15 martie 2015

Ghiveci de legume la cuptor

Reteta Ghiveci De Legume La Cuptor - Retete Ghiveci De Post 


ghiveci de legume, retete ghiveci, reteta ghiveci, ghiveci de legume la cuptor de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, tocana de legume, tocana de post, ghiveci, tocana, tocanita, mancare, preparate culinare, retete de mancare, ghiveci calugaresc,
Ingrediente: 

  • 300 g de mazare congelata 
  • 300 g de fasole verde congelata 
  • 4 cartofi mari 
  • 2- 3 morcovi 
  • 3 cepe 
  • ¼  telina 
  • ¼ varza alba 
  • 2 catei de usturoi 
  • 5 linguri ulei 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 borcan mare de rosii in suc de rosii 
  • 1 lingurita de piper boabe 
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce 
  • 1 foaie de dafin 
  • 2 cani de apa 
ingrediente pentru ghiveci de legume, ingrediente pentru tocana de legume, retete culinare de mancare,

Mod de preparare: 

     Mazarea si fasolea verde se pun intr-o cratita cu apa care a dat in clocot sa fiarba pana cand sunt aproape gata. Cand sunt fierte se scot cu o paleta intr-o farfurie. Cartofii, ceapa, usturoiul, morcovii, telina si varza se curata de coaja si se spala bine cu apa rece. Morcovii se taie rondele, ceapa si varza se taie fideluta, usturoiul se taie feliute, telina se taie cubulete mici iar cartofii se taie in cuburi potrivit de mari. Rosiile se scot din sucul de rosii si se taie feliute sau cuburi. 
retete culinare de conserve si muraturi pentru iarna din rosii intregi la borcan retete si preparate culinare,

     Intr-o cratita cu putin ulei se pune ceapa si usturoiul si se calesc putin, iar dupa cateva minute se adauga morcovii, telina si se lasa timp de 10 minute sa fiarba inabusit impreuna. 
preparare ghiveci de post din legume, preparare tocana de post din legume, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, retete de mancare, cum se face ghiveci de legume, preparate culinare, retete cu legume, preparate din legume,

     Cand ceapa si morcovii sunt aproape gata se adauga si cartofii, apoi mazarea, fasolea si rosiile taiate in cuburi impreuna cu sucul de rosii. Se adauga apa cat sa acopere foarte putin legumele si se mai dau cateva clocote, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce, piper boabe si foi de dafin. 
preparare ghiveci de post din legume, preparare tocana de post din legume, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, retete de mancare, cum se face ghiveci de legume, preparate culinare, retete cu legume, preparate din legume,

     Se rastoarna ghiveciul intr-o tava de cuptor si se introduce in cuptor pentru 30 de minute, timp in care acesta o sa mai scada si o sa se faca mai gustos. Cand ghiveciul este gata se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se poate servi atat cald, dar si rece fiind foarte bun. Se serveste cu patrunjel si marar verde tocat deasupra. 
     Ghiveci de legume la cuptor, o mancare foarte gustoasa si sanatoasa, dintr-o multime de legume frumos asortate si aromate, cu un gust bun de legume si rosii in sos tomat care se poate servi oricand, dar mai ales in timpul postului. Ghiveci de legume, o reteta de mancare de post cu un gust minunat. 
POFTA BUNA! 
ghiveci de legume, retete ghiveci, reteta ghiveci, ghiveci de legume la cuptor de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, tocana de legume, tocana de post, ghiveci, tocana, tocanita, mancare, preparate culinare, retete de mancare, ghiveci calugaresc,

ghiveci de legume, retete ghiveci, reteta ghiveci, ghiveci de legume la cuptor de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, tocana de legume, tocana de post, ghiveci, tocana, tocanita, mancare, preparate culinare, retete de mancare, ghiveci calugaresc,

ghiveci de legume, retete ghiveci, reteta ghiveci, ghiveci de legume la cuptor de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, tocana de legume, tocana de post, ghiveci, tocana, tocanita, mancare, preparate culinare, retete de mancare, ghiveci calugaresc,

ghiveci de legume, retete ghiveci, reteta ghiveci, ghiveci de legume la cuptor de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, tocana de legume, tocana de post, ghiveci, tocana, tocanita, mancare, preparate culinare, retete de mancare, ghiveci calugaresc,

14 martie 2015

Ciorba de spanac

Ciorba De Spanac De Post - Retete De Post


ciorba de spanac, ciorba, ciorbe, retete de post, ciorba de post, mancaruri de post, retete culinare, ciorba de spanac de post, retete de mancare, preparate culinare, retete cu spanac, preparate din spanac, cure si diete de slabit, ciorba cu spanac, spanac,
Ingrediente: 

  • 500 g de spanac 
  • 2 morcovi 
  • 3 cepe 
  • ¼ telina 
  • 6- 8 cartofi 
  • 3 linguri de ulei 
  • 1 lingurita de sare 
  • 2 l de bors de casa 
  • 2 linguri de fidea 

Mod de preparare: 

     Spanacul proaspat se curata de codite si apoi se spala bine in mai multe ape pana cand ramane curat, dupa care se pune intr-o sita sa se scurga. Cartofii, ceapa, morcovii si telina se curata de coaja si se spala bine. Ceapa, morcovii si telina se taie marunt, iar cartofii se taie cubulete. Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste tot zarzavatul, dupa care se acopera legumele cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat se pune intr-o cratita borsul sa fiarba. Dupa ce legumele sunt fierte se adauga borsul fiert si se lasa sa fiarba impreuna inca 5 minute. Se adauga sare dupa gust apoi se pune fideaua si spanacul. Se lasa sa mai fiarba impreuna inca 5-10 minute dupa care se opreste focul si ciorba de spanac este gata. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se poate servi fierbinte sau calda. 
     Ciorba de spanac este o ciorba foarte sanatoasa, buna si hranitoare, plina de vitamine si fier care se poate servi alaturi de un ardei iute si care este foarte indicata in timpul postului cand organismul are nevoie de vitamine si minerale. Ciorba de post cu spanac, o reteta de mancare de post deosebit de gustoasa si usoara fiind folosita cu succes in diete si cure de slabit. 
POFTA BUNA! 
ciorba de spanac, ciorba, ciorbe, retete de post, ciorba de post, mancaruri de post, retete culinare, ciorba de spanac de post, retete de mancare, preparate culinare, retete cu spanac, preparate din spanac, cure si diete de slabit, ciorba cu spanac, spanac,

ciorba de spanac, ciorba, ciorbe, retete de post, ciorba de post, mancaruri de post, retete culinare, ciorba de spanac de post, retete de mancare, preparate culinare, retete cu spanac, preparate din spanac, cure si diete de slabit, ciorba cu spanac, spanac,

ciorba de spanac, ciorba, ciorbe, retete de post, ciorba de post, mancaruri de post, retete culinare, ciorba de spanac de post, retete de mancare, preparate culinare, retete cu spanac, preparate din spanac, cure si diete de slabit, ciorba cu spanac, spanac,