23 februarie 2014

Krantz

Reteta Krantz - Dulciuri - Krantz Pentru Torturi Si Prajituri


 krantz, dulciuri, prajituri, torturi, retete culinare, retete de prajituri, krantz pentru torturi si prajituri, deserturi

Ingrediente pentru krantz:

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de nuci

Mod de preparare krantz:

     Nucile se aleg de coji, se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul incins cateva minute. Intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul, ametecand usor cu o lingura de lemn pana cand acesta devine auriu la culoare. Se adauga apoi bucatile de nuci, se amesteca usor cu lingura de lemn si se opreste focul. Pe o tava se pune hartie de copt si se varsa compozitia de zahar ars si nuci pe suprafata ei, intinzand usor intr-un strat subtire. Se lasa sa se raceasca bine, dupa care se desprinde de pe hartia de copt, se acopera cu o folie de plastic si se sparge bucati cu un ciocan de bucatarie, obtinandu-se astfel krantz-ul cu nuci. Krantz-ul se poate faramita cu un sucitor si se poate folosi si la decorarea torturilor si a prajiturilor, iar cu bucatile mai mari se pot forma diverse ornamente pentru torturi. Krantz-ul se poate servi si asa cum este sub forma unui desert foarte apreciat de cei mici.

prajituri, dulciuri, torturi, retete de prajituri, retete culinare, krantz pentru torturi si prajituri


prajituri, dulciuri, torturi, zahar ars, zahar ars si nuca, retete de prajituri, retete culinare, krantz,

krantz, retete de prajituri, dulciuri, torturi, prajituri, deserturi, retete culinare

zahar ars, zahar ars cu nuca, krantz, krantz cu nuca, dulciuri, prajituri, deseruti, torturi, retete culinare, retete de prajituri

prajituri, torturi, dulciuri, creme torturi, retete de prajituri, decorare tort, retete culinare, krantz cu nuca, krantz

 prajituri, torturi, dulciuri, krantz, prajitura krantz, retete de prajituri, retete culinare, deserturi, desert, zahar ars, zahar ars cu nuca,

22 februarie 2014

Blat de tort cu cacao

Reteta Pandispan - Blat De Tort - Dulciuri - Torturi


 blat de tort, blat de tort cu cacao, pandispan, pandispan de ciocolata, prajituri, dulciuri, torturi, retete culinare,

Ingrediente pentru blatul de tort:

  • 8 oua intregi
  • 1+1/2 cana de zahar
  • 1+1/2 cana de faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita de sare


Mod de preparare blat de tort:

     Separam ouale, albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt punem albusurile, adaugam putina sare si le mixam pana cand se intaresc si devin spuma. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam in continuare pana cand s-a incorporat zaharul. In alt castron batem bine galbenusurile cu putina sare, restul de zahar si lingurita de ulei pana cand zaharul s-a topit si se obtine o crema de galbenusuri consistenta, deschisa la culoare. 
     Amestecam praful de copt cu faina si cacao. Peste albusuri turnam usor crema de galbenusuri si amestecam usor cu o furculita de sus in jos , avand grija sa nu se lase albusurile, dupa care incorporam putin cate putin amestecul de faina si cacao. Luam o forma de tort cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt, turnam compozitia blatului in ea si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-40 de minute la foc mic. Dupa ce blatul de tort s-a copt si a trecut testul scobitorii, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca, dupa care il taiem in 2-3 blaturi. Un blat de tort ideal pentru prepararea unui tort de casa delicios. O alta reteta de blat pentru tort aici: Blat de tort de vanilie.






aluat blat de tort, compozitie blat de tort, blat tort, dulciuri, prajituri, torturi



blat de tort, pandispan, torturi, prajituri, dulciuri, retete culinare, preparate culinare, tort, retete de prajituri, retete pandispan,

prajituri, torturi, dulciuri, retete culinare, blat de tort, blat tort, blat, pandispan, blat de tort cu cacao,