca
-100ml ulei caldut
-1 lingurita sare
-coaja de lamaie rasa
-½ sticluta esenta de rom
-1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente umplutura cu nuca si cacao

-300g nuca macinata
-2 linguri cacao
-300g zahar tos
-2 albusuri de ou
-1 lingurita ulei
-1 praf de sare
-2 linguri scortisoara
-½ cana lapte fierbinte
-1 ou pentru uns cozonacii


    Mod de preparare cozonac pufos cu nuca

     Cand preparam coznacii trebuie sa avem grija sa fie cald in bucatarie, pentru ca altfel cozonacii vor creste mai greu. Cernem faina si o punem intr-un vas incapator. Adaugam sarea si in mijlocul fainii facem o gropita in care punem drojdia topita cu putin zahar si dizolvata cu lapte cald. Acoperim drojdia cu faina si introducem vasul intr-o punga de plastic pentru a creste mai repede. Punem laptele pe foc si cand este fierbinte adaugam zaharul si amestecam bine pana cand zaharul se dizolva complet, apoi il lasam sa se raceasca putin. Separam ouale si le batem bine cu putina sare, dupa care le adaugam in laptele caldut impreuna cu coaja de la o lamaie rasa si amestecam bine. Pregatim uleiul (care trebuie sa fie caldut), untul moale si smantana. 

Dupa ce a crescut drojdia, adaugam esenta de rom, esenta de vanilie, laptele caldut si amestecam totul pana se incorporeaza toate ingredientele. Framantam putin si adaugam smantana, untul topit, uleiul caldut putin cate putin. Se framanta totul bine aproximativ 30 de minute pana cand devine un aluat elastic si potrivit de moale. Se tranteste aluatul de 2 ori si se mai framanta putin. Cand aluatul este gata, se pune vasul intr-o punga de plastic sa creasca mai repede si mai bine.
Cat timp creste aluatul de cozonac pregatim umplutura. Intr-un castron punem zahar si cacao si le amestecam. Incalzim foarte bine laptele si il turnam fierbinte peste zahar si cacao, amestecam bine pana cand se dizolva complet. Nucile le macinam si le adaugam peste amestecul obtinut anterior impreuna cu esenta de rom, scortisoara si putin ulei. Batem bine albusurile spuma si le adaugam peste continutul care s-a racit camplet, amestecand pana cand se omogenizeaza bine totul si se obtine o crema consistenta.

Dupa ce a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei si se imparte aluatul in 4 parti egale, cate 2 pentru fiecare cozonac. Intindem o bucata de aluat potrivit de mare (de dimensiunea tavii de copt, dar mai lata) si intindem ¼ din umplutura pe toata suprafata aluatului. Continuam la fel si cu a doua bucata de aluat, dupa care le rulam, obtinand astfel 2 rulade pe care le vom impleti una peste cealalta, formand astlel un cozonac impletit. Continuam la fel si cu cel de-al doilea, dupa care ii asezam in tavi tapetate cu hartie de copt unse cu unt. Se lasa cozonacii in tavi sa mai creasca inca 15 minute. Inainte de a-i introduce in cuptorul incins se ung cu putin ou batut si se presara, dupa preferinta cu mac sau susan. Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc potrivit aproximativ 50 de minute, pana cand trec testul scobitosii. Cand cozonacii sunt gata, se scot din cuptor si se ung imediat cu ou batut si se presara cu zahar tos, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca. Pofta Buna!
Drojdie crescuta reteta,

Aluat de cozonac reteta,

Umplutura pentru cozonac reteta,

Aluat de cozonac reteta,

Cozonac preparare reteta,

Cozonac impletit preparare reteta,

Cozonac preparare reteta,

Cozonaci de casa reteta,

Cozonac de casa reteta,

Cozonac cu nuca reteta,

Cozonac de casa reteta,

Cozonaci reteta,

Cozonac cu nuca reteta,

Cozonac pufos reteta,

Cozonac cu nuca si cacao reteta,

Cozonac reteta,

Cozonac de Craciun reteta,

Cozonac de Pasti reteta,

Pasca cu aluat de cozonac

Retete Pasca Cu Branza Dulce Si Stafide Reteta Pască Cu Aluat De Cozonac



Pasca reteta,

Ingrediente pasca cu aluat de cozonac

  • 500g faina alba
  • 3 oua
  • 200ml lapte
  • 25ml ulei
  • 100g zahar
  • 1 lingurita unt
  • 25g drojdie
  • 1 lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura
  • 400g branza dulce
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50g stafide
  • 50g rahat
  • ½ esenta de rom

Mod de preparare pasca cu branza si stafide

Aluatul pentru pasca se prepara la fel ca cel de cozonac, reteta este aiciSe urmeaza reteta pas cu pas, se framanta aluatul si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura, punem ouale intr-un castron si le batem bine cu un praf de sare, zahar tos si zahar vanilat. Dupa ce s-au batut bine ouale si zaharul s-a topit se adauga branza de vaci si esenta de rom si se amesteca bine pana cand se obtine o pasta de branza. Stafidele se pun putin la muiat in apa calda cu putin rom, iar rahatul se taie bucatele mici. 
Pregatim o tava rotunda tapetata cu hartie de copt pe care o ungem cu putin unt. Aluatul de pasca il intindem de marimea tavii, dar oprim o parte mai mica si pentru decor. Pe marginea tavii se pune putin aluat rulat de grosimea unui deget. Presaram deasupra aluatului jumatate din stafide si bucatele de rahat si turnam deasupra pasta de branza. In mijloc punem o cruce din aluat si presaram restul de stafide si bucatelele de rahat ramase. Coacem tava in cuptorul incins la 180 grade celsius aproximativ 50 minute pana cand pasca este coapta. Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Paști aici, retete de prajituri aici, retete de patiserie aici, pofta buna! Paste Fericit! Hristos a Inviat! 
Pasca ingrediente reteta,

Aluat de pasca reteta,

Pasca preparare reteta,

Pasca preparare reteta,

Pasca cu aluat de cozonac reteta,

Foisor pentru gradina din lemn

Foisor Din Lemn Patrat – Cum Construim Singuri Un Foisor Sau Un Pavilion Din Lemn Pentru Gradina


foisor de gradina, pavilion din lemn pentru gradina, model foisor, foisoare, foisor din lemn pentru gradina, tamplarie, foisor,


  • 13 bucati Grinda - 80 x 80 mm x 4m
  • 8 bucati Coltar Lemn Tip 4N - 105 x 105 x 90 x 3mm
  • 70 bucati Suruburi Autoforante - 4,8 x 35 mm
  • 2 bucati Role Ondulate Din PVC Si Fibra pentru acoperis - 2 x 5 m
  • 10 bucati Suruburi Cu Piulita (cap rotund) - 16-20 cm lungime
  • 16 bucati Suruburi Cu Piulita (cap rotund) – 10 cm lungime

  • 3 roabe piatra pentru stalpi
  • 2 saci ciment pentru stalpi
  • 4 roabe nisip pentru stalpi

  • 4 saci ciment pentru placa
  • 12 roabe nisip pentru placa
  • 8 roabe piatra si pietris pentru placa

  • Lambriuri din lemn (aproximativ 16 m2) pentru ingradit foisorul
  • 5 litri ulei de in pentru lemn
  •  2 litri lac pentru lemn


Mai sus am enumerat materialele necesare construirii foisorului.  Un foisor cu forma de patrat, avand latura de 3,6 m si inaltimea de 2,5 m, cred ca ofera un spatiu generos si foarte suficient pentru toate gusturile si pretentiile. Am ales forma patrata, folosirea suruburilor, folosirea coltarelor, folosirea rulourilor din pvc si fibra de sticla frumos colorate pentru acoperis, deoarece e mult mai simplu si mai usor de realizat, iar aspectul este pe masura. 


In primul rand masuram si taiem 4 grinzi la dimensiunea de 3 m lungime pentru stalpii foisorului, 50 cm o sa intre in sol (pamant). Montam intai 2 pereti (2 laturi). Pentru un perete avem nevoie de:  


·         2 stalpi (grinzi) de 3 m lungime
·         o grinda de 4 m lungime montata in partea de sus (lasam 20 cm pentru strasina la ambele capete). Grinda se prinde de stalpi cu suruburi de 20 cm lungime si o montam lasand 8 cm liberi la ambii stalpi. Peste ea se va monta cealalta latura.
·         o grinda de 3,44 m lungime care o sa fie montata la 1 m de la so l(deci la 1,5 m masurand de jos in sus). Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime. 


Masuram si sapam pentru stalpii foisorului 4 gropi cu adancimea de 50 cm, la distanta de 3,60 m una de alta, in forma de patrat. Ridicam unul cate unul cei doi pereti, verificam sa fie drepti, intarim si consolidam cu piatra mare si pietris. Umplem aproximativ 40 cm gropile cu piatra, o batem bine pana cand stalpii foisorului sunt consolidati foarte bine si nu se mai misca. Montam al treilea perete. Pentru al treilea perete folosim: 


·         o grinda de 4 m lungime, care o asezam pe celelalte doua grinzi montate la primii doi pereti. Grinda o prindem de stalpii foisorului folosind 2 suruburi de 20 cm lungime.
·         o grinda de 3,44 m lungime (e bine sa masuram inainte sa nu cumva sa difere putin dimensiunea din cauza gropilor). Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime, se prinde in continuarea celorlalte doua.


 Acum montam acoperisul. Montam inainte in partea de sus la al patrulea perete o grinda de 4 m lungime, care o asezam pe celelalte doua grinzi libere montate la primii doi pereti (acum o sa avem rama acoperisului in forma de patarat). Grinda o prindem de stalpii foisorului folosind 2 suruburi de 20 cm lungime. Tot acum mai montam o grinda de 4 m lungime pe mijlocul foisorului (acoperis), asezata pe grinzi pe mijloc separand astfel acoperisul in doua. Grinda o montam folosind doua suruburi de 20 cm lungime. De pe aceasta grinda o sa dam o scurgere in doua ape a acoperisului (fata-spate sau stanga-dreapta). Apoperim acoperisul cu scanduri prinse in cuie una langa alta sau cu spatiu intre ele, pe aceste scanduri o sa prindem rulourile din pvc (acoperisul). 


Acum montam al patrulea perete unde o sa fie intrarea foisorului. Lasam pentru intrare un spatiu de 1 m stanga sau dreapta. Sapam o groapa de 50 cm adancime unde introducem si consolidam un stalp de 1,5 m lungime. De acest stalp o sa montam o grinda de aproximativ 2,44 m lungime (se masoara inainte). Grinda se prinde in partea de interior a stalpilor cu 2 coltare folosind 4 suruburi de 10 cm lungime, se prinde in continuarea celorlalte. 


Acum putem monta acoperisul. Desfacem rulourile din pvc si le prindem de scanduri. Rulourile le prindem cu ajutorul suruburilor autoforante. Pe grinda din mijloc rulourile se vor suprapune si se vor prinde una peste alta. La capete (strasina) putem rula capetele rulourilor si le putem prinde de partea de sub stalpi. Prindem rulourile cu suruburi la 15 cm unul de altul. 

cum construim un foisor din lemn pentru gradina, tamplarie, constructii,


Acum ne ocupam de partea de jos si turnam o placa. La fiecare stalp vom face cate un cofrag de jur imprejur de 15 cm si inalt de 10 cm si vom turna beton. Pentru confectionarea betonului vom folosi 2 cantitati de nisip si una de ciment. Betonul il vom face putin mai moale ca sa intre printre pietre. Dupa indepartarea cofragelor, vom turna o placa jos de beton inalta de 10 cm. Pentru placa vom folosi 3 roabe de nisip la un sac de ciment. Inainte de turnarea placii intindem pietris si il batem bine pentru consolidarea solului. 


Montam un gardulet de jur imprejurul foisorului, din scandura sau sipca. Vopsim toata structura foisorului pentru a rezista conditiilor meteo. In interiorul foisorului asezam mese, scaune, bancute. Acum ne putem bucura de o bautura rece impreuna cu familia, dar sa nu uitam de un gratar pentru gradina care este indispensabil in preajma foisorului. 

foisor din lemn pentru gradina, construire foisor din lemn pentru gradina, constructii, tamplarie, zidarie,

construire pavilion, imbracarea foisorului cu lambriuri din lemn, tamplarie, constructii, zidarie,

construire foisor din lemn pentru gradina, constructii, tamplarie, lamcriuri, zidarie,

construire pavilion lemn, foisor de casa, tamplarie, constructii, lemnarie, zidarie,

utilarea foisorului de casa, construire pavilion lemn, constructii, tamplarie,

foisor din lemn, pavilion din lemn pentru gradina, model foisor, foisoare, foisor din lemn pentru gradina, tamplarie, foisor, foisor patrat, constructii, zidarie, foisor de casa,

foisor, foisor din lemn, foisor pentru gradina, tamplarie, constructie, pavilion, pavilion din lemn, model foisor, poza foisor,