3 iulie 2015

Ciorba de perisoare de peste

Retete Ciorba De Peste - Retete Ciorba De Perisoare - Preparate Din Peste


ciorbe, ciorba, borsuri, supe, ciorba de perisoare, ciorba de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, perisoare de peste, retete perisoare din peste, ciorba de perisoare din peste, retete cu guvizi, ciorba cu perisoare din peste, retete de mancare, bors de peste, food, recipe, retete ciorba de peste, reteta ciorba de peste,
Ingrediente: 

  • 500 g de guvizi proaspeti 
  • 3 cepe 
  • 1 morcov 
  • 2 felii de telina 
  • 1 ardei gras 
  • 1 ardei iute 
  • 3 linguri de orez 
  • 1 rosie 
  • 4 oua 
  • 1 legatura de patrunjel verde 
  • 1 lingurita de sare 
  • 2 lingurite de piper negru macinat 
  • 2 linguri de ulei 
  • 2 l de bors acru de casa 
legume proaspete pentru ciorba de peste cu perisoare din peste guvizi, retete de legume, preparate din legume, retete cu legume, retete culinare, ardei, ceapa, morcovi, ciusca, patrunjel, rosie, legume de gradina, legume pentru gatit, legume romanesti,

guvizi, guvide, peste guvizi, pesti guvizi, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, retete cu guvizi, guvizi de marea neagra, peste guvizi pentru ciorba de peste cu perisoiare din peste,


Mod de preparare: 

     Guvizii sunt pesti din Marea Neagra cu o carne alba si dulce, foarte gustoasa, fara prea multe oase. Din ei se poate prepara o delicioasa ciorba de perisoare din peste acrita cu bors acru si proaspat de casa deosebit de buna. Ciorba de perisoare de peste se mai poate prepara si din altfel de carne de peste, cum ar fi peste salau sau somn. 
     Dar cum facem niste perisoare de peste bune? Foarte simplu, pentru prepararea compozitiei de perisoare se curata guvizii de cap si de intestine, dupa care se spala bine cu apa rece si apoi se dezoseaza. Dupa ce li s-au indepartat aripioarele si sira spinarii se toaca carnea prin masina de tocat, daca dorim putem sa o tocam de 2 ori dar nu este nevoie. Se curata doua cepe potrivite de coaja, se spala si apoi se taie cat mai marunt. 
ingrediente compozitie perisoare de peste, cum se fac perisoarele de peste, retete culinare, preparate culinare, retete de peste, preparate din peste,

Se pune carnea tocata din peste intr-un castron si se adauga deasupra ceapa tocata, 1-2 linguri de orez, sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca bine compozitia. Pentru un gust bun compozitia de perisoare trebuie sa fie condimentata bine. Se sparg deasupra 3 oua si se amesteca bine pana cand amestecul pentru perisoare s-a omogenizat, compozitia perisoarelor trebuie sa fie mai moale pentru a se intari frumos in oala cu ciorba. Se lasa castronul cu amestecul pentru perisoare in frigider la rece pana cand pregatim si fierbem zarzavatul pentru ciorba. 
preparare compozitie de perisoare de peste, perisoare de peste, retete perisoare din peste, retete cu guvizi, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, cum se fac perisoarele de peste, preparate din guvizi,

     Se curata ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras, ardeiul iute, rosia si se spala bine cu apa rece, dupa care se taie bucatele mici, ardeiul iute il taiem pe jumatate si daca este cumva prea iute se scoate din oala cu ciorba in timpul fierberii. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. 
legume pentru ciorba de peste cu perisoare din peste ingrediente, ingrediemte pentru ciorba de perisoare de peste, retete culinare, cum se face ciorba de peste, cum se face ciorba de perisoare de peste,

Intr-o oala punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras. Dupa ce s-au calit adaugam 500 ml de apa si le lasam sa fiarba la foc mic acoperit cu un capac, iar dupa 5 minute adaugam rosia si ardeiul iute. Separat fierbem borsul pana da in clocot. Cand zarzavatul este fiert adaugam borsul si le lasam sa dea un clocot impreuna. Adaugam putin orez si sare dupa gust si le lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp incepem sa pregatim perisoarele. Ne udam mainile cu apa si incepem sa modelam in mana bilute mici de dimensiunea dorita, dupa care le dam drumul usor in oala de ciorba care fierbe. Deoarece compozitia de perisoare este moale si daca nu ne descurcam cu mana, putem pune perisoarele cu ajutorul unei lingurite sau linguri. Continuam asa pana cand terminam toate perisoarele si le lasam sa fiarba timp de 15 minute. Cand perisoarele de peste sunt gata fierte acestea se vor ridica singure la suprafata si vor fi mai albe. 
preparare ciorba de pesrisoare din peste guvizi, retete de peste, retete culinare, preparate din peste, retete cu gvizi, retete ciorba de perisoare, retete ciorba de peste, food, recipes, preparare bors de peste, reteta ciorba, retete ciorba, retete de mancare,

Cand ciorba este gata o dregem cu un ou batut, intr-un castron batem bine un ou cu un praf de sare si il adaugam in ciorba de peste dupa care adaugam patrunjelul proaspat tocat marunt si luam oala de pe foc. 
     Ciorba de perisoare din guvizi este o ciorba deosebita, foarte gustoasa, acrita cu bors proaspat de casa, cu perisoare din carne alba dulce din peste care se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute. Ciorba de perisoare din peste din carne de guvizi este un preparat deosebit intalnit pe meleagurile dobrogene. 
POFTA BUNA! 
ciorbe, ciorba, borsuri, supe, ciorba de perisoare, ciorba de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, perisoare de peste, retete perisoare din peste, ciorba de perisoare de peste, retete cu guvizi, ciorba cu perisoare din peste, retete de mancare, bors de peste,

ciorbe, ciorba, borsuri, supe, ciorba de perisoare din guvizi, ciorba de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, perisoare de peste, retete perisoare din peste, ciorba de perisoare din peste, retete cu guvizi, ciorba cu perisoare din peste, retete de mancare, bors de peste,

ciorbe, ciorba, borsuri, supe, ciorba de perisoare, ciorba de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, perisoare de peste, retete perisoare din peste, ciorba de perisoare din peste, retete cu guvizi, ciorba cu perisoare din peste, retete de mancare, bors de peste, food, recipe,

ciorbe, ciorba, borsuri, bors, supe, supa, ciorba de perisoare, ciorba de peste guvizi, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, preparate culinare, perisoare de peste, retete perisoare din peste, ciorba de perisoare de peste, retete cu guvizi, ciorba cu perisoare din peste, retete de mancare, bors de peste, food, recipe,

1 iulie 2015

Ardei umpluti cu carne

Ardei Umpluti Cu Carne Tocata - Retete De Mancare - Reteta Ardei Umpluti


ardei umpluti, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipe, gastronomie,
Ingrediente: 

  • 800 g carne de porc sau amestec 
  • 12 ardei grasi 
  • 3 cepe potrivite 
  • 2 linguri de bulion 
  • 2 linguri de orez 
  • 5 rosii mari 
  • 2 linguri de ulei 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • ½ legatura de patrunjel proaspat 

Mod de preparare:

     O reteta de mancare din bucataria romaneasca deosebit de gustoasa este mancarea de ardei umpluti cu carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde si condimente. Mancarea este de obicei preparata cu ardei grasi sau gogosari, gogosarii fiind mai carnosi ca ardeii dau un gust deosebit preparatului, sau un amestec de ardei si gogosari. Carnea tocata poate sa fie de porc, vita, pui sau se poate folosi un amestec de carne cum ar fi vita-porc. Ardeii umpluti sunt foarte gustosi si se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana.  
     In primul se spala ardeii si rosiile si se lasa sa se usuce de apa. Apoi se prepara  
legume, ardei grasi, rosii, ceapa, legume pentru ardei umpluti, retete culinare, ingrediente ardei umpluti, mancare cu legume, retete cu legume,

umplutura din carne tocata pentru ardei. Carnea se taie bucatele si se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie mic. 
carne, carne tocata, carne de porc, retete culinare, preparate culinare, retete cu porc, preparate din porc, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, carne tocata pentru ardei umpluti, porc,

     Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste ceapa, se adauga sare si un strop de apa si se caleste inabusit pana cand ceapa este aproape gata. Apoi se adauga orez si pasta de tomate, se amesteca bine iar dupa 3 minute se pune si carnea tocata. Se amesteca bine compozitia, se potriveste dupa gust de sare si piper, se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
preparare compozitie umplutura ardei umpluti, retete culinare, cum se face umplutura pentru ardei umpluti, retete de mancare, retete cu porc, preparate din porc, retete de mancare cu carne de porc,

     Cat timp umplutura pentru ardei se mai raceste se pregatesc ardeii si rosiile. Ardeilor li se taie capacele si se curata de samburii din interior iar rosiile se rad pe razatoarea mare. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. 
rosii rase pe razatoare, suc de rosii, retete culinare, rosii, rosii rase pentru ardei umpluti, retete cu rosii, preparate din rosii, preparare suc de rosii,

     Se ia o cratita de preferinta una intinsa si se asaza frumos ardeii cu capacul in sus, se asaza ardeii cat de bine putem dar fara sa fie prea inghesuiti ca altfel nu se vor mai potrivi capacele. Cu o lingurita se umplu toti ardeii cu amestecul de carne tocata si li se pun capacele. Dupa gust si preferinta in locul capacelor de ardei se pot folosi capace formate din bucati de rosii. Printre ardei se toarna rosiile rase, se completeaza cu apa pana cand compozitia ajunge la jumatatea ardeilor, se pune patrunjel tocat si sare dupa gust, apoi se fierbe la foc mic acoperit cu capac timp de 30 de minute. 
preparare ardei umpluti, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri,

Cand ardeii umpluti sunt gata, se servesc fierbinti cu verdeata tocata marunt, putin sos si iaurt deasupra.  
     Ardei umpluti, o mancare cu carne si ardei grasi, proaspeti preparati in special vara atunci cand ardeii sunt in sezonul lor, un preparat specific din gastronomia romaneasca foarte gustos si apetisant. 
POFTA BUNA! 
ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri,

ardei umpluti, ardei umpluti cu carne, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipes,

ardei umpluti cu carne, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food,

ardei umpluti cu carne, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipe,