3 septembrie 2016

Shakshouka

Retete De Mancare - Reteta Shakshouka Cu Ciuperci


shakshuka, saksuka, shakshoka, saksuka cu ciuperci, retete de mancare, retete culinare, retete israeliana, mancare israeliana,

     Saksuka este o mancare simpla si gustoasa cu un gust aparte preparata la tigaie, este o specialitate culinara a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Pana la urma ce este saksuca, este o mancare compusa din oua gatite initr-un sos picant facut din rosii, ardei si condimentat cu ciusca iute.
Dar eu la reteta originala de shakshouka o sa adaug si ciuperci. Ca ingrediente o sa folosesc: 6 rosii mari si bine coapte, 2 cepe, 5 ardei grasi galbeni si rosii, 6 ciuperci champignon marisoare, 5 linguri ulei de masline, 6 oua, 2 ardei iuti, 2 catei de usturoi, 150ml vin alb, 1 lingurita pasta de tomate, 1 lingurita otet, ½ lingurita zahar, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita boia de ardei dulce, 25g branza si 25g cascaval pentru ornat. Reteta este pentru 3 persoane si se prepara in 30 minute. 
legume romanesti proaspete, retete cu legume, preparate din legume, ardei, ciuperci, ceapa, rosii, usturoi, retete culinare,

Cum se face shaksouka cu ciuperci. Toate legumele se spala si se curata, apoi ceapa se taie marunt, rosiile cubulete, ardeii fideluta, ciusca si usturoiul feliute, ciupercile cu tot cu piciorus se taie felii, branza si cascavalul se dau pe razatoarea mica. 
preparare saksuka, retete cu rosii ceapa ciuperci ardei si oua, retete culinare,

Cum se prepara shaksouka cu ciuperci. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa, apoi adaugam ardeii, usturoiul si ciusca iute, iar dupa 2-3 minute punem si rosiile, bulionul, cantitatea de vin si lingurita de otet. Condimentam cu piper, boia, putin zahar si fierbem totul inabusit amestecand din cand in cand pana ce toate legumele sunt 80% patrunse, apoi adaugam ciupercile si continuam fierberea fara capac pana cand zeama lor o sa scada pe jumatate. 
preparare shakshouka, retete saksuca, cum se face saksuka, retete culinare, retete de mancare,

Spargem ouale unul cate unu si le punem cu grija in compozitia care fierbe facand cu lingura mici cuiburi printre legume in care sa incapa cate un ou. Acoperim tigaia cu capac si mai fierbem la foc mic timp de 4-5 minute fara sa amestecam, pana cand ouale sunt gata, albusul trebuie sa fie facut dar galbenusul trebuie sa ramana moale. 
oua in sos de rosii picant, shakshuka, shakshoka, shakshouka, saksuka, retete de mancare din bucataria israeliana, retete culinare,

Servim mancarea calda, asezam pe cate o farfurie cate 2 oua ochiuri cu tot cu legume si sos, iar deasupra presaram un mix de branza si cascaval ras. 
Shakshoka cu ciuperci, o mancare de weekend, foarte buna si gustoasa, consistenta si sanatoasa cu care-ti poti surprinde oricand “jumatatea” ta, o mancare cu un sos picant pe care nu o poti refuza
Pofta Buna! 
bucataria israeliana, shakshuka, shakshoka, shakshouka, saksuka, retete culinare, retete culinare, oua in sos de rosii si ardei,

shakshouka, saksuka, oua in sos de rosii, mancare israeliana, retete culinare, retete de mancare, retete,

shakshouka reteta, saksuka reteta, retete, retete culinare, retete de mancare, oua ochiuri in sos picant din rosii si ardei,

shakshoka, shakshouka, saksuka reteta, retete cu ciuperci, retete cu legume, retete israeliana, retete de mancare, retete culinare,

shakshuka preparatedevis, Shakshouka, Saksuka, mancaruri cu legume si ciuperci, retete de mancare, oua ochiuri gatite in sos de rosii si ardei,

mancare israeliana, oua in sos de rosii, shakshouka, saksuka, retete culinare, retete de mancare, mancaruri,

1 septembrie 2016

Unt de arahide

Reteta Unt De Arahide Facut In Casa - Sanatate - Nutritie - Alimentatie


unt de alune, retete unt de arahide de casa, retete culinare, desert, unt de casa, unturi, dulciuri, retete cu alune, preparate din alune, retete de mancare,

     Cum se face unt de arahide de casa. Un unt de arahide de casa fin si gustos se prepara simplu si usor in maxim 10 minute, avem nevoie doar de alune crude sau prajite (arahide crude sau prajite), ulei de arahide, floarea soarelui, masline, palmier, sau orice alt ulei ne place, miere de albine sau zahar, putina sare si diverse mirodenii dupa gust cum ar fi: scortisoara, cacao, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, chipsuri de ciocolata, etc. Untul de arahide se prepara cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unui blender
arahide prajite, alune, arahide, retete cu alune, preparate din arahide, retete culinare,

Cum se prepara untul de arahide de casa. Eu zic sa incerci intai cu o cana de alune prajite, 3 linguri ulei de arahide sau floarea soarelui, 1 lingurita miere de albine, ½ lingurita rasa de sare, apoi adaugi dupa gust cacao si scortisoara sau il lasi simplu. Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 350g unt
Cum fac eu untul de arahide. Am pus intr-un blender arahide prajite fara coaja si le-am mixat timp de 30 secunde, pana cand alunele au capatat un aspect (grosier) asemanator cu soia granule. Am curatat peretii blender-ului si le-am mai mixat inca o data pana cand alunele au fost fin mixate. Am adaugat sare, miere si ulei si de acum totul se mixeaza in reprise scurte de 10-15 secunde deoarece alunele la inceput se vor aduna pe peretii blender-ului. Am potrivit gustul de sare si am mai picurat cate putin ulei pana cand am obtinut o pasta de arahide cremoasa si delicioasa. 
alune prajite, arahide, alune, retete cu arahide, preparate din alune, retete,

retete unt de arahide, reteta unt de arahide, preparare pasta de alune, retete culinare, unt de alune reteta,

Daca iti place untul fin il lasi asa, mie imi place sa simt si cateva bobite de alune prin el (textura crocanta) asa ca la final am adaugat 1 lingura de alune mixate granule si apoi am amestecat bine compozitia. 
Untul se pastreaza in borcanase la rece fiind un desert minunat, aromat si parfumat, hranitor si plin de proteine, vitamine si energie. Il poti consuma simplu, intins pe felii de paine prajita, sau il poti adauga in diverse preparate cum ar fi: smoothie, inghetate, creme, torturi, etc. Este un unt de casa preparat din alune foarte apreciat de cei mici dar si de cei mari. 
Sa nu te astepti ca untul de casa sa aiba acelasi gust ca untul de arahide de cumparat, dar pe langa faptul ca este la fel de gustos stim sigur si ce contine. Daca vrei sa prepari untul in varianta raw atunci foloseste alunele crude
Pofta Buna! 
pasta de alune, pasta de arahide, unt de alune, unt de arahide, retete, retete culinare, desert, retete copii, unturi,

unt de arahide, pasta de alune, unt de alune, retete, retete culinare, unt de casa, unturi, retete copii,

unt de arahide reteta, unt de alune reteta, unt de casa, unturi, retete, retete culinare, deserturi, reteta copii,

unt de arahide, unt de alune reteta, unt de arahide reteta, desert, dulciuri, retete, retete culinare pentru copii mofturosi,

unt de alune reteta, unt de arahide reteta, unt de alune, retete, desert, retete culinare, dulciuri, gustari,

unt de arahide, desert, retete copii, retete cu alune, preparate din alune, sanatate, nutritie, alimentatie,