12 februarie 2015

Negresa cu bezea

Prajitura Negresa Cu Glazura De Bezea - Prajitura Cu Bezea Deasupra 


prajituri, dulciuri, deserturi, negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu bezea, prajitura cu bezea, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, prajituri de casa ornate cu bezea, prajituri delicioase, prajituri rapide,
Ingrediente blat: 

  • 5 oua 
  • 180 g de zahar 
  • 1 zahar vanilat 
  • 30 g de cacao 
  • 70 g de faina 
  • 1 praf de sare 
  • putin unt si faina pentru uns si tapetat tava 
ingrediente blat de cacao din pandispan pentru prajituri, retete culinare, ingrediente pandispan,

Ingrediente bezea: 

  • 6 albusuri  
  • 200 g de zahar 
  • un praf de sare 
ingrediente pentru bezea din albus de ou cu zahar pentru prajituri, retete culinare,


Mod de preparare: 

     Pentru blat separam ouale, albusurile de galbenusuri, dupa care batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam jumatate din compozitia de zahar si mixam pana cand albusurile se intaresc bine si capata consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu putina sare, zahar vanilat si restul de zahar pana cand se albesc si isi dubleaza volumul, iar zaharul este topit. Peste albusuri se adauga treptat galbenusurile batute, amestecand cu o furculita de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata (identic ca la pandispan). Intr-un castronel se amesteca bine faina cu cacao si apoi se adauga putin cate putin peste compozitia de oua, amestecand usor pana cand se incorporeaza complet. 
reteta aluat pandispan pentru blat de prajitura de casa cu crema, preparare compozitie pandispan, retete culinare,

     Se ia o tava dreptunghiulara de cuptor, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina dupa care se toarna compozitia de pandispan in tava de cuptor si se niveleaza frumos.Tava se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 25 de minute. Compozitia nu trebuie sa fie coapta complet (rumenita), ci ea este gata atunci cand vom atinge cu degetele compozitia si nu se va mai lipi, pentru ca vom adauga peste ea bezeaua si o vom mai lasa inca putin la cuptor. 
reteta blat de cacao din pandispan pentru prajitura de casa cu crema bezea, retete culinare,

     Pentru bezea separam ouale si folosim numai albusurile pe care le vom bate foarte bine impreuna cu un praf de sare, iar cand sunt batute spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand sunt intarite si daca intoarcem vasul nu mai curge. Scoatem tava din cuptor si asezam bezeaua deasupra (peste blatul fierbinte) intr-un strat uniform, dupa care o introducem in cuptor pentru inca 10 minute sa se coaca si bezeaua, aceasta fiind gata cand capata o culoare usor aurie. 
reteta blat de cacao din pandispan pentru prajitura de casa (negresa cu bezea) cu crema bezea, preparare prajitura, retete culinare,

     Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca. Pentru ornat folosim o crema simpla din 2- 3 galbenusuri pe care le batem cu 2- 3 linguri de zahar, sau putem folosi o crema mai consistenta din galbenusuri, zahar, lapte si unt care se prepara astfel: se bate untul la temperatura camerei, se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi se adauga laptele caldut cu zaharul dizolvat in el, se amesteca bine pana se obtine o crema cremoasa si se lasa la racit. Dupa ce prajitura s-a racit, o ungem deasupra cu crema preparata sau o ornam cu arabescuri din crema, apoi o taiem dupa preferinta in bucati dreptunghiulare sau patrate si o servim. 
retete si preparate culinare cu galbenus de ou, galbenus, galbenuse, galbenusuri, fotografii cu mancare, poze,

reteta galbenus frecat cu zahar pentru dulciuri si prajituri de casa, retete crema de ou,

     Prajitura Negresa cu bezea este o prajitura delicioasa, fina si apetisanta, simplu de preparat, cu un blat moale si pufos din cacao si un strat generos de bezea ornat cu o crema din galbenus de ou, potrivita la aniversari si zile onomastice sau in zilele de duminica in care ne dorim ceva bun, gustos si dulce. 
POFTA BUNA! 

prajituri, dulciuri, deserturi, negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu bezea, prajitura cu bezea, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, prajituri de casa ornate cu bezea, prajituri delicioase, prajituri rapide,

prajituri, dulciuri, deserturi, negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu bezea, prajitura cu bezea, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, prajituri de casa ornate cu bezea, prajituri delicioase, prajituri rapide,

prajituri, dulciuri, deserturi, negresa, prajitura negresa, prajitura negresa cu bezea, prajitura cu bezea, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, prajituri de casa ornate cu bezea, prajituri delicioase, prajituri rapide,

9 februarie 2015

Tocanita de ceapa cu carne de porc

Tocanita De Ceapa Cu Porc - Tocanita De Ceapa Si Carne


tocanita, tocanita de ceapa, tocanita de ceapa cu porc, retete culinare, retete de mancare, tocanita cu ceapa si carne, tocana, retete cu porc, preparate din porc,
Ingrediente: 

  • 500 g carne de porc (pulpa de porc
  • 2 kg de ceapa galbena 
  • 3 linguri untura de porc (ulei) 
  • 1 legatura de marar verde 
  • 1 lingurita cu varf de faina 
  • 3 linguri bulion 
  • ½  lingurita de piper boabe sau macinat 
  • ½  lingurita boia de ardei dulce 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de zahar 
  • 1 foaie de dafin 
  • 3- 4 cani de apa 
ingrediente pentru tocanita de ceapa cu carne din pulpa de porc retete culinare de mancare,


Mod de preparare: 

     Ca si tocanita de ceapa cu carne de pui, o alta mancare la fel de gustoasa este si tocanita de ceapa cu carne de porc. Carnea din pulpa de porc se portioneaza, se taie bucati potrivit de mari. Intr-un ceaun se incing cateva linguri de ulei sau untura de porc si se prajeste carnea cu un praf de sare, se inabuse carnea amestecand-o din cand in cand pana cand este aproape gata. Cand carnea prinde o culoare placut aramie se scoate intr-o farfurie. 
carne din pulpa de porc cu grasime prajita la ceaun, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare, retete de mancare, carne preparata la ceaun,

     Ceapa se curata, se spala si se taie dupa preferinta fideluta sau marunt. Dupa ce carnea a fost scoasa din ceaun se adauga ceapa. Ceapa se caleste inabusit stropind-o din cand in cand cu putina apa, se adauga o lingurita de sare si una de zahar si se amesteca. Intr-o ceasca se dizolva faina in putina apa pana devine o pasta. Cand ceapa este calita se adauga pasta de tomate, iar dupa cateva clocote se adauga carnea de porc prajita si faina dizolvata in apa. Se completeaza cu apa pana la consistenta dorita, se condimenteaza dupa gust cu piper boabe sau macinat, boia de ardei dulce si se mai fierbe inca 15 minute. 
tocanita, tocana, preparare tocanita de ceapa cu carne din pulpa de porc retete culinare de mancare,

     Cand tocanita este gata, se mai potriveste gustul de sare si se adauga mararul verde tocat marunt. Tocanita de ceapa, o reteta traditionala de mancare cu carne de porc delicioasa din bucataria romaneasca care se serveste alaturi de o mamaliguta calda. 
POFTA BUNA! 
tocanita de ceapa cu porc, retete culinare, retete de mancare, tocanita cu ceapa si carne,tocana, retete cu porc, preparate din porc,

tocanita, tocanita de ceapa, tocanita de ceapa cu porc, retete culinare, retete de mancare, tocanita cu ceapa si carne, tocana, retete cu porc, preparate din porc,

tocanita, tocanita de ceapa, tocanita de ceapa cu porc, retete culinare, retete de mancare, tocanita cu ceapa si carne, tocana, retete cu porc, preparate din porc,