3 iunie 2016

Inghetata de zmeura

Retete Inghetata De Casa - Inghetata De Zmeura Cu Iaurt


inghetata, inghetata de casa, inghetata de zmeura cu iaurt, inghetata de zmeura reteta, inghetata de fructe, retete, retete culinare, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata,

     O reteta simpla de inghetata de casa gustoasa, aromata, racoroasa si parfumata este reteta de inghetata de zmeura cu iaurt si oua. Inghetata se prepara foarte simplu si usor in 15 minute, avem nevoie doar de 500g zmeura, 5oog iaurt gras de casa, 3 linguri zahar, 1 ou.
Cum facem o inghetata de casa gustoasa. Pentru inceput spalam foarte bine in mai multe ape zmeura si o alegem de orice corp strain, apoi o mixam la blender pana devine o pasta. Trecem pasta printr-o sita ca sa elimiunam samburii sau daca ne place o putem lasa asa. Oul il separam albus de galbenus si le mixam pe fiecare separat cu cate o lingura de zahar pana obtinem o bezea de albusuri si o crema consistenta de galbenusuri. 
retete cu zmeura iaurt oua si zahar, ingrediente inghetata de casa, retete culinare,

In crema de galbenusuri adaugam iaurtul si pasta de fructe, iar dupa ce toate s-au incorporat adaugam bezeaua din albusuri si amestecam usor ca compozitia sa ramana aerata. 
retete inghetata de casa cu fructe, preparare inghetata de zmeura, retete culinare,

Punem compozitia de inghetata intr-un vas si o dam la congelator pentru 4 ore, atunci cand este buna de consumat. Ca sa fie mai cremoasa amestecam inghetata dupa primele 2 ore, apoi inca o data dupa o ora. 
inghetata, inghetata de casa, inghetata de zmeura, inghetata de zmeura cu iaurt, inghetata de zmeura reteta, inghetata de fructe, retete, retete culinare, dulciuri, deserturi,

Inainte de a fi servita se scoate cu 30 minute din congelator, se asaza in cupe, castronase sau cornete si se orneaza cu zmeura, fructe de padure sau capsuniInghetata se poate prepara si fara ou, se poate face simpla doar cu zmeura si iaurt sau se pot adauga cateva linguri de frisca. Si zaharul se poate inlocui dupa gust cu miere de albine
Poate vrei si alte retete de inghetata de casa cu fructe: inghetata de banane, inghetata de capsuni, inghetata de visine sau inghetata parfe
Pofta Buna! 
inghetata, inghetata de zmeura, inghetata de zmeura cu iaurt, inghetata de zmeura reteta, inghetata de fructe, retete, retete culinare, dulciuri, deserturi,

inghetata de casa, inghetata de zmeura, inghetata de zmeura cu iaurt, inghetata de zmeura reteta, inghetata de fructe, retete, retete culinare, dulciuri, deserturi,

inghetata, inghetata de casa, inghetata de zmeura, inghetata de zmeura cu iaurt, inghetata de zmeura reteta, inghetata de fructe, retete, retete culinare, dulciuri, deserturi,

1 iunie 2016

Suberec

Reteta Suberec Turcesc Cu Carne Si Condimente - Retete Suberek De Casa


suberek, suberec turcesc, suberek turcesc, suberec cu carne, suberec reteta turceasca, retete suberek, suberec reteta originala, suberec cu carne reteta, retete, retete culinare, gustari, retete din bucataria traditionala turceasca si tatareasca, retete de mancare,

     Cum facem suberec reteta turceasca. Reteta de suberec se prepara foarte simplu, in primul rand pregatim umplutura pentru suberec care trebuie sa fie mai condimentata si trebuie sa stea cateva ore bune la rece ca sa prinda gust inainte de prepararea suberecului. Pentru umplutura avem nevoie de carne de vita, oaie, porc, sau orice alta carne ne place, se poate folosi foarte bine si un amestec de carne
     Cum facem o umplutura de suberec gustoasa. Am tocat 1kg de carne cu satarul, 3 cepe mari taiate foarte marunt, am adaugat 2 lingurite sare, 1 lingura rasa cimbru macinat, 1 lingura piper macinat, 1 lingura boia de ardei dulce, 5 frunze menta proaspata tocata marunt, 5 frunze menta uscata faramitata intre degete. Am tinut umplutura suberec la rece acoperita cu o folie alimentara pana a doua zi cand am amestecat-o din nou si am mai potrivit gustul de sare si piper. Ceapa si condimentele dau gustul si aroma suberecului. La 1kg de carne tocata am pus 1kg ceapa, iar din toate ingredientele ies aproximativ 25 suberecuri mai mici. 
     Cum facem un aluat de suberec perfect. Am obtinut o coca buna pentru intins cu vergeaua amestecand 300ml apa calda, 600-700g faina, 2 linguri ulei si ½ lingurita sare, pe care am lasat-o apoi sa se odihneasca timp de 15 minute. Am facut bilute din coca si le-am intins foi mici si foarte subtiri pe blatul de lucru presarat cu faina. Peste fiecare foaie de aluat am intins cate 2 linguri umplutura. Am procedat identic ca la branzoaice, am lipit marginile si le-am taiat dandu-le forma specifica suberecului. Le-am prajit pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins, le-am scurs foarte bine si le-am scos intr-un vas cu capac si tapetat cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Inainte de a fi servit, suberecul se abureste cateva minute, se serveste cald avand un gust excelent. Iti e pofta de suberek
     Suberek de casa, o reteta din bucataria traditionala turceasca si tatareasca, un preparat placut picant si condimentat specific mancarurilor turcesti, o gustare pe care eu o mananc oricand cu pofta si placere. 
Pofta Buna! 
suberec, suberek, suberec turcesc, suberek turcesc, suberec reteta turceasca, retete suberek, suberec reteta originala, suberec cu carne reteta, retete, retete culinare, gustari, mancare turceasca, retete de mancare, retete din bucataria traditionala turceasca si tatareasca,

suberec, suberec turcesc, suberek turcesc, suberec cu carne, suberec reteta turceasca, retete suberek, suberec reteta originala, suberec cu carne reteta, retete, retete culinare, gustari, retete din bucataria traditionala turceasca si tatareasca, mancaruri turcesti,